Kje kupiti pomivalni stroj?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Srečno pri sušenju plastike, to je največji problem vseh strojev zaradi eu direktov o varčevanju s porabo. Zaradi tega jaz že več kot 1 mesec kupujem stroj, ker ne vem kaj kupit
wink-1.gif

vmes pa na roke drkaš. Resno, zakaj taka drama?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Ne, saj pa sem trenutno nekje drugje, kjer je vsa oprema, kupuje se za novo stanovanje, ki pa še ni vseljivo, drugače ne bi bilo takšne drame
smile-1.gif

Lahko pa pomagaš in predlagaš zadevo, ki bo dobro posušila plastiko, ti bom hvaležen.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
ko se pranj ekonča,plastičnekose zložiš na odceldilnik pa se bo posušilo. Pomoivlani stroj kupiš za 250€ in ga vseke 2 leti menjaš. Recimo.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik MieleFan pravi:
Pol ni blema.

Baje je,Gaggenau višji rang.A to drži?Pralni stroji imajo baje, Inox kad in Ne plastične kot ostali.
Da višji rang. Sam cena je pa tudi grozno draga. Kao profi linija. Bi imel če bi na lotu zadel 😀

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Do tega mi ni, res ne obstaja avtomatika?

eni modeli, vsaj miele, so meli funkcijo dodtanega sušenja (npr extra trocknen).preveri stroje (všji rajng) če majo program, funkcjo dodtanega sušenja ali kaj v tem stilu. pa stran od wirlpula, ker je šrot

Res je ja, elektrolux ki sem ga prilimal ima podaljšano sušenje in pa tudi avtomatsko odpiranje vrat, da gre vlaga čimprej ven.

Torej best of both worlds, pomoje je to to in boljšega sušenja se v EU ne more kupiti.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Do tega mi ni, res ne obstaja avtomatika?

eni modeli, vsaj miele, so meli funkcijo dodtanega sušenja (npr extra trocknen).preveri stroje (všji rajng) če majo program, funkcjo dodtanega sušenja ali kaj v tem stilu. pa stran od wirlpula, ker je šrot

Res je ja, elektrolux ki sem ga prilimal ima podaljšano sušenje in pa tudi avtomatsko odpiranje vrat, da gre vlaga čimprej ven.

Torej best of both worlds, pomoje je to to in boljšega sušenja se v EU ne more kupiti.

če je res kar pravi sevlje, zna biti to italijan ni vprašanje je potem kakovost. je pa tako, electrolux group ima cca 30 blagovnihznamk pod sabo, celo bolj premium zadeve. Govoriva o VOSS electrolux, JUNO electrolux pa verjento še kaka druga zadevšna. MOgoče poglej ti dve znamki, kje izdeluejta pomivacle, pa kaj nudita/ponujata. E lux se je precej poslabšal, včasih je bil res okej zbira, zdaj pa bolj tko tko...raje ne kot ja

preveri to tvojo izbiro še pri sevljetu, on ti bo bolj natančno vedel povedat al je zadeva okej in zrela za nakup ali raje ne kot ja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Res je ja, ga še kontatiram, a zdaj ga ne bom gnjavil, ko je na sejmu
smile-1.gif

AEG je potem enako sranje kot elektrolux?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Miele promovira tole:

For perfectly dry crockery
At the end of the programme the door of the dishwasher opens automatically and leaves a small gap. This allows fresh air to reach the crockery and even washed items like plastic dishes dry completely. Your worktop is protected from moisture by special air ducts.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne, saj pa sem trenutno nekje drugje, kjer je vsa oprema, kupuje se za novo stanovanje, ki pa še ni vseljivo, drugače ne bi bilo takšne drame
smile-1.gif

Lahko pa pomagaš in predlagaš zadevo, ki bo dobro posušila plastiko, ti bom hvaležen.

Reče se ji krpa. Cikel pranja in sušenja podaljša za sekundo ali dve. Pa fajn je, ker se jo da dobit kot dodatno opremo za vsak sušilec.

evil.gif

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je ja, ga še kontatiram, a zdaj ga ne bom gnjavil, ko je na sejmu
smile-1.gif

AEG je potem enako sranje kot elektrolux?

sevlje je tk rekel, da se zdaj vse to štanca v ita in d je precej zgubilo na kvaliteti. KOlega ma ene 10+ let stare Electroluxoe zadeve doma (pečica, pomivalc,oplinsko kuhališče) in te zadeve so še narejene v nemčiji, kjer so tud AEG delali. takrat so bili to dobri izdelki. Danes pa ne vem če bi si jih upal pripeljat k hiši

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kaj je fora pomivalcev za 1000?
jaz sem ravno vzel bekota (ne osnovnega, unga za 400) pri sevljetu in je super. 43 dB, a++, avto program..

res se ne odpre sam, niti ne sveti na tla, ampak a je to tok vredno?

Citat:
Uporabnik dufus pravi:
kaj je fora pomivalcev za 1000?
jaz sem ravno vzel bekota (ne osnovnega, unga za 400) pri sevljetu in je super. 43 dB, a++, avto program..

res se ne odpre sam, niti ne sveti na tla, ampak a je to tok vredno?

kaj je fora? več jih je. Od števila pogrinjkov, raznih zaščit (npr elektronski waterblock (tega ma precej strojev tud pod jurja €) in podobno) do celega kupa nabora programov, bombončkov v obliki odpiranja vrat, zeolitnega sušenja, sušenja z ventilatorjem, paro, možnosti preklopa po košara itd. Tudi sama izdelava znabiti precej boljša, bolj kakovostna če recimo kupiš bolšo robo , delano za zahodno tržišče.

pri ceni velja omeniti tudi to kje je stroj narejen in s kakšno tehnologijo. beko je poceni, ker je tam standard nizek, nizki stroški (delavci itd), hkrati pa je to že passe tehnologija, ki jo turki samo malo bolj sofisticirajo in tako potem prodajajo.

približno tko kot če bi primerjal dacio in mercedes.. z obojim prideš od toček a do točke b. Samo z mercedesom malo bolj "pestro", z dacio nekoliko bolj "bogo". nalogo bosta pa obadva okej naredila

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Da izkoristim kar to temo. Čez nekaj mesecev se bo nabavila nova kuhinja in z njo tudi aparati. Odločam se med Electrolux in Beko. Gre pa se za komplet (vgradni hladilnik, pečica, kuhalna plošča, pomivalni stroj,). Kaj od teh dveh proizvajalcev se bolj splača kupiti glede na razmerje cena - kvaliteta. Obe znamki imata tudi 5 let garancije. Najraje bi imel vse od enega proizvajalca, tudi napo.
Obe znamki priblizno enak cenovni razred, bolj v sredini - spodnji sredini.

Nazadnje urejeno:

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Kje in za koliko bi se dalo dobiti najceneje Miele G 6260 SCVi?
Na ideo.si je 1269,0 €.