Citat:
Uporabnik stop pravi:
pa kaj so to za eni kosi a ni slovenskih poimenovanj ... rib eye pa black anus
Upam, da ne bo izpadlo kot reklama, če bo kdo od Alter uporabnikov kupil stejke, naj izkoristi še popust.
Citat:
Uporabnik stop pravi:
pa kaj so to za eni kosi a ni slovenskih poimenovanj ... rib eye pa black anus
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Tisto, kar ti pri nas prodajajo za steake ojoj. Tud Petrin ni več lih ravno perla po kvaliteti, na žalost.
Drgač pa od naše govedine, sam je teško dobit.
Kot prvo dobro je če je telica.
Kot drugo krasno je če je simentalka
kot tretje krasno je če se je ravno otelila
kot četrto POVEŽI vse zadnje dve skupaj pa je zmaga
Bistveno je lepo prepredeno meso z maščobo
Meso se mora starat vsaj 3 tedne raje proti 5 ali 6 na suho
In potem bo to kar mora biti.
lp D
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Tisto, kar ti pri nas prodajajo za steake ojoj. Tud Petrin ni več lih ravno perla po kvaliteti, na žalost.
Drgač pa od naše govedine, sam je teško dobit.
Kot prvo dobro je če je telica.
Kot drugo krasno je če je simentalka
kot tretje krasno je če se je ravno otelila
kot četrto POVEŽI vse zadnje dve skupaj pa je zmaga
Bistveno je lepo prepredeno meso z maščobo
Meso se mora starat vsaj 3 tedne raje proti 5 ali 6 na suho
In potem bo to kar mora biti.
lp D
Dobro prideš do mesarja in kaj mu TOČNO rečeš? Ker neke angleške izraze te sam debelo gledajorečeš zrezke ti da kotlete...
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Tudi čas odležanja/zorjenja je tam 5-6 tednov pri nas 5-6 dni. Žal to ne moreš sam narediti, ker se rabi -2 stopije, preveč za zmrzovalnik, premalo za hladilnik. Lahko ga pa mariniraš, marinad lahko drastično zmehča meso. Ne se bat par dni marinade.
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja saj to, torej kaj potem ti kupiš pri nas, da je vsaj "slično" ?
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Tisto, kar ti pri nas prodajajo za steake ojoj. Tud Petrin ni več lih ravno perla po kvaliteti, na žalost.
Drgač pa od naše govedine, sam je teško dobit.
Kot prvo dobro je če je telica.
Kot drugo krasno je če je simentalka
kot tretje krasno je če se je ravno otelila
kot četrto POVEŽI vse zadnje dve skupaj pa je zmaga
Bistveno je lepo prepredeno meso z maščobo
Meso se mora starat vsaj 3 tedne raje proti 5 ali 6 na suho
In potem bo to kar mora biti.
lp D