Kje kupit POP MP3-je?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Preko Amazona se ne da kupit v SLO, preko Musicload tudi ne (pa še drag je), kaj drugega priporočate? Potrebujem nove hite (a la Katy Perry, Rihanna itd.).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
emule, dc, ipd...

pa baje imajo ene akcije - je vse free!

smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne ga srat, nič ni treba plačat?
shocked-1.gif

Sarkazem off: DJ sem in moram kupovat ta bullshit. Zdaj sicer kupujem POP CD kompilacije, ampak se da kupit house in rnb MP3-je po smešnih cenah, samo POP ne najdem nikjer
tongue-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
hja če google nič ne najde...

jest tud nič ne vem, kje bi se to dalo...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dražje od česa? Od Kompilacije kjer je od 40 komadov uporabnih recimo 5? Če se ne motim potrebuje SouthPark orginale zaradi vrtenja in inšpekcije.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
iTunes kolikor vem delujejo komadi samo na Applovih napravah. Cena komada pa je 0.99€. Tak da tudi če jih je na neki kompilaciji polovica uporabna, sem na istem.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja nevem potem kaj bi rad. Komade po 10 centov?
confused-1.gif

Komadi z iTunes so pa v .aac formatu ampak jih ni problem prekonvertat v .mp3. Nevem pa kakšno politiko ima apple do predvajanja glasbe kupljene na iTunes.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja po kakšni ceni pa? Včeraj sem na djshop-u kupil 136 komadov, cena vsega skupaj 26€, torej 19 centov na komad.

Itak je 99c za komad pretirano, kak lahko pride MP3 dražje kot CD, kjer je treba izdelat CD, ovitek, škatlico, plačat transport in še maržo prodajalcu
tongue-1.gif

Našel pa še vedno nisem nič, beatport in juno, ki delata tudi v SLO nimata nič...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kako ti je pa to uspelo? Ker če gledam recimo house na djshop.de se vse singlce vrtijo okrog 7 eur. Dajo kak popust na količino? Nevem, meni 1 eur. po komadu na iTunes ni pretirano, sploh če še na ta račun vsak vikend lepo služiš.
zmaga.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gledaš CD-je in vinilke ali MP3? Recimo kompilacija Kontor Best of 2008 ima 50 komadov in stane 9,6€.

Na komad pa sicer 1€ ni veliko, ampak je vseeno precej dražje, kot če kupiš neko kompilacijo, kjer je na dveh CD-jih 40 komadov za 20€. Že tako ni logike pri cenah, ker izdelava CD-ja stane, pa transport in marže trgovcem, pri MP3-ju pa vsega tega ni. V tem pogledu pa ja - 1€ je dosti preveč.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Gledal sem cene komadov mp3 na posameznih singlih, kompilacije mi ne dišijo kaj preveč, sicer so cenovno res ugodne ampak nemaram odvečnega balasta.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni pa take Best of kompilacije ravno najbolj prav pridejo, ker so sami hiti gori. Za lastno uporabo pa jaz tudi nimam rad balasta, samo kaj če se pri nas itak nič ne da kupit (očitno še največjih POP hitov ne
tongue-1.gif
). Ni čudno, da je toliko piratarije, če tudi ko hočeš kaj kupit ne moreš.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo če jo predvajaš v obliki MP3-jev, če posnameš kot Audio CD te že lahko jeb..., ker piše po našem zakonu, da ni dovoljeno originalnih posnetkov pretvarjat v drugo obliko, čeprav dobiš pri nakupu dovoljenje za neomejeno kopiranje, snemanje itd.

Če te je pa zanimalo glede tega, ker bi bili kupljeni v Avstriji - glasbo lahko kupiš kjerkoli na svetu, ker so avtorske agencije povezane med sabo in plačujejo druga drugi (razen če bi kupil glasbo v tistih par otoških državah na svetu, ki niso v svetovnih združenjih).

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
dej mi neki povej, kak iščeš sploh nove komade ?...pač pregledaš vse kar je na sceni al se zanašaš na kak posebno stran oziroma lestvico ?