Keramični nož v Mercatorju za 20 EUR - mnenja?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zelo uporaben post.
zmaga.gif
Si celo uspel razvozlat kaj sem hotel povedat? Ker je bilo toliko zatipkanih, da sem 5 minut popravljal
redface-1.gif
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
To pa je res ja. Za filetiranje kakega piščanca ali pa rezanje kakih reberc je tale keramika neprimerna. Za fino rezanje mesa, paradižnika v končni fazi tudi svežega in mehkega belega kruha pa je tole odlična stvar.
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Končno dobil zo zadevo v roke. Trenutno je vredna vsakega centa. Upam samo, da se red ne bo tako hitro obrabil (oz. se sploh ne bo).
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kolk je pa to krhko? A če mal bolj močno po kaki kosti al pa posodi potegneš je že nevarno? Ker pol pr men ne bi cel teden bil cel.
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Jah, men se zdi kar precej. Tako da da ga rabim zgolj za mehke stvari, kjer je pa fenomenalen. Recimo svež bel kruh reže kot bi šel skozi puter
cheer.gif
. Se niti malo kruh ne pomečka.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Jah, men se zdi kar precej. Tako da da ga rabim zgolj za mehke stvari, kjer je pa fenomenalen. Recimo svež bel kruh reže kot bi šel skozi puter
cheer.gif
. Se niti malo kruh ne pomečka.

Za zelenjavo naj bi bil super. Sam sem zaenkrat rezal paradajz, krompir, čebulo, česen. Sploh paradajz me je navdušil v primerjavi s prejšnjimi noži.

Pa meso tudi super reže.

Za kruh imam pa nazobčan nož za kruh..., nisem niti še probal s keramičnim.
 

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Meni se je moj nekje že malce odkrhnil vendar ni panike. Sicer ne vem kje, a dejstvo je da je treba precej bolj pazit na njih kot na klasične.
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Probaj še kruh. Tudi drobtinice ne naredi, gre pa skozi skoraj kot bi bil puter. Jup, zelenjavo res pohendla odlično.
 

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Kje v Celju (ali okolici) bi lahko kupil te keramične nože? v nobenem Merkurju jih nimajo...
frown-1.gif
 

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
oops --- my mistake -- mislil sem Mercator , ne Merkur! - bom še tam vprašal!
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Kupil 2 keramčna v Intersparu in ju ne menjam za noben drug nož. Večji "mesarski" je za razrez mesa, mmalo manjši pa za zelenjavo, sadej itd. Sta pa čisto črna (tudi rezilo). Po pol leta sta še vedno kot nova in ostra kot britev, res pa je, da ju pazim - ne režem kruha (imam "žagico") in tudi ne mesa s kostmi. Pač skozi čas se navadiš, da za vsako delo obstaja namensko "orodje".

Sem pa pred časom gledal oddajo na Discovery o teh keramičnih nožih (ravno za Kyocera) in jih uporabljajo vsi suši majstri - jih kar ne morejo prehvalit. Je pa v masi rezila primešan aluminijev prah, ravno zaradi zaznavanja rentgena. V glavnem noži ne rjavijo, ne izgubljajo ostrine (ravno zaradi izjemne trdnosti) in se ne navežejo okusa/vonja hrane.

Lahko samo priporočam!

LP
Gargy
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Kupil 2 keramčna v Intersparu in ju ne menjam za noben drug nož. Večji "mesarski" je za razrez mesa, mmalo manjši pa za zelenjavo, sadej itd. Sta pa čisto črna (tudi rezilo). Po pol leta sta še vedno kot nova in ostra kot britev, res pa je, da ju pazim - ne režem kruha (imam "žagico") in tudi ne mesa s kostmi. Pač skozi čas se navadiš, da za vsako delo obstaja namensko "orodje".

Sem pa pred časom gledal oddajo na Discovery o teh keramičnih nožih (ravno za Kyocera) in jih uporabljajo vsi suši majstri - jih kar ne morejo prehvalit. Je pa v masi rezila primešan aluminijev prah, ravno zaradi zaznavanja rentgena. V glavnem noži ne rjavijo, ne izgubljajo ostrine (ravno zaradi izjemne trdnosti) in se ne navežejo okusa/vonja hrane.

Lahko samo priporočam!

LP
Gargy

no ja, vsi suši majstri jih lih ne uporabljajo, tisti ta pravi še vedno prisegajo na tiste klasične japonske nože, ki jih delajo na istem principu kot samurajske meče (cene par tisočakov po komadu)