kia proceed mokro pod tankom

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Imajo mogoče kie plehnat rezervar?

sprasujem se.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Kje se doda anketo
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ja rezevar je plehnat. Moj je bil preluknjan. To smo nekak za silo zaflikali vendar še vedno smrdi po bencinu. Trenutno pač ne tankam polnega ampak samo polovico.

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Rezervoar je pri cee'du plastičen ne pa kovinski, očitno je nekaterim res vroče...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ma kaki kondenz. tudi če je tank iz pleha je še prevlečen z neikm slojem da dlje zdrži ( kamni , sol itd ) pa v tanku je vedno nekaj goriva še. in če je dovolj vroče zunaj ( kar v teh dnevih je ) bi moralo gorivo biti zelo hladno da bi se naredil kondenz in bi potem kapljalo iz takna

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Glede na to, da je avtor napisal, da je tankal polno je možno, da se je tank toliko ohladil, da se je začela nabirati rosa na zunanji strani. Za skeptike še tabela rosišča.
Tabela-tocke-rosisca.jpg

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
torej potrebujemo nekoga iz Petrola, OMV .... da pove kakšna je temperatura goriva v podzemnem rezervarju oz pri točenju v avto.
S tem, da je potrebno še upoštevati da je cev goriva relativno topla in se gorivo med tankanjem segreva, da je rezervar gorva v avtomobilu topel, da asfalt/beton na tank šteli seva toploto in segreva rezervar goriva medtem, ko ga le to hladi itd.... potem pa moramo še vedei kako hitro se gorivo hladi/segreva
verjetno pa je gorivo toplejše od 15C

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Glede na to, da je avtor napisal, da je tankal polno je možno, da se je tank toliko ohladil, da se je začela nabirati rosa na zunanji strani.
Kako dolgo po tankanju se še nabira rosa, če je zunaj +30°C?
Tankal je ob 15h, rosa pa se mu nabira še ob 21h.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
mogoče pa je tekoč plin tankal ( mogoče mu je pač nekako uspelo plin v bencin natankat, pa da ni vse skupaj v luft potem zletelo ) in potem je plin iz bencina izhlapeval in še dodatno hladil vse skupaj?

idej imam še nekaj...

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Mogoče je pa kolega opral avto vmes pa pozabil povedat avtorju. Mogoče je žena zlila vedro vode, pa tip misli, da je voda od avta. Meni jih zmanjkuje, ti jih pa kar napiši
smile-1.gif
. Samo sramota, da moramo na zaključek čakati več kot en teden.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Če poznaš kak laboratorij, z besedo na dan, da mu naredijo analizo mimo vrste. Ponavadi se za takšne in podobne probleme čaka na rezultate vsaj 3 tedne. Ni edini, ki se je v tem času srečal z lužo pod avtom ...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Jaz mislim, da je tako vroče, da je avto začel švicat :D

No resno, mene tudi zanima, kaj je to rosenje... do sedaj ga še na nobene avtu nisem opazil-niti slišal za kaj takega od koga drugega.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
torej potrebujemo nekoga iz Petrola, OMV .... da pove kakšna je temperatura goriva v podzemnem rezervarju oz pri točenju v avto.
S tem, da je potrebno še upoštevati da je cev goriva relativno topla in se gorivo med tankanjem segreva, da je rezervar gorva v avtomobilu topel, da asfalt/beton na tank šteli seva toploto in segreva rezervar goriva medtem, ko ga le to hladi itd.... potem pa moramo še vedei kako hitro se gorivo hladi/segreva
verjetno pa je gorivo toplejše od 15C

Ne, potrebujemo nekoga, da povoha lužico. Matr znate komplicirat.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Meni je tekel bencin iz rezervoarja po tistem ko sem polno točil in parkiral nekoliko v klancu.
Nissan prairie.

Jest sem tankal polno, pa mi je med vožnjo ven tekel bencin.

Yugo Koral 55

p.s. si pa dal za primerjavo tvojo gajbo iz muzeja Bistra
smirk-1.gif