KIA Optima

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Včeraj sem na cesti srečal Kio Optima. Moram rečt, da sem bil prav presunjen, da lahko Kia tako dobro zgleda. Notranjsot sem videl sicer samo na slikah ampak deluje tudi miljardokrat bolje od tega, kar je bilo do zdaj za pričakovat v Kii..

Je kdo že vozil? Bolje "prevohal" notranjost?

Slike

Pa prosim ne grupacije VW v to temo vlačit!

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Vozil testno, ma premalo, da bi kaj konkretno lahko rekel. V tistih 20minutah mi je bila všeč
grin1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
vse skup je navadno mlatenje slame, dokler je cizy ne "pozegna"
smirk-1.gif

drugac pa, meni je vsec v zivo, tako odzunaj kot navznoter.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Včeraj sem na cesti srečal Kio Optima. Moram rečt, da sem bil prav presunjen, da lahko Kia tako dobro zgleda. Notranjsot sem videl sicer samo na slikah ampak deluje tudi miljardokrat bolje od tega, kar je bilo do zdaj za pričakovat v Kii..

Je kdo že vozil? Bolje "prevohal" notranjost?

Slike

Pa prosim ne grupacije VW v to temo vlačit!
Jaz sem jo videl pred kakšnim mesecem, ko so jo imeli razstavljeno pred Intersparom. Moram priznati, da sem bil presenečen, saj ni videti cenena niti preveč korejska. Materiali so videti spodobni, v oči mi je padel audio sistem Infinity, šlamparije nisem opazil.
Sem pa predvčerajšnjim na cesti srečal Optimo bele barve in moram reči, da je bila videti kar impresivno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Počakajmo na teste.

Švabi ji dajejo prednost glede na A4....oz v smislu da bo audi še bolela glava
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Aha...torej, če so kaj naredili na "drivnig pleasure" je potemtakem tudi BMW killer..:?
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Bilo je v smislu da je KIA čisto primerljiva z A4.....oziroma kar vam VAG loverjem že najman kako leto govorimo.......da pri VAGU samo znamko plačaš 5000eur več glede na konkurenco....kar pa se v času v katerem smo (renesansapress) nekak ne splača it...ker so kupci vedno bolj razgledani in jih vedno manj kupuje nek VW al pa audi zgolj zato ker je audi.....

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
V enem postu si se najmanj 3x selfownal, bravo. VW je precenjena kripa, kupci so vedno bolj razgledani in avtov več ne kupujejo na podlagi značke, kljub vsemu pa VW še vedno beleži rast prodaje;

https://www.volkswagen-media-s...ntlichkeit.html

Nočem biti nesramen, ampak izgleda, da res velja tisto, kar je mX že pred časom zapisal na tem forumu o tem, da lastniki korejcev niste med najbolj pametnimi.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.925
113
40
MB
sem mu že jaz mislo napisat, da audi ne bo zgubil kupcev na račun optime, ker to pač ni ista klientela ... samo sem se pol spomno ... it's like talking to a brick
smile-1.gif

aja ... optima je pa všečna, na cesti zgleda impresivno, not je še nisem prešlatal
grin1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.091
1.040
113
če se kdo mota po LJ je 1 razstavljena v Cityparku.
Na zunaj kar lep avto za pogledat , prav nič kičast , ....notranjost sem pogledal le skozi stekla.

O notranjosti Težko karkoli rečem ampak tko na videz so se mi zdeli prednji sedeži relativno visoko postavljeni , pa zadaj verjento lahko le 2 sedita(2 školjkasta zica), sredinsko konzolo bi se dalo bolje dodelat(oblikovno).........za kaj konkretnejšega bi ga moral odklenit.

skratka , oblika OK, zmanjka jim pa pri motorjih , kjer je švoh izbira in tudi (relativno) švoh konjenica

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Počakajmo na teste.

Dosedaj sem videl dva testa (mislim da v avto bildu) in povsod se je avto odrezal ok. Glede na to da gre za nemce, ki ne pohvalijo tako zlahka tujega avta je to kar presenetljivo, prav tako pa je zanimivo, da pohvalijo dinamiko vožnje, ki naj bi bila sicer pod mondeovo, a nad tisto od P508. Za korejca je to zelo dober rezultat. Prav tako navduši da so lahko avto dokaj enakovredno primerjali z passatom, ki je celo cenejši, a pomoje da z precej slabšo opremo.

Motor 1,7 deluje na papirju sicer švoh, a ko gledam rezultate testov podobnih vozil je povsem izenačeno. Dobrih 10s do 100 in hitrost malo pod 200 je za večino ljudi itak ok in najbolj kupovani modeli passata, mondeota in podobnih imajo v bistvu skoraj enake.

Škoda da ni vseeno kakšnega močnejšega motorja, recimo vsaj 2,0 crdi iz iX35. Očitno se preveč bojijo da bi skakal v zelje i40, ki je pri nas vseeno glavni adut te znamke v tem razredu.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Stane pa več od Mondea in verjetno tudi Passata?

Kameloen pravi , da ne:
"da pri VAGU samo znamko plačaš 5000eur več glede na konkurenco"