Kje in kakšen kabel za Sennheiser slušalke ?

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Torej rabim kabel za slušalke - Sennheiser HD 465 dolžne najmanj 3 -4 m in nikjer ne najdem primernega. Nujno je, da je kabel odporen na zvijanje in pregibanje. Sem v eni rač trgovini kupil nekaj podobnega, vendar je zaradi gibanja po enem dnevu postal neuporaben. Zadeva imora imeti priključke kot so na tej sliki original kablov. Obvezno mora biti na eni strani kabla plastika okoli banance ozka kot je na sliki, drugače ne gre priklopit na slušalko.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Znebi se slušalk raje čimprej, s tem kablom je vedno križ in tudi če kabel zrihtaš začne zafrkavat konektor v slušalkah. Jaz sem jih enkrat menjal, potem sem jih pa prodal, pa naj se kdo drug s tem zaj...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Zakaj bi se znebil slušalk, ki mi že cca 6 let odlično služijo (z orig. kablom), brez vsakih problemov ?? Menjava pride v upoštev v skrajnem primeru. Problem ni v konektorju temveč v odlomljeni špici banance po moji krivdi zato rabim drug kabel.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No jaz sem jih imel 2 leti in v tem času ni veliko manjkalo, da jih nisem v najbližji smetnjak vrgel (pa še zvok mi ni bil všeč).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če prav vidim, je na obeh konektorjih navadna 3.5mm bananca, le da je na enem ožja plastika? Če je to tako, si kupi navaden kabel po svojih preferencah in tisto plastiko, ki moti priklop z olfa nožem poreži... tako sem jaz naredil za iphone-a prve generacije, ki tudi potrebuje ozko plastiko ob bananci za priklop...

kora

Pripravnik
6. avg 2007
58
0
6
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Problem ni v konektorju temveč v odlomljeni špici banance po moji krivdi zato rabim drug kabel.

Kaj pa če samo zamejaš poškodovan konektor?
l.p.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če prav vidim, je na obeh konektorjih navadna 3.5mm bananca, le da je na enem ožja plastika? Če je to tako, si kupi navaden kabel po svojih preferencah in tisto plastiko, ki moti priklop z olfa nožem poreži... tako sem jaz naredil za iphone-a prve generacije, ki tudi potrebuje ozko plastiko ob bananci za priklop...

Tako je, 3,5mm bananca je na vsaki strani. Sem tudi že kupil navaden kabel, samo je kot sem že zgoraj napisal, kabel preveč trd in je po enem dnevu postal neuporaben.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Torej rabim kabel za slušalke - Sennheiser HD 465 dolžne najmanj 3 -4 m in nikjer ne najdem primernega. Nujno je, da je kabel odporen na zvijanje in pregibanje. Sem v eni rač trgovini kupil nekaj podobnega, vendar je zaradi gibanja po enem dnevu postal neuporaben. Zadeva imora imeti priključke kot so na tej sliki original kablov. Obvezno mora biti na eni strani kabla plastika okoli banance ozka kot je na sliki, drugače ne gre priklopit na slušalko.

Sennheiser prodaja nadomestne kable. Stane 15 EUR.
Tista banana, ki pride na slušalko, je 2,5 mm, input je pa 3,5 mm, tako da ni finta samo v plastiki. Kupi drug kabel. Jaz sem svojega ene trikrat posesal (slušalke na polici, kabel pa je dol visel) in ga je dobesedno navilo na krtačo pa je komaj po petih letih crknil.

Nazadnje urejeno:

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ja prodaja se že, samo kje ? Nimam več ideje kje iskat. Maš mogoče kakšen kontakt od trgovine , uvoznika kjer bi se to dobilo ?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Uvoznikov je več oz. nekatere firme same vozijo iz Nemčije, recimo AVC.

En uvoznik je ADM, D.O.O., KADUNČEVA CESTA 1 B 1290 Grosuplje Tel: 01 787 25 26
Uvaža pa tudi Big Bang sam kolikor vem.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
hvala
nahrung002.gif

Bom poskusil kontaktirat kakšnega od uvoznikov, drugače pa mi očitno ostane samo še ebay.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
No, če slučajno obupaš in jih boš stran metal, mi jih rajši daj v posvojitev. Zen-kajzeric se pak ne meče stran.
wink-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
No, če slučajno obupaš in jih boš stran metal, mi jih rajši daj v posvojitev. Zen-kajzeric se pak ne meče stran.
wink-1.gif

Jasno, da se jih ne meče stran. Glede na to koliko so moje pretrpele v teh letih in še vedno špilajo isto kot prvi dan jih ne dam kar zlepa od hiše. Sicer pa sem dobil en kabel, sicer čisto navaden. Je malo kratki (2m), ampak za prvo silo bo.

Sosedje so se oddahnili
grin1.gif