Kit za krpanje pnevmatik

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ker bo v kratkem v moj avto zmontiran plin, in to na mesto kjer je rezervna pnevmatika, me zanima kako je z kitom za krpanje pnevmatik.

Uporabna vrednost mi niti ni tako pomembna (avtovleka pride v 30min na tej relaciji kjer se največ vozim, oz. mi kolega dostavi rezervo), bolj me zanima kako zadostiti zakonskim pogojem (homologacija).

Ali je spodnji kit uredu ali mu kaj manjka
ime spletne strani

Tukaj bi bil še posebej vesel Apollovega komentarja.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Kit ni nadomestilo za tista vozila, ki imajo že iz tovarne predvideno tudi rezervno pnevmatiko.
In obratno, tista vozila, ki rezervnega kolesa v tovarni nimajo predvidenega, tista lahko imajo kit.

V primeru, da ti uspe vozilo homologirati tako, da rezervne pnevmatike ne boš rabil in jo nadomestiš s kitom bi sicer zmagal, vendar ti že kar vnaprej povem, da trenutno pri nas takšnega zmagovalca ni, ker ga, uradno, tudi ne more biti.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekateri modeli imajo lahko eno ali drugo... Recimo za Mazdo6 vem, da cenejsi modeli imajo rezervno kolo, drazji pa kit za flikanje ... V homologaciji pri mojem se ne spomnim, da bi kaj pisalo o tem ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Me še v življenju ni noben policaj (ali pri tehničnem) vprašal, če imam rezervo. Sem pa po drugi strani že kazal večkrat prvo pomoč, žarnice in trikotnik.Tak, da se jaz nebi sekiral kaj preveč. Kupil bi en poceni komplet za popravilo pnevmatik za vsak primer in je. Če drugo ne kot je Jest napisal - kak pa naj policaj ve, če bi moral imet gumo?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
imam kit za zimske pnevmatike ,ki niso praznovozne RFT ,za letne ga ne rabim.
nisem ,ga še uporabil in upam ,da mi ga ne bo treba ,ker je pomojem ena svinjarija .če nisi navejen to počet.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Še vedno bi raje imel rezervo ,dvigalo in ključ ,pa v avtomobilu ni predviden prostor za to.
Če gumo presekaš je opcija le vlečna služba ....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Še vedno bi raje imel rezervo ,dvigalo in ključ ,pa v avtomobilu ni predviden prostor za to.
Če gumo presekaš je opcija le vlečna služba ....

Jaz dvigalko in kljuc vseeno imam... in prostor za rezervno kolo tudi... Ampak je vseeno originalno zraven komplet za krpanje (sprej) in pumpa ...

Ce gumo presekas je res edina opcija vlecna sluzba... Ce imas asistenco je itak vseeno
smile-1.gif
...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Hebeš asistenco, če sredi noči zaradi presekane gume obstaneš na cesti bogu iza nogu, brez mobilnega signala ... ali kje v tujini ... Pa še to - če ti uspe presekati gumo v nedeljo ali na praznik ... good luck z iskanjem odprtega vulkanizerja. Zaradi tega nočem avta brez vsaj zasilne rezervne gume.

Če bi montiral plin, bi verjetno vzel zasilno rezervo in nekako naredil dvojno dno v prtljažniku, da bi se pospravila vanj. Raje malo manj prostora v prtljažniku kot da ostanem nekje v pyzdimaterni s presekano gumo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Kit ni nadomestilo za tista vozila, ki imajo že iz tovarne predvideno tudi rezervno pnevmatiko.
In obratno, tista vozila, ki rezervnega kolesa v tovarni nimajo predvidenega, tista lahko imajo kit.

Vsa Opel vozila lahko narocis kot želis, z rezervno gumo ali pa kit-om za popravilo.
Zapisano mislim da ni to nikjer razen na računu stranke.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz imam homologiran avto na plin za toroidni rezervoar (namesto rezervne gume).

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz mislim, da ta navada izhaja še iz časov, ko so gume pokale kot za stavo, avtomobilskih astistenc in podobnega pa ni bilo. Nekoč so bile gume precej slabše, ravno tako ceste, počena guma pa pogosta. Da si lahko počeno gumo sam zamenjal je bila nuja. Danes ni več tako.

Sam imam za sabo preko 450.000 avtomobilskih kilometrov, pa nobene počene gume. Če bi jo imel, bi klical asistenco ali pa AMZS.

Nazadnje urejeno:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Eh, se pa hitro zgodi, da kaj povoziš. Jaz sem že 2x povozil vijak in mi je obakrat spustila guma.
Prvič sem ga povozil na avtocesti, drugič pa v naselju. Sicer guma ni počila, je pa spustila...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
na 100.000km cca kakšen povožen vijak ,pa če je dobro povožen guma niti ne spusti takoj.
Pa dve presekane gume od kamna(bočno) v daljšem obdobju..

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Enkrat sem povozil vijak, nekaj več kot leto nazaj pa mi je gumo sredi lepega na robu tekalne površine odprlo v dolžini 15 cm kot konzervo
shocked-1.gif

V sedanjem avtu pa imam kit za filanje, kako sploh postopat s tem? Nobenega ne poznam ki bi kdaj to uporabil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na AC sem povozil nekaj nožu podobnega in razrezalo mi je pnevmatiko pomboku in tekalni površini. S kitom sem se lahko slikal, pomagala je asistenca. Pa denarnica je bila lažja za nakup 2 pnevmatik...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem enkrat uporabil kit.

Vbistvu je u dost u izzy, samo predno pogruntaš pa mal traja. Kakšna ženska bi po mojem prej skužila kako se rezervno gumo zamenja:)

Neke težave sem imel, ker so zraven neki nastavki in moreš "spray" nastavit na ventilček, pa mislim, da celo ventilček ven odšraufat. Pol pa nazaj zašraufat pa kompresor priklopit.
Vbistvu dost lahko, samo navodila so bila bolj tako-tako.

Do vulkanizerja je zdržala. Tam je pol iz gume zlil neki tega spraya.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Eh, se pa hitro zgodi, da kaj povoziš. Jaz sem že 2x povozil vijak in mi je obakrat spustila guma.
Prvič sem ga povozil na avtocesti, drugič pa v naselju. Sicer guma ni počila, je pa spustila...

Ampak v takem primeru zadostuje kit s sprejem in pumpa
smile-1.gif
...

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Hebeš asistenco, če sredi noči zaradi presekane gume obstaneš na cesti bogu iza nogu, brez mobilnega signala ... ali kje v tujini ... Pa še to - če ti uspe presekati gumo v nedeljo ali na praznik ... good luck z iskanjem odprtega vulkanizerja. Zaradi tega nočem avta brez vsaj zasilne rezervne gume.

Če bi montiral plin, bi verjetno vzel zasilno rezervo in nekako naredil dvojno dno v prtljažniku, da bi se pospravila vanj. Raje malo manj prostora v prtljažniku kot da ostanem nekje v pyzdimaterni s presekano gumo.

Če imaš takšne travme, se včlani v AMZS , oni delajo 365 dni 24/7 in opravljajo tudi vulkanizerske storitve.