kje dobiti tesnilo za anteno

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Pri original strešni anteni je razpadlo "tesnilo antene"(v bistvu je to en distančnik med anteno in streho, če pogledate kako anteno boste vedeli kaj mislim).Antena ima sicer še eno tesnilo , ki ima malo manjši "fi"....tako da vse skupaj sicer še vedno tesni ne vem pa kako bo to na dolgi rok + zgleda kr neki....

Torej , če kdo ve kje se da (ali se sploh da) to tesnilo dobiti.
Na servisu pravijo da se samega tesnila ne da dobiti , dobi se edino celoten "podstavek(to je tisi del kamor je privijačena antena) s kablom do prvega konekorja(cca 40 cm kabla)....no ta del cenijo na 300€
bonk.gif
.....in sem se jim samo lepo zahvalil.

Vse skupaj je bolj ali manj identčno mnogim drugim antenam proizvajalec pa je če se ne motim VALEO.

Kakšen predlog????
confused-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Kaj je to za ena kripa, če ni skrivnost, drugače je stal renojev podstavek neki drobiž..

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Jaz sem jo odstranil, ocistil in lepo zalil z crnim silikonom.
Seveda je potrebno precej pazljivosti, ce hoces lep rezultat in da ni vse popacano.
Je bil pa Uno '93 ampak bi delalo tudi na Corolli
wink-1.gif

Varianta II. pa je pogledati na kaksnemu odpadu ali razbito za dele samo tudi tam je verjetno ze v krhkemu stanju.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Seveda je potrebno precej pazljivosti, ce hoces lep rezultat in da ni vse popacano.
wink-1.gif

Varianta II. pa je pogledati na kaksnemu odpadu ali razbito za dele samo tudi tam je verjetno ze v krhkemu stanju.

Popravilo ne pride vpoštev ker sem jo nekje po poti izgubil
cheer.gif

prilagam sliko da bo vsem jasno kaj iščem.

Na ebayu je sicer nekaj ponudnikov celotnega podstavka od Kitjcev do Američanov(19 do 80$), ....vendar mi noben ne garantira da so iste dimenzije...(recimo da uporabim samo tesnilo), ker za celoten podstavek sem skoraj 100% da niso enaki originalu saj original ima vgrajen ojačevalec, medtem ko n aebayu to ni nikjer omenjeno....
1071882-nosilec.jpg

Priponke

• 1071882-nosilec.jpg
    1071882-nosilec.jpg
    38,9 KB · Ogledi: 505

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
če ne bo drugače bo verjetno to edina rešitev, problem j eker "neoriginalne" nimajo vgrajenega ojačevaleca oz. če ga majo niso več ravno poceni, poleg tega original nima klasičnega konektorja .....torej še dodatno delo......

Tesnilo iščem ravno zaradi tega , ker bi imel z zamenjavo le tega najmanj dela in stroškov.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
wink-1.gif

Popravilo ne pride vpoštev ker sem jo nekje po poti izgubil
cheer.gif

prilagam sliko da bo vsem jasno kaj iščem.

Na ebayu je sicer nekaj ponudnikov celotnega podstavka od Kitjcev do Američanov(19 do 80$), ....vendar mi noben ne garantira da so iste dimenzije...(recimo da uporabim samo tesnilo), ker za celoten podstavek sem skoraj 100% da niso enaki originalu saj original ima vgrajen ojačevalec, medtem ko n aebayu to ni nikjer omenjeno....

to je antena ki jo imajo renoji, vw, skoda, seat, opel, .....

tesnilo pride euro dva na pooblascenem servisu ... ce ti na toyoti tega ne znajo poiskat pejd na vw servis ...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
OK, se bom pozanimal še na drugih servisih.
Glede na to, da je antena "standardna" bi verjetno res moralo ustrezat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kako se pa zamenja zadeva?

Ker tudi jaz sem pri Passatu ostal brez nje...samo mi nekako ne diši da bi dol dajal stropno oblogo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
drugače zgleda da ne gre..
kako si ostal brez nje?? manjka samo privita antena ali cel podstavek?
Mislim da je malo verjetno da dobiš točno tako spodnjo tesnilo lki bo čist točno pasalo razen da imaš proizvajalca..

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
počasi je razpokala, nekega dne pa je počila..in ko sem jo nekaj matral mi je ostala v roki. (zdaj jo vozim v prtljažniku pa nisem siguren če mi kaj pomaga
hysterical-1.gif
)

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
počasi je razpokala, nekega dne pa je počila..in ko sem jo nekaj matral mi je ostala v roki. (zdaj jo vozim v prtljažniku pa nisem siguren če mi kaj pomaga
hysterical-1.gif
)

ti jaz pomagam z odgovorom? pomaga, ampak samo v suhem vremenu in v desnih ovinkih ...
evil.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kako se pa zamenja zadeva?

Ker tudi jaz sem pri Passatu ostal brez nje...samo mi nekako ne diši da bi dol dajal stropno oblogo.

mislim da ti ne bo treba komplet obloge dol jemat.... samo na zadnjem delu jo spustis da prides z roko in kljucem poleg ...