KIA Soul

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
To pa tak al tak
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
si bolj slabo bral. je bilo kr nekaj žrtev, res pa je da večina trajba kako to nič ne vpliva, ko pa kaj njim crkne, pa iz ponosa ne priznajo.
Meni je turbino scvrlo po 20k km odkar je bil čipan. Če bi vozil normalno in pritisnil tu pa tam, do tega verjetno nebi prišlo. Seveda pa se mi je zelo fino zdelo ko sem preganjal stare S, E klase, bil napopan Q7 3.0d na rit ipd. Potem pa še čez čas je neko kapo al kaj že pač razpyzdlo, spet 500€. Čipanja se v glavnem ne grem več. Da pa ga čipam in potem vozim enako kot prej, kje je pol sploh smisel?

Ta dopingirana kijica pa ob "primerni" uporabi nebo dolgo dihala, stavil levo jajo za to

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz se sploh sprasujem zakaj je bmw naredil M3, ce je navita proceed hitrejsa od njega. da je bolj udobna pa itak
zmaga.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
jaz se sploh sprasujem zakaj je bmw naredil M3, ce je navita proceed hitrejsa od njega. da je bolj udobna pa itak
zmaga.gif

praš tistega ki ti je rekel da je navita proceed hitrejša od m3
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
si bolj slabo bral. je bilo kr nekaj žrtev, res pa je da večina trajba kako to nič ne vpliva, ko pa kaj njim crkne, pa iz ponosa ne priznajo.
Meni je turbino scvrlo po 20k km odkar je bil čipan. Če bi vozil normalno in pritisnil tu pa tam, do tega verjetno nebi prišlo. Seveda pa se mi je zelo fino zdelo ko sem preganjal stare S, E klase, bil napopan Q7 3.0d na rit ipd. Potem pa še čez čas je neko kapo al kaj že pač razpyzdlo, spet 500€. Čipanja se v glavnem ne grem več. Da pa ga čipam in potem vozim enako kot prej, kje je pol sploh smisel?

Ta dopingirana kijica pa ob "primerni" uporabi nebo dolgo dihala, stavil levo jajo za to

Govoriš o čipanem bmwju? Ker nevem kater čipan bmw nebi folgal ene dizalice od Q7,...

In če ti čipajo v garanciji,... Nevem, jaz sem do zdaj naredil salbih 20k km, kolega tu s foruma isto, celo nekaj več,
in ne šparam, semafor je pač poln gas do omejitve, prehitevanje je napolno zahojeno, AC pa maksimum kok leti,
pač na kurjaču nerabiš gledat kok žere, skupno je zdaj pod kapo 75k km, brez da bi en vijak menjali na račun čipavanja.
Sicer pa gre naslednje leto od bajte, tako da...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jop, čipan 320d. ja kaj ti naj rečem, če ti dela hvala bogu. Meni je riknila tam nekje okrog 85k. Stil vožnje pa precej podoben tvojemu. V glavnem ko bo nalednja dizl raketa pri bajti, bo v osnovi že mela veliko konjenico

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
320d že itak v osnovi niso nek pojem zanesljivosti, vem še za 2 ki sta pri okrog 100k prevoženih turbini menjala, pa nista bila čipana.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Lej bodmo vsaj pošteni, feeling je že da sune, drugače pa ko gledaš tehnične specf gre že za svojih 130serijskih ps bolj bogo. 11,3 do sto pa 182 končne
smirk-1.gif

Nedvomno ko čipaš na 170 sune pa kr leti, samo realno gledano en golf serijski dizel z 170ps poje to gajbo
smirk-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:Avtohiše pri nas čipajo v garanciji... Nespomnim se da bi na bmwslo foromu prebral da je bilodko mel bilokdaj kake težave
kaj se tiče čipanja, da bi kako kuplungo ali turbino odneslo,...
bonk.gif
, ampak sem hlod. Pozabil, da je bimer uberavto....

Aja, govoril sem konkretno samo za 535d.

PS: Slabo bereš, namreč na bmwslo forumu je en kup sranja z recimo turbinami na 320d pri tam okrog 100k km in naprej. Zdej, a so čipani ali ne, ne vem, vendar očitno je to že serijski feature.
grin1.gif
Pejd mal do okulista...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
zanimivo da te iste turbine pri drugih znamkah ne povzročajo težav.v veliki večinije kriv voznik sam da gre turbina pred 200k km

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zanimivo, da so tudi v določenih renaultovih motorjih (starejši 1.9dci) šle turbine precej prej kot pri motorjih proizvajalcev. Pa iste turbine pri drugih znamkah niso delale problemov. Seveda je šlo za konstrukcijsko napako, ki je renault direktno ni nikdar priznal. Najbrž je pri bmw podobno, ampak je vsekakor bogokletno v tem primeru govorit o tovarniški napaki.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Domaca 535d chipana je naredila 40k KM bp.

Sedaj jo ima dober prijatelj, naredil sedaj v nekje pol leta 20k KM, se vedno bp. Avto ima nekje 150.000 prevozenih..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a bos nalepil izpisek valjev in garancijo tunerja? tudi tunerja lahko poves, ki je tako radodaren.

Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
zmaga.gif

praš tistega ki ti je rekel da je navita proceed hitrejša od m3
bonk.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
lej vidi se ti da nimaš pojma.
kdo je omenjal da je garancijo dal tuner
confused-1.gif

kdo je sploh omenjal m3
confused-1.gif

pišeš stvari o katerih tu sploh ne teče debata.
garancija ostaja tovarniška ki je 5 let.tebi nekaj dokazovat in limati izpisek valjev
confused-1.gif

pač živi v svojem prepričanju in to je to.sicer pa avto ni moj tako da...

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Hecen avtočič.

Dejansko celo rahlo inovativna oblika. A je tegale že naš Lešnik zrisal?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

meni je avto(rček) všeč. Všeč mi je nevsakdanja oblika. Pač nisem za srebrne cliote in srebrne golfe Tdi.
Moja je rekla, da ji Soul deluje, kot kak mali avtorček, ko ga primeš za streho in goniš gor pa dol...(igranje)....:rofl:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.131
113
Zanimiv avtuček. Še v živo ga vidimo. Dizelski motorček s "kao" 96kW je pa res ena žalost da nuca toliko časa, da pritraktorira do 100km/h pri takšni teži. Ali je to konkurenca Yetiju še po čem drugem kot samo po obliki?