Kere fedre H&R ali Eibach pro-kit

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ko enkrat pelješ KVALITETNE gewinde potem ti na kraj pameti ne pridejo športne vzmeti na originalne amortizerje...

Aha...pol ti jih pa noben v Slo ne zna nastavit al ti pa že pri 1. montaži zaserjejo, da se pelje kot kanta.

Men je eibachov inženir reku, da bo za serijske avtomobile največkrat najprimernejša izbira super amortizerji + zmeren drop prek kvalitetnih fedrov, skrati pa je reku, da tud original amortizerji niso za odpis.

Vozim pa Eibach + Bilstein.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Za moje gewinde so pri SKN-u res dobro poskrbeli, še vsak ki se je peljal z mojo kanto je bil presenečen.
Sem pa že slišala za primer težav s podvozjem, kjer je nekdo šparal na gewindah in montaži. Kdo pa je v tvojem primeru montiral, da so bile težave?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No pa je šla dol
grin1.gif

IMG_06842.jpg

Nobl!!

Kater tvoj opel je to že? tretji?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če se prav spomnim je tudi SKN-ovec Cicero mel probleme z gewinde na Leonu.

Ah....testne vožnje...sovozniki ipd. Kako veš, da je dobro če ne testiraš na progi v podobnih razmerah? Kako veš da je dobro če ne zamenjaš vsaj 3 variante?

Težko je to...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ko enkrat pelješ KVALITETNE gewinde potem ti na kraj pameti ne pridejo športne vzmeti na originalne amortizerje...

Aha...pol ti jih pa noben v Slo ne zna nastavit al ti pa že pri 1. montaži zaserjejo, da se pelje kot kanta.

Men je eibachov inženir reku, da bo za serijske avtomobile največkrat najprimernejša izbira super amortizerji + zmeren drop prek kvalitetnih fedrov, skrati pa je reku, da tud original amortizerji niso za odpis.

Vozim pa Eibach + Bilstein.

Sej dobr veš da tut gewinde niso vse enake
smirk-1.gif
nekje imaš samo kombinacijo amortizerja in da štelaš višino, nekje štelaš še trdoto amortizerjev (Koni ma simpl sistem itd..), kjer obračaš knof na vrhu amortizerja in spet nimaš kej zajb, pol maš pa še ful adjustable (bounce,rebounce - trdota, visina), kjer je pa res lahko j. in rabš met enga da ti naštela.

Cicero je najbš mel KW V3 (lahko vse štelaš), čim uzameš V2 nimaš kej zajb. in bo lega 100% boljša..

Vsekakor pa ob nižanju treba nekaj narest z amortizerji, pa če so orginal še tako ok (kar je pa le pr bolj športnih verzijah modela), ker imajo predolg hod in ne blaži tako kot bi moralo
smirk-1.gif

Kot ma Malecky, ene bilsteine še zravn pa je zmaga če lih ne rabš komplet zadeve ki se štela. Že zelo ogromno nardiš z tršanjem orginala mortizerjev
smirk-1.gif
zelo pocen rešitev in čisto ok.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Že nekaj časa te mislim vprašat.....Ti si zaj dal H&R-ove fedre -40mm na original amortizerje??

Če ja, kako se zaj zadeva vozi....?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
ahaa.....cool, dobro zgleda avto
zmaga.gif

Koliko pa si dal za same fedre in še potem za montažo? Ali pri zamenjavi feder optiko tudi treba ponovno naštelat?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
150 eur mislm da so bli fedri iz Nemčije, potem 40 eur montaža, danes narejena homologacija.

Ja, zraven homologacije rabiš še izpisek optike (35eur).

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Če nisi zamenjal še amortizerja potem si naredil za šminko zelo veliko, vse ostalo je boh pomagej. Namreč sem imel priložnost peljat tako kombinacijo
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz nisem zamenjal, ker ni bilo potrebe (Idealno bi seveda bilo zaradi boljših voznih lastnosti). Menjal ali tršal bi jih, če bi avto še bolj nižal.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Če nisi zamenjal še amortizerja potem si naredil za šminko zelo veliko, vse ostalo je boh pomagej. Namreč sem imel priložnost peljat tako kombinacijo
crazy1.gif

Bomo vidl kako bo spomladi, k bo več colov gor

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
mater majo poceni na toti strani......se pravi da moram iskat pod Tieferlegungsfedern, če še mi gre kaj NEM od rok
crazy1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
In kako to da si se na koncu odločil za H&R in ne za eibach....?? Zaj slišal od mojstra pri sunside tuningu da, če menjujem samo fedre mi bol priporoča eibach....mogoče veš zakaj?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
crazy1.gif

Aja še neki.... GTS ma že serijsko mal drugačne in trše amortizerje.