kera kača je tole?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
A mi zna gdo povedat kera kača je tole ?

Mi je zelo žal da sm jo ubil, sam jebat ga, otroc pa kače ne grejo skup.

8ww-1.jpg

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
po vzorcu sodeč gre za smokuljo

Gre za nenevarno kačo, samo je pa malo podobna navadnemu gadu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Verjetno je res smokulja, čisto nenevaren mali kačon.

Naj ti bo kar žal da ste jo ubili, kače so zaščitene živalske vrste v RS: klik

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
...in tudi prekršek, ki se kaznuje z denarno kaznijo...
tongue-1.gif

Še nasvet, kako prepoznati strupeno kačo: najprej pogledaš, če ima odebeljeno glavo in stanjšan rep. Okej, smokulja ima oboje. Tako na počez pa vidiš, če je strupena, po obliki zenic (če imaš čas gledat?
hysterical-1.gif
). Če so zenice okrogle, ni strupena. Vsi gadi in modrasi imajo zenice ozke in navpične (ko ost sulice).

Disclaimer: velja za kače pri nas, da ne bo kdo šel zelenih mamb tko v lovit v Avstalijo...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Zelo je podobna "evropskemu" gadu, vendar gad ima nekakšno verigo za vzorec, česar pa ta nima. Prej bi reku da je nestrupena kot da je.
SIcer ni prav kar si naredu, ampak tvoj strah je nekak razumljiv.

WiKi
Citat:
Smokulja (znanstveno ime Coronella austriaca) je človeku povsem nenevarna predstavnica gožev. Na glavi ima progo, ki se vleče od nosnice preko očesa do vratu. (Sorodnici zahodni smokulji se senčna proga začne šele očesu.) Po hrbtu ima dve vrsti peg. Samec ima rdečkastorjav hrbet in rumenorjavo spodnjo stran telesa. Samica je po hrbtu sivorjava in temno pegasta, po spodnji strani pa siva. Smokulja lahko meri do 75 cm.
Ljudje smokuljo pogosto zamenjujejo z gadom, od katerega se med drugim razlikuje tudi po gladkih hrbtnih luskah in okrogli zenici. Iz strahu in zaradi nepoznavanja jo ljudje večkrat neupravičeno pobijejo.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Mislim, da je smokulja, ker tudi pri nas okoli hiše včasih kakšno srečam. Upam, da niso otroci videli kaj si naredil. Pa tudi, če je strupena jo probaj drugič na bolj human način odstranit.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
yes, yes, i now...ni blo glih prov..sam sm mislu da je strupena, pa hudič ni hotu bit prmir da bi ga sliku...mamo ogromno teh plazečih kačonov pa me je zanimal kere vrste je...še enga morem dobit ki ima pa rdečkast vzorec, barva podobna opeki...no upam da se bo ta hotu slikat, živ seveda.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Gož. Nestrupena sorta.

Sicer so zaščitene ampak raje vem, da otroci nimajo strahu se igrat pred hišo, jo potamanim pa je mir v bajti.
Če je nebom jaz potamanil bo jo pa prvi sosed, skratka če je blizu ljudi so ji ure štete, naš bulldog jih tamani za šalo
če slučajno naleti na kako sred travnika
smile-1.gif

To kaj pa ti pišejo da nisi prav naredil in gor in dol, varnost otrok je na prvem mestu, strah recimo da na drugem in to
meni odtehta dejstvo da je zaščitena in bla bla bla. Vrži jo na mravljišče, se bo par miljonov prehranjevalo
smile-1.gif

Pa sem ljubitelj kač, ampak Gad pri meni na hofu nima šans da preživi, ker repetiram flobert v momentu.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ti si en gož..to je smokulja, nenevarna kača..jih je kar precej, pa jh ne tolčemo vse poprek ..raje bi ji dal kaj mleka za popit

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ti si en gož..to je smokulja, nenevarna kača..jih je kar precej, pa jh ne tolčemo vse poprek ..raje bi ji dal kaj mleka za popit

Smokulja je vrsta goža.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

Brihta brihtasta smokulja pripada Gožem.

To je isto kot da bi on pisal katera divjad je tole, jaz bi napisal da srnjad, ti pa bi napisal: "Ti si ena srnjad, to je košuta!"
hysterical-1.gif

Ne mi o kačah, ker sem jih v šoli siciral več kot ti videl.

In gožev se ne hrani z mlekom ampak mu kvečemu kako poljsko miš vržeš.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.083
-8.781
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Še nasvet, kako prepoznati strupeno kačo: najprej pogledaš, če ima odebeljeno glavo in stanjšan rep. Okej, smokulja ima oboje. Tako na počez pa vidiš, če je strupena, po obliki zenic (če imaš čas gledat?
hysterical-1.gif
). Če so zenice okrogle, ni strupena. Vsi gadi in modrasi imajo zenice ozke in navpične (ko ost sulice).
Hja, samo smokulja JE strupena. Samo nima strupnikov zato ni nevarna človeku
grims-1.gif

Od naših kač sta popolnoma brez strupa le navadni in progasti Gož

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ja okej no, google brihtnež..mi nevedni poimenujemo navadnega gož gož, ostale podvrste pa imajo tudi imena
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
zakaj bi se sploh tolko nenevadne kače ljudje? a ježke tudi pobijate?

ni čudno, da se potem mladina boji vsega.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.