Keramični nož v Mercatorju za 20 EUR - mnenja?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Danes sem v Mercator centru na Šmartinki videl ponudbo kuhinjskih keramičnih nožev za 20 EUR. Sem mislil kupit enega s 25 cm rezilom, pa mi ni dalo miru, da je prepoceni vse skupaj.

kaj pravite?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Dolgo časa nazaj sem bral in po prebranem sem si ga zaželel..., vendar so bile cene po 100 EUR in naprej.

Zelo dolgo časa ostane oster..., ne rjavi, drsi čez hrano, zelo enostavno pucanje... Ga pa baje lahko razbiješ, kot vsako keramiko.
smile-1.gif

Verjetno je še kaj.., samo sem pozabil.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Meni nek tam merkator nož ni dolgo trajal, prvi padec na parket je bil zanj usoden...mislim pa, da bi 250 evrov vredni kyocera isto šel po gobe v takem primeru...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Keramika je lahko ostrejša od kovine. Koliko so se potrudili pri brušenju tega noža, je pa druga stvar

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma a je 20 eurov taka investicija?
grin1.gif

jaz sem kupil zadnjič v hoferju tiste "suši" nože, in sicer ta mala dva za 10 eurov, nova sta bila ostra kot sam hudič, za enkrat (14 dni) sta še vedno kot sta bila, bom pa videl čez pol leta, če bo še šlo

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
Mene so tile keramični noži presenetili in to pozitivno. Sem namreč bil zelo skeptičen do njih, predvsem zaradi TOP shop reklam. Potem pa sem letos za novo leto dobil enega v dar (ravno tega kyocera) in moram reči da je odličen. Zadeva res reže tako kot gledaš v reklamah na TV-ju
smile-1.gif
Sedaj je v uporabi skoraj dva meseca in je odličen.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ja oster je bil kar, presnuljivo pa glih ni bilo...kyocera mislim da je kar bolj ostra samo težko rečem ker je nisem imel v rokah že nekaj mesecev pa je to biolk po feelingu potem...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Kyocerinega imam že enih 10 let, raje kako več kot kako manj. Razen okrhnjene špice (ženske ...) je tak, kot je bil nov, z ostrino vred ...Pa z njim redno režem pečenke, šunke, ... skratka mesnato robo brez kosti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ma a je 20 eurov taka investicija?
grin1.gif

jaz sem kupil zadnjič v hoferju tiste "suši" nože, in sicer ta mala dva za 10 eurov, nova sta bila ostra kot sam hudič, za enkrat (14 dni) sta še vedno kot sta bila, bom pa videl čez pol leta, če bo še šlo

Ni neka investicija, razen če kupiš CRAP, tako kot sem pol leta nazaj v Merkurju kupil en nož za 30 EUR, ki je bil kao res kul price/performance. Bil je oster 14 dni. :S Potem sem ga že ročno brusil.

Nič, zgleda bom investiral teh 20 EUR, pa poročam.
grin1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
No go... v keramične nože že dolgo vgrajujejo kovinsko sredico ravno zaradi detekcije...
Potem nisi videl razbitih keramičnih nožev v Sparu, E'Leclercu in Mercaotrju ... med razstavljenimi je 20% razbitih in nimajo nikakršne kovine.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
No go... v keramične nože že dolgo vgrajujejo kovinsko sredico ravno zaradi detekcije...
Potem nisi videl razbitih keramičnih nožev v Sparu, E'Leclercu in Mercaotrju ... med razstavljenimi je 20% razbitih in nimajo nikakršne kovine.

Nisem. Se je pa vredno pozanimati na tržni inšpekciji, če prodaja tovrstne robe pri nas ni prepovedana.
Morda je pa to razlog za ugodno ceno...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Fotr je kupu keramični nož dol v millerju v btc, pa me je zlo presenetu. Sicer je mal draži se mi zdi od 20 eur (odvisno od velikosti), sam je cool. Reže superca, ni da ni, skrha se ne, ker je keramika, vroče pizderije loh režeš, kar s kovino ni priporočljivo zarad krhanja, edino kar je, je to, kar sm prvo naredu, da ne sme pasti na tla, sm takoj konico odbou, keramika pač, dost hit poč. Glede brušenja....pomoje se to ne brusi, ker je keramika. Življenska doba, kok časa je oster, pa tud ne vem, premal časa pr bajt.
Skupna ocena: fajn nož. Glede unga v mercatorju pa ne vem.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem si kupil CS Solingen keramicni noz na nemskem eBayu, pa je bil s postnino vred cenejsi od 20 EUR. Mislim da je 12 cm konica bila 12,90 + postnina (5 ali 7 EUR), so imeli pa tudi 7 cm konico za 7,90 oziroma se vecjo konico za 18,90 al nekaj takega. Zaenkrat sem zadovoljen z njim. Ko sem kupoval, sem videl da imajo tudi komplete keramicnih nozev v skatli recimo za 20-30 EUR. No jaz sem kupil enega bolj za probo, ker je zanj ponujal dostavo v Slovenijo in vsak dodatni artikel brezplacno, ciljal sem pa en drug artikel, katerega pa ni posiljal v Slovenijo - ampak po nakupu skupaj z nozem ju je poslal.
smile-1.gif

Videl pa sem tudi v Müllerju keramicne noze, pravtako okoli 20 EUR (in vec, odvisno od velikosti rezila).

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
A lahko daš morda link do tega prodajalca? Lahko tudi na privat.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Tole je prodajalec, vendar pa sem se malo zmotil pri pisanju. Ja, posilja v Slovenijo in ja stroske posiljanja racuna samo 1x, vendar pa so ti v visini 15 EUR. Jaz sem kupil stojalo za deznike, noz pa pol se en obesalnik za kljuce, cisto da se mi strosek postnine na enoto zmanjsa. Itak sem kupoval stojalo za deznike in bi placal postnino tudi ce bi kupil samo to, pol sem si pa rekel no bom pa sprobal se noz. Sicer me je zena malo postran gledala, ker imava doma ze komplet WMF nozev, ampak ok
smile-1.gif
Tisti obesalnik za kljuce pa sem itak prodal naprej na Bolhi s profitom.

Tako da, ce te zanima samo en noz, bo strosek postnine visji od vrednosti noza, ce pa vzames vec stvari pa je ze bolj sprejemljivo.