kje kupit ketne

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če bi ble zlate, da bi zgledal kot črnogorc...
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem imel lani poceni verige iz Spara v avtu konec marca, ker so napovedovali teden dni snega/dežja. Nato me je res dobil snežni metež, z letnimi se nisem premaknil nikamor, verige pa sem gor dajal nekje pol ure (zato, ker jih še nikoli v življenju nisem nameščal, ne zato, ker bi jih bilo težko gor dat). Držale so se na gumi odlično (samozatezljive), nič ni tolklo naokoli in 10km sem prevozil brez problema, potem sem pa prišel na spluženo glavno cesto in jih dal dol.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.044
442
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz imam pa one gumi ketne -Praktis. Ko zimska guma ne gre več, daš gor, se pelješ kot gospod. Pa po kopnem tudi gre do 80 nekje. Tako da jih imam včasih po dva-tri dni skupaj gor, kadar so veliki snežni meteži. Koroška se pa tako ve, kako dolgo plužijo, da spravijo ceste v red.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Cola pravi:
Hofer - 19.99 EUR - 9mm, priložene rokavice in navodila na polivinilu (prijetno predenečen na domiselnostjo)

Domiselnost?

Moje +10 let stare ketne imajo to gor napisano. Oz je na embalaži, ki je nek trpežen material, na katerega lahko poklekneš ob montaži.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V glavnem, na Petrolu jih ne kupit. Kako si jih upajo prodajati za 70+ evrov?
bonk.gif

Mislim, v čem so boljše kot pa npr. leclercove za 15 evrov, ki se za moje pojme čisto enostavno sestavijo (če nisi ravno zakopan v snegu), pa tudi pelje se z njimi čisto v redu?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
V katerem zakonu pa piše, da sme to zahtevat?
smile-1.gif

Jaz jih vozim v kufru za okras in nimam pojma kako se jih gor natakne niti nimam namena tega počet
wink-1.gif

lahko ti reče da dokaži da so utrezne velikosti...in ne če ne znaš dat gor tega ne moreš dokazat...in torej dobiš kazen...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Res me zanima če so ketne za 100€ 5x boljše kot tiste za 20€.

Kajti za 5m ketne in malo plastike 100€
bonk.gif

Za nekoga, ki jih uporabla redno so tiste za 100EUR celo cenejše kot tiste za 20 EUR, da o ostalem (ugodje, enostavnost, 100% delovanje) niti ne govorimo!

Danes so sicer vozila, ceste in pa gume tako napredovale da se verig v vsakdanjem prometu sploh ne rabi. Če si pa doma nekje v slovenskem hribovju, se voziš na šiht po zasneženih in nespluženih klancih pa je investicija v dobre verige čisto OK. Koneckoncev 100EUR za stvar ki te pripelje do vrh klanca ni veliko ne?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Jaz sem se par let nazaj na ketnah za 10 ali 15€ vozil cca. 3 tedne po zasneženih hribovskih cestah. Pa sem jih vsaki dan v dolini metal gor in dol.

Ketna je ketna. Patent za namontirat na gumo imajo te za 100€ zelo podoben temu za 20€. Vozne lastnosti so na ketnah za 20€ indentične tistim na ketnah za 100€.

Še vedno ne razumem kaj je na tako dragi ketni toliko boljše da bi upravičila nakup. Mogoče 5x višja vzdržljivost
17758-icon_confused.gif

Močno dvomim.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Jaz imam pa one gumi ketne -Praktis. Ko zimska guma ne gre več, daš gor, se pelješ kot gospod. Pa po kopnem tudi gre do 80 nekje. Tako da jih imam včasih po dva-tri dni skupaj gor, kadar so veliki snežni meteži. Koroška se pa tako ve, kako dolgo plužijo, da spravijo ceste v red.

To imam tudi jaz...še posebej so dobre po cestah ko je nekje polno snega potem pa prav nič in se lahko na njih pelješ kar daleč...ni potrebe ,da jih takoj dol mečeš....samo policaji te čudno gledajo ko greš mimo njih
grims-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
ksz.

Dons od enga kupil nove ketne(napačne je vzel gospod) pa gor na nalepki glih moje dimenzije ni. A znajo zatežit kapsi? Je recimo 215/50/16 napisan jst mam pa 215/55/16.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
mu jih bom nataknil potem pa se odpeljal po suhem asfaltu pri 20C. Kot vem to ni dovoljeno. Nekateri se v snegu pac ne vozijo in imajo ketne za okras.