Kje kupiti kuhinjo?

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
356
97
43
Jaz imam Ikea kuhinjo že 12 let, še vedno nekje na dobrih 90% ohranjenosti nove kuhinje. Edini minus je, da so v teh 12 letih zamenjali dimenzije predalov in niso več enake mere. Ostalo pa še vedno špila. Se mi zdi, da dobiš največ kuhinje za denar.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Tako kot si napisal. Bistvo je v detajlih in te naredijo boljše mizarji. Cena je pa tam tam. Nobena industrijska kuhinja se ne more kosati z tisti narejeno pri kvalitetnem mizarju. Seveda niso pa toliko slabše, da jih človek nebi kupil

Edini problem mizarjev je kretiva in inovativnost. Dobiš klasične kuhinje z dokaj standardnimi materiali in elementi. Kvaliteta je lahko tudi vprašljiva, ni vsakemu za zaupati. Ne trdim, da je "komericala" nekaj najboljšega po belem kruhu, pravim samo, da si je potrebno vzeti čas in dobro pogledati morebitne reference. Če jih sploh imajo.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Sej ne, da provociram...ampak a res jo dobiš v dveh dneh? No, tudi če v treh, štirih...
A imajo res tako dobro zalogo?
Odvisno seveda od elementa do elementa. Jaz sem jo dobil v treh dneh, manjkala sta samo korpusa za hladilnik in pecico (obakrat 200 visine), kar pa je bilo na voljo cez en teden. Sam sem ikeo kupil zato, ker smo morali za silo opremit v enem mesecu, pri mizarjih pa v tem casu niti predracuna ne bi dobil. Pa moram rect, da sem zaenkrat super zadovoljen. 360 cm spodnji del + 160 cm visoki blok (do stropa) vse skupaj manj kot 3k eur. Potem pac se pult posebej od mizarja, pa rocaje, da ni ravno vse ikea, pa dvomim, da kateri mizar pride blizu s ceno.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
495
83
sam sem tudi z ikejino zelo zadovoljen, prideš, se pomeniš s prodajalcem, odpelješ:)
obvezno vzami svetovanje. jaz sem pri planiranju naredil en kiks.
edino dolžina pulta je pri ikeji malo omejena. mene ne moti, da imam štukanga pri indukciji.

PreserenFrance

Zelenc'
4. dec 2018
11
1
3
Uh, ta težek del opremljanja stanovanja. Good luck. Če ti kaj pomaga, si poglej JELA kuhinje, kupil 3 leta nazaj, zlo zadovoljen. Cokl, pult vse drži tko kot treba. pa tud kr ugodne in estetkse so te kuhinje za razmerje med kvaliteto in ceno.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Mi imamo Alno iz Hiše Kuhinj... saj sem že pisal tukaj o tem, da je ob dostavi manjkalo pol kuhinje ali pa so bili elementi napačnih dimenzij, zadeve so sami pomerili narobe tudi pri napi. Do zdaj sem že imel tudi dve reklamaciji, naknadno ugotovljeno, da je fronta od vgradnega pomivalca preširoka in ob odpiranju-zapiranju drgne v korpus, ob tem se lušči, na srečo na delu ki ni ravno viden... ker je Alno vmes gagnil, je nadomestni del nemogoče dobiti, Hiša Kuhinj je sicer poskušala priti do podizvajalca, ki je za njih delal, barvo je ta trofil v nulo, zato pa je bil rob fronte drugačen, bolj oster, kar seveda ni prišlo v poštev. Druga reklamacija, rob na korpusu kuhinje se je odlepil, prišli in zalepili nazaj, zdaj bo pa tretja, enaki rob na drugi strabi, ravnotako lepilo popušča.

Saj sem povedal že njim (čeprav me ne marajo, ker sem baje tak zahtevna stranka kot nobeden... jbg, če sem plačal, hočem dobiti obljubljeno, ne pa pofl), pa povem tudi tukaj... ta Alno je šit, ki ga tudi Dipotove kuhinje gladko prekašajo. Ne bi je vzel več niti zastonj.