Kitajska spletna trgovina.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
V trgovini Everbuying.com imam namen kupiti nekaj tehničnih izdelkov pa me zanima ali je že kdo naročal pri njih in, če je bilo vse ok?

Moti pa me to, da sprejemajo samo dolarje.

Nabral sem za 382 evrov izdelkov, ko mi pa to Paypal preračuna v dolarje mi pa hoče pobrati kar 445 evrov-torej več kot 15% samo za menjavo valute?

Mi morda svetujete kakšno drugo kitajsko trgovino s poceni izdelki in kvalitetno ponudbo in brezhibno dostavo?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Paypal ti ne zaračunava menjavo valute, ti zaračunava usluge za posredništvo plačila. Verjetno je notri vkčjučen strošek prevoza verjetno že, ker na blagajni še orevoz plačaš zraven. Na ebayu je bilo 2% od vsote nakupa in poštnine .

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Seveda zaračunava in sicer z menjalnim razmerjem po katerem izgubiš cca 10% vrednosti.

Naročil sem za 382 evrov, poštnine ni, to mi je sicer že sama kitajska trgovina preračunala v 454 dolarjev(410 evrov), ko sem pa želel plačat so mi pa želeli trgati 445 evrov.

Druga stvar, ki me zanima je pa zavarovanje.
Trgovina ponuja zavarovanje pošiljke cca 10 evrov in me zanima ali se to splača ali ne?
A ne ponuja že sam Paypal zavarovanja, da moraš izdelke dobiti brezhibne?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kakšno spremembo?
PP mi požre cca 10% vrednosti nakupa za konverzijo.
In kaj naj naredim, če pa kitajske trgovine nočejo sprejemati evrov?

Za 22% DDV vem(z njim vred me pridejo izdelki še vsaj pol ceneje kot pri nas), koliko je pa carine???

A to dobim pošiljko na Brnik potem pa jo moram osebno iti iskat na carino ali kako gre to?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Za spremembo, da ti bo banka zaračunavala konverzijo.

Carine je odvisno od izdelka, na nekatere je ni, je nekje seznam na netu.

Pošiljko dobiš tja ko naročiš (na dom), ob prevzemu boš moral pa plačati ddv+carino+stroške obdelave.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Če plačam 30% od vrednosti (DDV+carina plus stroški) se mi še krepko splača, naročam pa nek pametni telefon, kamero, avto GPS sledilec z alarmom, pa cel kup tehničnih drobnarij...
Pri nas bi me podobni izdelki prišli od jurja naprej tam mi je pa napisalo 382 evrov.

Moti me, ker ne sprejemajo evrov in moram zdaj plačati čez 50 evrov za stroške konverzije-Paypal mi za 382 evrov, hoče trgati 445 evrov.

Skrbi pa me le, če res dobim vse tako kot je treba-torej brezhibno?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
A res ne razumeš?! Če boš to nastavil, ti bo Paypal zaračunal v dolarjih, s tvoje banke se bodo trgali dolarji, kar pomeni, da boš plačal menjalni tečaj tvoje banke (in ne od paypala).

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za pojasnilo.

Vprašanje je koliko bi mi NLB računala za menjavo in potem plačilo v dolarjih?

Jih bom vprašal, da vidim kaj se bolj splača.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Pa ne bi raje nekatere zadeve posebaj naročil ali pa vsaj v paketih, ki ne presegajo 22€... itak maš brezplačno poštnino in se tako tudi izogneš davku. Pa zakaj si se ravno v to Everbuying spletno trgovino zapičil, ko obstaja veliko drugih, ta pa je vsaj na tujih forumih dobila vzdevek "Neverbuying"...

22. jul 2007
13.394
1.648
113
124
zmaga.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
V trgovini Everbuying.com imam namen kupiti nekaj tehničnih izdelkov pa me zanima ali je že kdo naročal pri njih in, če je bilo vse ok?

Moti pa me to, da sprejemajo samo dolarje.

Nabral sem za 382 evrov izdelkov, ko mi pa to Paypal preračuna v dolarje mi pa hoče pobrati kar 445 evrov-torej več kot 15% samo za menjavo valute?

Mi morda svetujete kakšno drugo kitajsko trgovino s poceni izdelki in kvalitetno ponudbo in brezhibno dostavo?

Dej poglej za iste izdelke na aliexpress.com, jaz sem včasih naročil kaj preko podobnih strani, kot si jo navedel ti, vse narejene na istem kopitu, preko aliexpress.com pa je največkrat ceneje in zaenkrat dobil vse od najmanjšega vijaka do kakšne večje zadeve, recimo za kolega sem naročil eno malo večjo luč, vse prišlo brez težav.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Se strinjam da pogledaš na aliexpresu, prvič ko naročaš si malo skeptičen, sploh ker ne podpirajo paypal, nato pa vidiš da dejansko imajo dosti stvari najcenejših. Pa tudi prodajalec ne dobi denarja dokler ne potrdiš da je z izdelkom vse ok, tako da si zavarovan podobno kot na ebayu

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Pa ne bi raje nekatere zadeve posebaj naročil ali pa vsaj v paketih, ki ne presegajo 22€... itak maš brezplačno poštnino in se tako tudi izogneš davku. Pa zakaj si se ravno v to Everbuying spletno trgovino zapičil, ko obstaja veliko drugih, ta pa je vsaj na tujih forumih dobila vzdevek "Neverbuying"...

Kaj pa carinski postopek?
Da ne bom potem za teh 22€ plačeval še carinskega postopka in bo na koncu še dražje?

Everbuying vidim, da ima še najbolj ugodno ponudbo, nisem pa zasledil še kakšne kritike čez njih. V čem je pa problem pri njih?

Plačal bom preko Paypala-torej moram izdelke dobiti, če ne mi baje Paypal vrne denar?

Garancija zna biti problem, ker moraš sam plačati poštnino nazaj in se potem praktično nič ne splača vrniti.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za nasvet.
Aliexpress vidim, da ima ene 15% dražje stvari. A slučajno sprejema evre ali se tudi tam zajebavaš s pretvarjanjem v dolarje?

Vidim pa, da ne morem plačati s Paypalom, torej ne pride v poštev, ker kreditne kartice sploh nimam.

Me pa pri tej trgovini še najbolj moti zbirka ponudnikov torej sploh ne veš pri kom kaj kupuješ, jaz imam pa najraje, da lepo vse skupaj kupim v eni trgovini in vse skupaj dobim v enem paketu, ker žal nimam časa vsak dan čakati poštarja, da mi vsak dan prinese eno stvar.