Kerga kupiti: Astra ST vs Touran

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zdaj jih bo radanovic slišal od PS. Ali pa tvoj kolega ker "privat cene" razglasa za javne

Dvomim da je to cena za gotovino, to je verjetno popust zaradi "ugodnega" lizing financiranja.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.809
113
40
MB
pa če ta plin je bolj larifari, je mel kolega merivo s tovarniškim plinom, pa je mel nonstop nekaj, suma sumarum pa je bila pol cena nekje tu tu, če bi vzel dizla

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
jebeštrga gleda dizla, ko enkrat turbo bencinarja sprobaš

jebeš šparanje, če ni užitka

sploh pa kombi kot je touran... to kupiš samo, če res nujno rabiš. velja tudi če je res dober kombi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kzs

no jest bi se malo razmisljal kako je z izleti in vikendi? se kej rekreirate? hodite okol s kolesi/vozicki? jest se bolj drzim nacela da placa ni nikol prevec... torej bi se verjetno odlocil za tourana...

Ma rekreiramo se bolj tak... nič kaj extra. Predvsem je aktualen voziček, ki pa v karavana gre not bp. Tudi Thuleja imamo že doma, bi pa želel da se čimmanj uporablja.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Vidim pa da eni omenjate DPF pri dizlu. Ok razumem da se lahko zamaši, če se dosti drkaš po mestu. Ne razumem pa zakaj bi to bil problem. Pač vsake tolko malo gasa prek 3k obratov pa se mora spucat. Itak pa avto regeneracijo dela na vsakih nekaj 100km.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Problem, je MrDraco, ker bo avtor delal 6 km v eno smer do službe. Za take vožnje pa dizel ni najboljši, kajne?

Za avtorja... če ti je opel oz znotraj lepši in udobnejši, potem ga vzemi
smile-1.gif

Clancy

Majstr
20. avg 2007
823
394
63
Ob dveh majhnih otrokih, avto v velikosti Astre ni najbolj posrečena izbira, predvsem pa, če bodo šli 6x letno na Pag. Pišem iz lastnih izkušenj.
V tem primeru je vseeno boljše vzeti karavana ali srednje velikega enoprostorca kot je recimo Touran.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Mi smo šli lani na Pag z dvema majhnima mulcema, dvema bicikloma na strehi, kamp opremo, otroškimi stolčki za na bicikle, otroškim vozičkom in še čim in to s karavansko astro j, ki ima itak manj prostora kot nova astra k,.

Eni si po mojem sami delate probleme. Zdaj, ko ne bo treba več vozička, se že ogledujem za pol metra krajšimi avti kot je npr. megane.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.910
113
Stara modrost pravi: "Ne moreš imet tako velikega avta, da ti ga baba ne bi mogla nafilat".

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Vidim pa da eni omenjate DPF pri dizlu. Ok razumem da se lahko zamaši, če se dosti drkaš po mestu. Ne razumem pa zakaj bi to bil problem. Pač vsake tolko malo gasa prek 3k obratov pa se mora spucat. Itak pa avto regeneracijo dela na vsakih nekaj 100km.
Za regeneracijo mora imeti en kup pogojev, od katerih vedno kak manjka pri vožnji po mestu, tako da se regeneracija v večini primerov ne izvaja, še manj pa (če se že po nekem čudežu zažene) se uspešno zaključi. Tako da bo bencin oz. še bolje hibrid najboljša opcija
smile-1.gif
Po drugi strani pa, s takim št. km bo dizelček v 10h letih naredil cca 100000 km in statistično takrat še ni čas za resne težave...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
je res, samo jaz za bv vlačim vsak dan 200 kil pa pol metra viška, zato da baba 1x na leto avto nafila

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
je res, samo jaz za bv vlačim vsak dan 200 kil pa pol metra viška, zato da baba 1x na leto avto nafila
+1

zato sem na meganu berline. Mam enga otroka, placa za na morje več kot preveč. Vzamemo kar rabimo in ne kaj bi bilo fajn met ali pa mogoče pa prav pride. Hrano sem že zdavnaj nehal dol vlečt, ker so cene doli praktično enake če ne nižje.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Stara modrost pravi: "Ne moreš imet tako velikega avta, da ti ga baba ne bi mogla nafilat".

hysterical-1.gif

Lahko samo potrdim - Peugeot Expert Tepee L2
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Za regeneracijo mora imeti en kup pogojev, od katerih vedno kak manjka pri vožnji po mestu, tako da se regeneracija v večini primerov ne izvaja, še manj pa (če se že po nekem čudežu zažene) se uspešno zaključi. Tako da bo bencin oz. še bolje hibrid najboljša opcija
smile-1.gif
Po drugi strani pa, s takim št. km bo dizelček v 10h letih naredil cca 100000 km in statistično takrat še ni čas za resne težave...

Delam nekje 16-17k letno. Zdaj sem z Astro naredil čez 160k v 10 letih.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.979
-387
113
no, če pogledamo zgodovino, so včasih hodili s fičoti, 4 članske družine... pa z vso opremo...

No, jest mam experta recimo, pa smo 3je, pa je bil lansko leto tud do konca nafilan. Pa kao nismo vsega s seboj vzeli... pa zadaj 1 sedež manjka, tko da je res veliko placa.