Kit za krpanje pnevmatik

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Kit ni nadomestilo za tista vozila, ki imajo že iz tovarne predvideno tudi rezervno pnevmatiko.
In obratno, tista vozila, ki rezervnega kolesa v tovarni nimajo predvidenega, tista lahko imajo kit.

V primeru, da ti uspe vozilo homologirati tako, da rezervne pnevmatike ne boš rabil in jo nadomestiš s kitom bi sicer zmagal, vendar ti že kar vnaprej povem, da trenutno pri nas takšnega zmagovalca ni, ker ga, uradno, tudi ne more biti.
Gluposti! Pri večini novih vozil si sedaj lahko izbiraš kakšno pnevmatiko hočeš za rezervo, torej običajne dimenzije, peciklkolo ali kit za flikanje. Pa se homologacija v ničemer razlikuje glede na izbiro.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
ksz

Maloprej sem imel gumi defekt v bližini doma. Poškodovano pnevmatiko sem zamenjal z rezervno (tisto ozko za vožnjo do 80km/h).

Se lahko s tako rezervno pnevmatiko nameščeno na prednji osi vozim cca. 30km po regionalni cesti?

Ali je boljša varianta, da rezervo namestim zadaj in eno zadnjo pnevmatiko dam spredaj? Se mi zdi, da je to bolj varno, ker zadaj ni take teže.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Večina sodobnih avtov teži k temu, da bi bilo na sprednji in zadnj osi približno enako teže.

Poleg tega je tudi mini rezerva povsem resno narejena guma in jo lahko uporabiš namesto katerega koli kolesa.

Še to: vse to prav gotovo tudi piše v navodilih od avta
smile-1.gif
. Skratka, najpomembnejša omejitev te gume je hitrost 80 km/h, verjetno pa obstaja tudi priporočilo za največjo razdaljo (verjetno kakšnih 100, 150 km), tako da 30 km ni noben problem.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Sem preveril v knjižici z navodili.

Tudi na rumeni nalepki, ki je na feltni piše, max. 80km/h in max. 3.000km (malo veliko
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ker sam našel tole temo ne bom odpiral druge, gre pa za predrto pnevmatiko z vijakom.To sem opazil danes ko sem namestil zimske , sicer imam oboje na felnah tako da samo premontiram pa vendar me je pri čiščenju snetih letnih presenetil vijak v gumi-hudič je bil tako lepo privit kot da bi ga gdo privil v gumo guma vse do odbvitja vijaka ni puščala sedaj pa --ja vprašanje --ima kdo izkušnje z tako imenovanimi injekcijami oz,popravilo z trakci gume ki se jih v stavi v gumo.Je to stvar ki jo sicer naredi vulkanizer dovolj dobra in se še lahko nemoteno voziš dalj časa?? kajti moje pnevmatike so stare leto dni in če bi moral kupiti novo mi ne bi preveč odgovarjalo.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ker sam našel tole temo ne bom odpiral druge, gre pa za predrto pnevmatiko z vijakom.To sem opazil danes ko sem namestil zimske , sicer imam oboje na felnah tako da samo premontiram pa vendar me je pri čiščenju snetih letnih presenetil vijak v gumi-hudič je bil tako lepo privit kot da bi ga gdo privil v gumo guma vse do odbvitja vijaka ni puščala sedaj pa --ja vprašanje --ima kdo izkušnje z tako imenovanimi injekcijami oz,popravilo z trakci gume ki se jih v stavi v gumo.Je to stvar ki jo sicer naredi vulkanizer dovolj dobra in se še lahko nemoteno voziš dalj časa?? kajti moje pnevmatike so stare leto dni in če bi moral kupiti novo mi ne bi preveč odgovarjalo.

Morda bo v tej temi bolj primerno za odgovor .

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Če je mahjhna luknje in gre za neko normalno gumo v normalnu uporabi (na avtu, ki gre 300 na uro tega pač ne bi počel), potem ni problema. Pred leti smo eno tako zaflikali, pa je seveda držala dokler se guma ni obrabila.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Tako je, z injekcijami ni posebnih težav. Daj popraviti in je za normalno rabo čisto OK.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se strinjam s prejšnjima, ni nobenega problema. En vulkanizer je celo rekel, da bo razpadlo prej vse drugo na gumi kot ta luknja oz. injekcija
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Žal sam nimam sreče soforumašev in sem probal že kar nekaj injekcij in gumi defektov. Injekciji sta bili dve ali pa celo že tri. Vse neopazno, zvozil gume brez problema po flikanju.

Gumi defekti pa že vse od šramfkov, žeblja, presekana guma, napihnjena guma (jošk na boku) opiltki, itd.

In to ob vahtu na britofih (en primer)
bonk.gif
, smučanje na meji Slovaška-Poljska, same vukojebine, imel sem na pamet 5 gumi defektov in seveda nobenega ob kakšni glavni cesti v Evropi.

Če ne bi imel dobre rezervne gume
bonk.gif

Zaradi slabih izkušenj sem odločen, da ne bom imel vozila brez rezervne gume istih dimenzij kot tisti trenutek na avtu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kateri kit ali sprej se splača kupit oziroma je vredu za krpanje pnevmatike in kje se ga da dobit?
Trenutno ga nimam, imam pa rezervo samo nikoli ne veš kdaj ti pride prav in bi ga raje za vsak slučaj imel v avtu.

p.s.
Pumpo imam vedno v avtu za vsak slučaj
smile-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
se je meni tudi lani zgodilo, da sem imel predrgo gumo, in to 2 meseca po nakupu:\ drugace sem ze ene 3x sel na popravilo in vedno je drzalo. imam pa v takem primeru raje triglav asistenco in naj oni to rihtajo. lani sem predrl gumo ravno na dan, ko je najbolj snezilo. ce bi moral s kitom sam popravljat nekje sredi mesta bi verjetno ponorel, tako pa je prisel amzsjevec in zrihtal v par minutah.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Poleti imam RFT gume ,zimske pa navadne in uporabljam kit.
Me pa skrbi kja bi bilo če bi ga moral uporabiti.Mislim ,da mi še podnevi ne bi uspelo zaflikat oz zlit tisto v gumo in gumo s kompresorem nafilat ,kaj šele ponoči v mrazu npr -10 stopinj ......Si ne predstavljam.Rezerve pa nima v prtljažniku kam postaviti.Luknja je premajhna...
Zato razmišljam ,da bom nabavil zimske gume tudi RFT.....
Sicer moraš ,pa vsaj po dveh dneh ,če imaš gumo zaflikano s kitom k vulkanizerju ,da ti zadevo očisti in gumo popravi z injekcijo,ker baje /tako je rekel vulkanizer/ ti tekočina iz kita rahlo nažre barvo na platišču...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Sranje pa je tudi ,če ti guma spusti nekje na kakšni avto cesti /brez odstavnega pasu/ in jo moraš mejat ali pa flikat s tem ,da ti poleg tiščijo 130km/h ali več in samo čakaš kdaj te bodo sneli....

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Po moje je v takem primeru bolje peljati nekaj kilometrov do prvega izvoza. Je6iga, pa kupiš nov par gum, bolje kot da te en sname, zato ker je jedel sendvič med vožnjo...
tongue-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
A ima datum uporabe te tekočine za krpanje dejansko kakšen pomen al je to zato, da kupiš drugega? Povsod prodajajo samo kite, kje kupiti samo tekočino?