kitanje sten

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Mam za pokitat in prebelit tri sobe. Kje se gibajo cene za kitanje? Celjska regija.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Mislim da od 3,5 evra (kitanje+brušenje) naprej..seveda zavisi kdo bo delal, ter katero barvo boš izbral.

A da bi pa sam malo potelovadil - malo za šalo malo za res, pa ni v opciji?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Obdelava sten in stropov: struganje sten in emulziranje sten in stropov 2x nanos izravnalne mase, strojno brušenje ter 2x nanos poldisperzijske barve (JUPOL) v svetlem tonu
5eur/m2

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Realna cena za dobro opravljeno delo je pa 10eur/m2 za kitanje; komplet storitev z vsem materialom in vogalniki.
To velja za knauf.

lp

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Je tud opcija, me mal srbi da bi sam, ampak nisem še nikoli kaj takega delal in ne vem kak bi bil kaj rezultat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Realna cena za dobro opravljeno delo je pa 10eur/m2 za kitanje; komplet storitev z vsem materialom in vogalniki.
To velja za knauf.

lp

Lahko bi mu povedal še ceno za asfaltiranje dvorišča, ma lih tolk veze.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Je tud opcija, me mal srbi da bi sam, ampak nisem še nikoli kaj takega delal in ne vem kak bi bil kaj rezultat.

Po prvi steni povsem OK. Tista prva stena pa bo rabila en malček več brušenja, to je pa tudi vse. Orodja ne rabiš veliko..cca. 50 EUR (ki ti seveda ostane)...se pa navadiš in vedno lahko delaš sam (verjemi, ne bo ti tole zadnje beljenje oz. kitanje).

Če bo kaj v pomoč (čisto na koncu..a eni sliki se tudi vidi vse potrebno orodje za izravnavo sten..):

http://www.podsvojostreho.net/...vnava-sten/6277

Pa tule čisto na začetku:
http://www.podsvojostreho.net/...-zakljucek/7152

Pa še tole:

http://www.podsvojostreho.net/vsebina/node/762

Komplet orodja:
- široka lopatica (cca. 10 cm)
- gladilka (brez zobc!)
- (če imaš vrtalnik)....'sveder' za mešanje barv oz. izravnalne mase
- brusni papri zrnatosti 100 (recimo kupiš 3 metre)
- držalo za brusni papir
----------------------------------

- čopič za beljenje širine 40 oz. 50 mm (z njim namažeš po kotih oz. vogalih)
- 'maček' za beljenje
- štil za mačka (obvezno!..najboljši je navaden štil za metlo, ki ga nališ na držalo mačka s širokim selotejpom) da delaš vse s tal, plus enokemrno lahko vlečeš daljše proge
- široki krep papir (50 mm) da oblepiš z njim zadeve, ki s ejih ne sme beliti (okna, vrata, ploščice..itd)..vsaj ene 3 kose
mrežica..ki jo išš v ajmarju barve in ob katero odcediš mačka predno greš na steno (malo odrgneš po njej gor in dol).

Ne vem...mislim da je to vse. Skočiš v kak Merkur, boš verjetno svo naštešto robo dobil na enem mestu.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sam sem plačal 4€/m2 2x kitanje z brušenjem, 2x malanje (v ceno všteta bela barva jupol gold).

Bi sicer sam, a je bilo prvo kitanje po ometih in še dosti za zravnat. Boljše da prvič nekdo z "grifom".

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Verjetno bi rad imel gladke stene, da si se odlocil za kitanje, zato ti moj predlog gotovo ne bo vsec. Ampak meni se zdi zelo enostavna in cenovno ugodna resitev Rofix. Ce imas grde stene, najprej uporabis rofix 224, nato/ali pa se rofix 715 in zaribas. 25kg 715-ke pride 15eur, jaz sem za kuhinjo porabil 75kg za stene in strop (priblizno 50m2). Nobenega brusenja, zelo malo svinjarije in res lepo je delati s tem. Jaz bom na ta nacin zrihtal vse stene v stanovanju (OK, razen kjer je keramika).

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
To velja za knauf.

lp

Lahko bi mu povedal še ceno za asfaltiranje dvorišča, ma lih tolk veze.

A ti veš, kakšne stene ima flip?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Verjetno bi rad imel gladke stene, da si se odlocil za kitanje, zato ti moj predlog gotovo ne bo vsec. Ampak meni se zdi zelo enostavna in cenovno ugodna resitev Rofix. Ce imas grde stene, najprej uporabis rofix 224, nato/ali pa se rofix 715 in zaribas. 25kg 715-ke pride 15eur, jaz sem za kuhinjo porabil 75kg za stene in strop (priblizno 50m2). Nobenega brusenja, zelo malo svinjarije in res lepo je delati s tem. Jaz bom na ta nacin zrihtal vse stene v stanovanju (OK, razen kjer je keramika).

Ko sem obnavljal stanovanje sem na tistih bolj slabih stenah naredu isto. Rofix, pa čez kit pa farba. Tist Roxix se daje gor isto kot kit, še lažje