Kitajski "napad"

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.299
9.495
113
Ja, samo ti bi očitno imela zadaj prostora za predsednika, da si lahko noge stegne, v prtljažniku pa nič.
Ne vem, kaj manjka prostoru zadaj v recimo Kodiaqu? Ali imate take sončeke, da vam brcajo v sedeže spredaj in bi radi imeli nogometno igrišče zadaj, da vas ne doseže.

To je očitno tebi. Jaz pa pravim, da izberi avto, ko boste kot familija nekam sli, ampak ti ne bos na voznikovem sedežu, ampak kar ostane v recimo kodiaqu, ko moras montirati se tri otroske sedeže. Naj ti povem da ostane samo sredinski zadaj. In pol ti jaz recem, ja lej, najprej poganjalcek pol nic, pol pa sele ti... Soncek razvajeni, bi noge rad kam dal... Brcal bos pa bolj malo... Bos kar zakajlan.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.299
9.495
113
Govorimo seveda o druzinskem avtu. Berlingo omenjen zgoraj je sicer fantasticen primer uporabnega druzinskega avta. Ampak takrat pa ni vazen plac zadaj pa kufer, ampak spet... isto kot vedno - fasada. V takem se alteras ne more vozit, ceprav ima vse, kar nabija, da je vazno. Se evropski je poleg vsega.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

sad

Guru
24. avg 2007
23.407
12.237
113
To je očitno tebi. Jaz pa pravim, da izberi avto, ko boste kot familija nekam sli, ampak ti ne bos na voznikovem sedežu, ampak kar ostane v recimo kodiaqu, ko moras montirati se tri otroske sedeže. Naj ti povem da ostane samo sredinski zadaj. In pol ti jaz recem, ja lej, najprej poganjalcek pol nic, pol pa sele ti... Soncek razvajeni, bi noge rad kam dal... Brcal bos pa bolj malo... Bos kar zakajlan.
Vidiš, ti moraš furat svojo špuro, pa tudi, če vsi drugi trpijo. Boš ti že dokazala svoje, nje?
No, jaz puhoglavec poknem na streho trugo tistih 2x na leto, ko rabimo več prostora in imamo vsi več kot dovolj prostora tudi za na Pag.
Ampak hej, kdo sem jaz, da bi vedel, kaj je prav.
Tebi pa svetujem en kombi za vsak dan, tak da ko bote šli enkrat v življenju do Nord Kapa, boš še vedno imela dovolj prostora tudi za moža.
Aja, sorry, slab primer, ti to greš z letalom.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.729
14.462
113
opa opa, alterjevec se bo nategnil. kokice.

tema je o kitajcih.... boš manj falil če greš teh 500 novih znamk pogledat. Imajo vsi 1.5T motorje. pa gasa.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.299
9.495
113
Vidiš, ti moraš furat svojo špuro, pa tudi, če vsi drugi trpijo. Boš ti že dokazala svoje, nje?
No, jaz puhoglavec poknem na streho trugo tistih 2x na leto, ko rabimo več prostora in imamo vsi več kot dovolj prostora tudi za na Pag.
Ampak hej, kdo sem jaz, da bi vedel, kaj je prav.
Tebi pa svetujem en kombi za vsak dan, tak da ko bote šli enkrat v življenju do Nord Kapa, boš še vedno imela dovolj prostora tudi za moža.
Aja, sorry, slab primer, ti to greš z letalom.

zdaj ne vem, kaj bi rad povedal... ravnokar si zavzel stališče, da je kufer manj važen, ker se lahko da trugo na streho, kar je tudi moje stališče, ampak si to rekel na način, kot da si v konfliktu s tem.

prav res... letos sicer švedska, kar se skandinavije tiče in ja, z avionom...

sad

Guru
24. avg 2007
23.407
12.237
113
Dovolj velik prtljažnik je važen za vsak dan. Za izredne zadeve parkrat letno, gre pač truga gor.
Velikost prtljažnika pa je odvisna od življenjskega obdobja v katerem je oseba. Če imaš 2 mala froca, potem pač rabiš tudi prtljažnik. Ko odrasteta niti ne več tako velik. Če športaš in imaš veliko športne opreme, spet prtljažnik. Če imaš psa, isto. Če nimaš nič od tega in je vse kar rabiš prtljažnik, za tisto vrečko iz Spara, potem je pa verjetno tudi MX-5 dovolj.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.299
9.495
113
če rabiš kufer rabiš kufer, vendar nikdar na račun ljudi. Te jaz postavim višje na prioritetni listi in to je ves point. še enrkat:
Super velik kufer, ampak ne na racun prostora zadaj. Za zraven, ne namesto...

pač meni boš težko argumentiral, kako pes in športna oprema prideta pred to, ostali se pa očitno strinjajo. Treba pokazat, kaj denar kupi. in to mora biti ustrezna značka na avtu, pol bajte ven na pagu, ata na komot, otroc in žena naj pa nehajo sončki bit, zdaj se kažemo... evropske tradicionalne vrednote. medtem pa kitajci prioritizirajo ljudi. Kitajci?! v tem segmetnu spredaj. pa to si ne moreš zmislit.

sad

Guru
24. avg 2007
23.407
12.237
113
Še enkrat te bom vprašal: kaj manjka prostoru zadaj pri Kodiaqu? Rabiš nogometno igrišče zadaj?
Začelo se je pa tako, da imajo enako veliki avtomobili pri Kitajcih manj prostora noter kot pri Evropejcih. Ali se motim?

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.299
9.495
113
začelo se je tako:
Kitajci preferirajo prostor za potnike na zadnjih sedežih namesto kuferama. Že zaradi te njihove logike se čudim, da so v Evropi tako uspešni. Očitno bomo zaradi cene evropejci vse svoje standarde in navade požrli.

Še enkrat te bom vprašal: kaj manjka prostoru zadaj pri Kodiaqu? Rabiš nogometno igrišče zadaj?

vsedi se zadaj na sredino in če ti je dovolj, da se tam furaš, ga je dovolj. :zmaga:

sad

Guru
24. avg 2007
23.407
12.237
113
aja ti po ceni primerjaš to.

ker drugače je omoda 5 c razred, in spet pri tem, se sprašujem isto kot pri ostalih kitajcih.

zunaj gredo po merah rang višje kot avto dejansko je, pol notranjost pa kuferam pa so kot konkurenca rang nižje.

sem recimo gledal seal u, ki je d rang, se pravi ekvivalent kodiaqu, kuferam pa manjši kot številko manjši karoq.

isto omoda 5, rang karoqa, kuferama pa ohoho manj. že pri bencinski verziji, ne samo ev, tak da mi ni jasno kaj kitajci delajo s placom.
Niti ne, čisto začelo se je s tem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.299
9.495
113
Prav, potem bi bil pac tam in se v slogu peljal na Pag :zmaga:

Radi firbca, kolikokrat pa si sedel v sredini zadaj v kodiaqu, kamoli se kam peljal? Si dal noge na konzolo na sredi vkraj v prostor drugih dveh?

fonza12

Fizikalc
1. sep 2014
156
-7
28
spufana država
Kitajci preferirajo prostor za potnike na zadnjih sedežih namesto kuferama. Že zaradi te njihove logike se čudim, da so v Evropi tako uspešni. Očitno bomo zaradi cene evropejci vse svoje standarde in navade požrli.
V tem ne vidim popolnoma nobenega problema .... to je celo prednost in smisel. Raje imam dovolj prostora v kabini za 5 oseb, če pa občasno rabim povečan prtljažnik pa poderem zice ... problema NI!