Kje bomo letos zavarovali? :)

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Kako kaže?
Prisegal sem na triglav, po čudnem odnosu se, raje zavaroval prek spleta, ne pri našem agentu, zdaj pa bi šel ne vem, na ZM, ker imam kolega z agencijo, ki mi je povedal, da mi bo pač dal tak popust, kot ga lahko da. Sem pa komaj v 12 PR in 107 kW ima avto.

Kje boste vi zavarovali?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če bo šlo tako dalje kot vse kaže ne bomo več nikjer zavarovali ampak se bomo vozili na riziko brez registracije
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz sem pri Generali. Okoli 100 EUR manj kot ZM (ali Triglav, se ne spomnim).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Letos sem že opravil. pri ZT. Na premoženjskem zavarovanju (nepremičnine) ni videti sprememb, tako da hišo v septembru še na ZT.
Ko bodo pa naalizo pobranih premij in upadov zavarovanj naredili v jeseni na ZT bodo pa verjetno popuste nazaj uvedli...
smile-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Večjih sprememb ni, so pa obvezno soudeležbo pri škodi uvedli, če se ne motim.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Jaz imam pri Generali-ju in sem imel kar nekaj škod. Nikoli komplicirali. Pa še ceneje je. sem pa nekje prebral, da imamo slovenci drago zavarovanje na pram Evrope in ,da se bo moralo slej ko prej nekaj spremeniti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Drago zavarovanje je zato, ker je 75% kasko škod kupljenih (pomeni, da se je škoda zgodila preden je bilo zavarovano). Zavarovalnice pa potem izgube na kasku pokrivajo s profitom na obveznih zavarovanjih. Zakaj je Generali najcenejši za varne voznike? Ker se izogiba kupljenim škodam z obveznim fotografiranjem vozil. Tega se je pred kratkim začel posluževati tudi Triglav.

Izjave na račun kompliciranja pri Generaliju pa so itak v večini ravno zaradi tega "kompliciranja z ogledom in slikanjem vozila" ob sklenitvi zavarovanja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pbutec, jaz sem varni voznik, imam 4-5 avtomov nonstop zavarovanih in zame žal niste najcenejši ampak pustimo to... Kar se tiče 75% kupljenih škod ste pa si baceki čisto sami krivi. Obvezno vsak avtomobil ki se prvič pri vas zavaruje kasko peljat kazat na zavarovalnico kjer se zadeva poslika al pa si dobite kompetentne ljudi ki bodo prišli to gledat. Če vam tega ni potrebno pa ne jočite. Logično da vsi mutijo če je lahko danes že vsak bacek agent in ti zavaruje kasko... Npr. ko sem jaz zavaroval svoj avtomobil prvič kasko pri Triglavu mi ga je agent celega poslikal. Zdaj pa nagradno vprašanje? Kako ve agent da je ravno to avtomobil katerega mi je zavaroval? Saj pa mi ni gledal nobene šasije? Malo več strokovnosti pa bo!

I

Izbrisan uporabnik #488

Zavaroval bom pri Generaliju spet, tudi hišo sem letos (in je bilo tudi ceneje od ZM).

Edino za motorna kolesa je Generali absolutno predrag, ne vem kaj čakajo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
pbutec: kokr veš imate tud vi notranjo kontrolo... k je v sumljivih primerih (danes kasko zav. jutri razbit) zadevo doooobroooo preverila...

če je avto stalno kasko zavarovan res ne vem zakaj komplicirat pa slikart pa boh si ga vedi kaj... če je nov kasko zavarovanje bi pa verjel to o "kupljeni škodi" sam spet ne 75%... morda kakih 10%

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Tisto o kupljenih škodah itak velja za povprečje. Kdo ima največji tržni delež in kdo ti lahko danes pri zavarovanju marski kaj zrihta pa najbrž vsi vemo, da ni največja tuja zavarovalnica. Kdor "najceneje za varne voznike" najbrž ne sodi v ta krog zavarovalnic z največ kupljenimi škodami.

In ja, pri Triglavu je bilo do letos takšna katastrofa z kupljenimi škodami, da niti agentom več ne zaupajo slikanja avtov, ampak mora biti določen delež polic prav z ogledom cenilca pri sklepanju novega kasko zavarovanja.