Kje kakšen brezplačni email brez SSL

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Pred letom ali dvema sem si nabavil zanimivo napravo za nadzor prek internetnega omrežja: LAN KONTROLER sedaj pa ga intezivneje preizkušam in želim vzpostaviti povratno informiranje. Zatakne pa se pri pošiljanju e-mailov, saj ta enostavna 8-bitna kartica ne zmore SSL kodiranja, ponudnika ki bi omogočal pošiljanja brez kodiranja pa ne najdem.
Zdaj se obračam na vas forumaše. Ali ima kod idejo oz. ve kje bi lahko našel kakšen brezplačni e-mail ki še vedno omogoča nekodirano pošiljanje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Smešno ali ne, gmail podpira z nekaterimi omejitvami (mislim da lahko pošiljaš samo z enega veljavnega gmail naslova na drugega).

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Smešno ali ne, gmail podpira z nekaterimi omejitvami (mislim da lahko pošiljaš samo z enega veljavnega gmail naslova na drugega).
A mi lahko pojasniš kako. V nastavitvah ne najdem te opcije.
frown-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
SMTP server je aspmx.l.google.com in dela na klasičnem portu (25). Sem ravnokar testiral s telnetom pa se poveže, tako da bi morali it tudi maili skozi.

Kot rečeno pošiljat moraš z "gmail" accountom na drug gmail naslov (lahko tudi samemu sebi). V skrajni sili lahko sicer pomojem rešiš tudi z redirecti na drug e-mail naslov znotraj prejemnikovega gmail naslova.

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Hvala vam za trud. Mi je uspelo s ponudnikom inbox.com le da sem port 25 zamenjal z 587
Žal sem AMIS-a pred letom zamenjal s Siolom ker mi ne omogočajo UL hitrosti večje od 0,75Mbit
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Citat:
SMTP server je aspmx.l.google.com in dela na klasičnem portu (25). Sem ravnokar testiral s telnetom pa se poveže, tako da bi morali it tudi maili skozi.

Kot rečeno pošiljat moraš z "gmail" accountom na drug gmail naslov (lahko tudi samemu sebi). V skrajni sili lahko sicer pomojem rešiš tudi z redirecti na drug e-mail naslov znotraj prejemnikovega gmail naslova.

Sem poskušal (mogoče ne dovolj dolgo) a mi ni šlo
frown-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Dr1m pravi:
Hvala vam za trud. Mi je uspelo s ponudnikom inbox.com le da sem port 25 zamenjal z 587
Žal sem AMIS-a pred letom zamenjal s Siolom ker mi ne omogočajo UL hitrosti večje od 0,75Mbit
frown-1.gif

Zakaj pa potem ne uporabiš mail.siol.net za pošiljanje?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.280
6.103
113
Citat:
Za uporabo porta 25 moraš imeti statični IP, verjetno mu zato ni delalo.

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Dr1m pravi:
frown-1.gif

Zakaj pa potem ne uporabiš mail.siol.net za pošiljanje?

Zato ker pač ne dela. Mogoče zato ker verjetno ne dovoli nekodiranega pošiljanja.

Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Amis ima po novem celo do 1Mega uploada
smile-1.gif
Pač baker, za vdsl pa ni uradno cenikov zunaj.
Dvomim v to sicer pa je to le 250kbit/s več. Pri Telekomu je cena za 4/2, ki je le 1,6€ dražji ali T2 ki ima paket 10/2 za 28€

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
SMTP port 25 navadno ISPji blokirajo za vse strežnike razen lastnega. Torej uporabi SMTP od tvojega ISP in zadeva bi morala delovati (SMTP na portu 25 je nešifriran).