Kitajska spletna trgovina.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
zmaga.gif

Kako ni dobil ure?
Je dobil potem vrnjen denar saj Paypal menda garantira vračilo?
V 30 dneh pa vse kar ti ni všeč lahko tudi vrneš in ti menda vrnejo denar.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pri kom naj pa naročim, da bo vse ok in omogoča plačevanje s Paypalom ter sprejema evre, pa da bi imel še dvoletno garancijo z brezplačnim pošiljanjem kot sta imeli nemški trgovini Digitalo in Voelkner
wink-1.gif

Je Gearbest.com kaj boljši?

Kupil bi ta telefon, pri Everbuying je 144 evrov po PP konverziji v dolarje me pride ene 170 evrov.
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_181436.html

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Pri kom naj pa naročim, da bo vse ok in omogoča plačevanje s Paypalom ter sprejema evre, pa da bi imel še dvoletno garancijo z brezplačnim pošiljanjem kot sta imeli nemški trgovini Digitalo in Voelkner
wink-1.gif

Je Gearbest.com kaj boljši?

Kupil bi ta telefon, pri Everbuying je 144 evrov po PP konverziji v dolarje me pride ene 170 evrov.
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_181436.html

Nobena štacuna čez lužo ne sprejema evrov. Saj so ti že napisali, da ne pusti konverzije PP, temveč domači banki, kjer ti menjajo $ v € po prodajnem tečaju. Če pa imaš na računu $, pa ni potrebne nobene menjave.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sem pogledal to trgovino in bom tudi sam kdaj kaj naročil iz nje.

Telefon Mlais M7, ki ga nujno rabim za darilo za nečakinjo sem pa vseeno naročil danes na Everbuying kjer je s kodo MM7 133,5 evra oziroma 40 evrov cenejši kot na geekbuying.

Plačal sem še 3,5 evrov za dodatno zavarovanje(sicer ne vem v čem je fora, če že PP garantira vračilo denarja) ampak sem vseeeno zreskiral.

Paypal me je pa potem obral še za dobrih 20 evrov za menjavo valute in me je stalo 158 evrov, čez en mesec pa sporočim, kaj bom dobil, če sploh kaj.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Nobena štacuna čez lužo ne sprejema evrov. Saj so ti že napisali, da ne pusti konverzije PP, temveč domači banki, kjer ti menjajo $ v € po prodajnem tečaju. Če pa imaš na računu $, pa ni potrebne nobene menjave.

Tega nisem vedel.
A na PP računu imam lahko več različnih valut?

Glavni problem je v tem, da ne vem kako bi lahko preko klika nakazal dolarje na PP, če pa mi klik omogoča plačilo samo v evrih???
NLB menjalni tečaj je krepko boljši od PP. 1:1,08, pri PP pa 1:1,05 oziroma skoraj 5% razlike.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Hvala za pojasnilo.

Vprašanje je koliko bi mi NLB računala za menjavo in potem plačilo v dolarjih?

Jih bom vprašal, da vidim kaj se bolj splača.

Nič

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
zmaga.gif

Kako ni dobil ure?
Je dobil potem vrnjen denar saj Paypal menda garantira vračilo?
V 30 dneh pa vse kar ti ni všeč lahko tudi vrneš in ti menda vrnejo denar.

V 45 dneh od nakupa moraš odpreti dispute, napišeš da nisi dobil izdelka in je problem za tebe rešen. Denar bo nakazan nazaj.

@ WeWatchingYou

Tvoj kolega je delal nekaj narobe da se je prerekal z prodajalcem. Vse se rečuje preko PayPala in denar nazaj je zagotoljen

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za nasvet.

Upam, da nikoli ne bom rabil odpirati dispute.
Me pa za vsak slučaj zanima kako to naredim.

A grem na PP stran in pri plačilih najdem kak link do dispute in napišem, da izdelka nisem prejel. Oziroma kako se to naredi?

Ima pa NLB za kar 5% ugodnejši menjalni tečaj od PP, zdaj moram samo najti način kako bi dolarje sploh lahko nakazal na PP, če mi pa klik omogoča samo nakazila v evrih?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kako si sedaj spravil na PP?

Če imaš kartico se vse naredi avtomatsko, ko izklopiš Paypal konverzijo (po navodilih iz prejšnje strani).

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nimam kreditne kartice.

Enostavno sem denar nakazal iz mojega računa na PP.

Vidim pa, da Klik omogoča samo nakazovanje v evrih tako, da se bo očitno treba sprijazniti, da mi PP požre ene 10% denarja za konverzijo.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
869
63
28
V kliku imaš pod plačila možnost naročilo plačila v tujino, kjer si izbereš valuto. Samo mislim, da ima banka provizijo okrog 7€.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za nasvet.
17758-icon_confused.gif

Torej če na Paypal nakažem v dolarjih bom potem imel na PP računu dva stanja enega v evrih in drugega v dolarjih oz. kako?

PP mi za menjavo pobere dobrih 5%, NLB pa mislim, da okrog 3%, žal pa potem računa kar 6,80 evra za nakazilo
10.gif
-torej bi se tako nakazilo splačalo šele pri zneskih nad 300 evri.

Škoda, ker Kitajci ne sprejemajo Evrov, mi pa ni jasno zakaj ne saj precej poslujejo z Evropo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Danes sem iz Kitajske dobil telefon Mlais M7.
Zanj sem dal s carino okroglih 200 evrov.

Vse je videti ok, edino kar se doslej ugotovil je to, da nima 16GB spomina kot piše ampak samo 8GB. Ampak, če me niso nategnili nikjer drugje potem sem zadovoljen. Itak podpira micro sd kartice 8GB je cca 5 evrov.

Obstoja kakšna aplikacija, ki bi mi sporočila vse kaj točno ima telefon-torej kakšen ram, kakšno kamero, kakšen zaslon, kakšen procesor?....

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za vse.

Sem pa napačno napisal.
Telefon ima 16GB le, da je 8GB skritih za sistem in aplikacije, 8GB pa je prostih.