Ki je mojih 60€?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nisem vozil (razen ko sem šel v mesto - še trezen), pol dalje me je pa kočirala kolegica z mojim avtom.

Glede rund pa je tak:

Pri nas oz. v moji družbi v kafani kjer smo ob vikendih, plača ponavadi en račun, pol drugi, pol tretji, pol četrti, pol osmi...

Redko se zgodi da bi kdo spil 3 runde pa nebi plačal. Ajde če se gre na kafe, spijemo dve rundi, en plača prvo, drugi drugo,
tretji pa četrti pa kdaj drugič.

In če sem jaz preden sem šel jest, spil 4 runde z njimi (pa je ena moja pijača z flaško radenske okol 4€), ko sem se vrnil, sem
moral naročit rundo, kako pa zgleda, prej so mi 4x častli, zdaj se vrnem v kafano, prisedem pa samo sebi naročim? Raje grem domov.

Tudi v kafani tekom dneva, ko se prisedeš k mizi, kjer so že trije tvoji kolegi, poveš kelnarci kaj boš pil in rečeš "pa tu še prinesi kaj bojo", v kolker nimajo ravno polnih šalic kave in kokakole... Če tega ne naredim, raje ostanem doma.

Polek tega pa je meni blesavo, da gremo na kavo, smo štirje pa vsak svojo plačamo, sej pa nismo švabi jebemo.
Edino če gremo pit, pa se spije tam ene 12 rund, pa je vse na enem računu, pogledaš račun, recimo da je 78€, pri mizi pa smo
štirje, vsak flikne dvastko na mizo, drobiž ki ostane je od kelnarce ki nas je prenašala.

Mi pa je jasno, da od trojan dalje to ne drži, tu od slovenske bistrice pa tam do muske pa je to kar ustaljena navada.
V drugi lokalni gostilni kjer je pijača smešno poceni, pa ko se ga namečemo, ponavadi kar en vse plača, ker je račun tam 20€,
drugi plača taksi, tretji pa dve rundi zaporedoma v klubu pa je to to.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Moja največja runda je bila, ko sva z našo v neki luksuzni restavraciji jedla in pila (PS: bilo je na Dunaju) ... jesti je bilo 23 evrov pijača pa 8 evrov ... in to sok, torej sem vse skupaj plačal nekaj čez 50, pa še sam sem se ponudil, da ji plačam
bonk.gif

Ja, 50 EUR za dva na Dunaju - se posebej z "vaso" je pa RES cisti sok, totalno nesprejemljivo in nekaj kar se ne sme nikoli vec ponoviti.

bonk.gif

B81

22. jul 2007
38.167
11.287
113
A več je takig kafičev?
Ker poznam samo eno s smešnimi cenami, pivnico Cug na Pobrežju...
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
ja kaj vam ni jasno ... plačal sem svojo pa njeno jesti pa pijačo ... ko sva naročila, sem še enkrat cenike šel pogledat ... ko se je jesti pripravljalo, sem mislil, da bi najrajši ven spizdila, ker za ta denar pa bi se lahko 6 krat oba najedla ... Ampak potem sem vseeno sam plačal ...je pa zato ona par sladoledov častila pa avto mi je pustla da sem vozil.