Kitajski "napad"

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.824
8.908
113
Res je, se čisto strinjam, 20 minut zamude na 3,5 ure vožnje bi me ubilo, sploh če se uro po pol cjazim ZG-Bosiljevo 2.
20min x 10 do 20x na leto. Potem so tridnevni izleti po okoliških državah itd itd, kjer smo natempirani z ogledi tega in onega, in ogleda EV polnilnic res ne želim delit z mojim časom. Vem, saj me slej kot prej čaka penzija ali še prej kak izredni dogodek in pot na Pag bo najmanjša skrb. Do takrat pa naj brni ICE.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.083
2.775
113
Zakaj bi se cjazil 1.5h Zg-Bos? Jaz sem te dni rabil natanko 3h Lj-Zg-Gospić-Karlobag-Prizna. Pa niti sekunde nisem šel prek 200....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.990
8.749
113
pri taščici
Sem vrgel v AI (ali pa IA odvisno kako kdo to razume :D ):

Pot N. Gorica - Murter
1. Če Tesla Y napolnim doma na 100%, potem me ta pot stane 20€, ker moram tam pri zadru 1x polnit za 10-15min da dopolnim 15kWh (plus minus tu nekje). cena te poti 20€. Spijem kafe, ampak moram najaksnej pri Zadru spet polnit, da lahko pridem domov. Pot tja in nazaj 55€.
2. Če Tesla Y doma ima prazno baterijo 10% se moram najprej ustaviti na superchargerju, ki je na kozini. Z 10% baterije menda pridem tja če vozim po jajcih in ostane bogi 1-2%. Tam moram polniti 40min na 100% in potem pičim na murter, to me stane 35€. Spijem kafe, ampak moram najkasnej v Zadru spet polniti 40min, da pridem domov. Za ta dan je to to, ker ko pridem domov, ne morem nikamor itak je že noč. Pot tja in nazaj 70€.
3. Vžgem Tiguana, se zapeljem na taprvo benz postajo, napolnim v dveh minutah polno in pičim na Murter. Poln tank me stane 85€. Lahko peljem 30kmph hitreje in pridem tja 1 uro prej. Spijem kafe in pičim nazaj domov enako hitro. Ko pridem domov, mi ostane še 200km dizla in lahko grem še v Porotorož na pico in nazaj.
Zamenjaj AI
NG murter je 393 km.
To prideš v kosu z Y, na elektriko domace SE je to 6€, ce filas na omrezje 12€ . Podobne cene so na murterju verjetno.
Ce si tako organiziran da gres na tako dolgo pot z 10% baterije (in da pozabis doma zdravila za otroka katera ne mores dobiti na murterju)potem te voznja 800km (120kwh) na SC stane nekje med 25 in 50€. Odvisno od termina polnjenja (podnevi ponoci) .

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

dask

Guru
21. sep 2023
1.001
1.141
113
1782801580218.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.824
8.908
113
Zato vas ne razumem da hodite z actom na dopust , ce pa ze stoletje obstajajo avioni.
Veste kak prihranek casa je to
Preden pridem iz MB do Brnika, sem z avtom že v Karlovcu, da parkiram in naredim chech in sem že pri Bosiljevu. Da ne naštevam dalje... avioni in dopustivanje v daljnih deželah so druga zgodba. Mogoče pride v poštev v penziji.

• Všeč mi je

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.761
5.163
113
OK sam da ste srečni v svojih avtočkih.

Preden pridem iz MB do Brnika, sem z avtom že v Karlovcu, da parkiram in naredim chech in sem že pri Bosiljevu. Da ne naštevam dalje... avioni in dopustivanje v daljnih deželah so druga zgodba. Mogoče pride v poštev v penziji.
Tako je; in ne brez razloga nekatere države prepovedujejo notranje lete ob predpostavki, da imajo urejeno železniško infrastrukturo.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

damirj

Guru
9. maj 2012
6.224
2.930
113
Zamenjaj AI
NG murter je 393 km.
To prideš v kosu z Y, na elektriko domace SE je to 6€, ce filas na omrezje 12€ . Podobne cene so na murterju verjetno.
Ce si tako organiziran da gres na tako dolgo pot z 10% baterije (in da pozabis doma zdravila za otroka katera ne mores dobiti na murterju)potem te voznja 800km (120kwh) na SC stane nekje med 25 in 50€. Odvisno od termina polnjenja (podnevi ponoci) .

ABRP se s tabo ne strinja, v nobeni točki. Verjamem pa, da imaš ti drugačno izkušnjo (izkušnje).. Nisem pa prepričan, da mi potem to kaj pomaga, ker očitno potem to planiranje poti ne deluje ravno najbolje..

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.250
1.343
113
OK sam da ste srečni v svojih avtočkih.

Tako je; in ne brez razloga nekatere države prepovedujejo notranje lete ob predpostavki, da imajo urejeno železniško infrastrukturo.
Če je železnica tako fino, kot Blebetajo, potem sploh ni potrebe po prepovedi notranjih letov...
Se vse samo uredi po sebi...
Razen, če železnica v resnici ni tko fino urejena, ampak ima samo tako fino reklamo, da zamolči slabe stvari...
Ljudje hitro ugotovijo, kaj je res in kaj je blef...

• Všeč mi je
Reactions: sad

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.761
5.163
113
Če je železnica tako fino, kot Blebetajo, potem sploh ni potrebe po prepovedi notranjih letov...
Se vse samo uredi po sebi...
Razen, če železnica v resnici ni tko fino urejena, ampak ima samo tako fino reklamo, da zamolči slabe stvari...
Ljudje hitro ugotovijo, kaj je res in kaj je blef...
Ma kaj si ti zdaj kar nekaj napletel?

Francija, Nemčija, Španija imajo hitre vlake na linijah, ki bi jih sicer pokrili notranji leti in center - center mesta je vlak kar precej hitrejši in cenejši. Pika.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.224
2.930
113
Verjetno nikjer ni idealno, ampak v SLO javni potniški promet res ni OK. Če bi to delovalo, še posebej vlaki, bi bilo mnogo bolje in bi celo res kdo šel večkrat raje z vlakom, kot avtom. Tako pa...

• Wow

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.761
5.163
113
Debata je vlak/avto VS letalo in Slovenija tu sploh ni faktor, ker brez avta si amputiran - nimamo letal in prav tako ne urejenih železnic prijaznih potnikom.

Pa mimogrede ker smo glih Murter omenjali: MB - Murter z avtom 3,5-4 ure (izvzeti petki popoldan in sobote dopoldan v sezoni), Flixbus 6,5 ur do Vodic z enim 50 minutnim prestopom, vlak 13 ur do Šibenika s tremi prestopi če se ne motim in pol mi kolega strojevodja reče, da vlak je bolj udoben, lahko greš na WC in se sprehodiš. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco