Ker pohlep ne pozna meja...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tule imaš njihovo spletno stran, pa si poglej:

http://www.src.si/

Sicer pa src niti ni bil point mojega, point je bil, da določena podjetja prodajajo drek. Če je med njimi tudi SRC, se ti opravičujem iz dna srca.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Me prav zanima kaj prodajaš ti, če nekatere tule označuješ za prodajalce dreka?

Če ne drugega, prodajaš svoje znanje in svoj čas. Sumim, da oboje skupaj ni vredno prav veliko - če pa je, si vabljen, da nas razsvetliš in dokažeš mojo zmoto.

Tudi Bezos je začel s preprodajo izdelkov po spletu in kasneje postal precej več od klasičnega trgovca. Pa za razliko od SM ni imel *svojih* izdelkov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
ne kravakonj kar ti si poglej...

drugače pa dormejo je celo ok ležišče... ne boš verjel... tko dani drek. in zagotovo ima več slovencev doma dormeo kot avion od boscarola. ki pa mimgrede je dobil kar zajeten kupček €€€ od eu...drugače pa tudi SCT je gradil bil svetovno poznan itd... samo ga je pohlep pojebal... tudi cpl ni prodajal dreka...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pusti SRC, ki mora kupiti lastninski delež v banki, da potem lahko v njej zastonj dela, ker drugače so popolnoma nekonkurenčni... Če se ne bi toliko pasli v javni upravi bi že zdavnaj potonili...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
SRC ne prodaja računalnikov, pač pa se ukvarja z razvojem programske opreme za podjetja (kolikor vem).

Približno točno. Čist točno bi pa blo če bi napisal za podjetja v večinski državni lasti in javni sektor.
Kar se prodaje računalnikov tiče... ne vem čist točn kako je dons, včasih jih pa je. Prodajal je recimo Compaqe državni upravi.

Tko da ja, SRC je zgodba o uspehu.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
a res:) ne mi govort... če pa krava konj pravi da so top produktivni in boljši kot kakšen studio moderna (ki dvomim da prodaja jogije javni upravi...)
Sem napisal - kakor je meni znano. Drugi zadevo poznate bolje , tako da ste me popravili.

Glede Studia Moderna - če so Kitajci sposobni taisti produkt narediti za 7 evrov, potem je takšno podjetje gnilo. Kje ste sedaj zagovorniki 'prostega trga'?

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
če prodajaš kup plastike, ki ga Kitajci izdelujejo za drobiž, in se ob tem razglašaš za vele podjetnika in inovatorja - jap, nisi nič drugega kot prodajalec dreka.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
a res:) ne mi govort... če pa krava konj pravi da so top produktivni in boljši kot kakšen studio moderna (ki dvomim da prodaja jogije javni upravi...)
Sem napisal - kakor je meni znano. Drugi zadevo poznate bolje , tako da ste me popravili.

Glede Studia Moderna - če so Kitajci sposobni taisti produkt narediti za 7 evrov, potem je takšno podjetje gnilo.
super. potem bomo tepe vpregli za en tekoči trak, da boš izdelek naredil za 6,5€. da bo ceneje ti bomo dali samo pol pesti riža - kitajci dobijo celo pest pa še en košček piščanca, če prekoračijo normo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Prosti trg pa to. Lahko pa (po tvoje) še naprej financiramo Muro, izdelovalce štumfov, podjetnike, ki izdelujejo palstične igrače itd. Da bo 'slovensko'. Saj Češku gre zaenkrat še dobro, ko pa ga bodo povozili Kitajci, naj se pač 'prestrukturira'.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja tako nehajmo izdelovati vse kar lahko kitajci izdelajo ceneje in živimo od... ne vem... dobre volje, ker službe ne bo. itak lahko kitajci VSE naredijo ceneje kot mi.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Noup, živimo od inovacij. Če bo naša ekonomija temeljila na kosmodisku in štumfih, smo tako in tako obsojeni na propad.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
super. potem bomo tepe vpregli za en tekoči trak, da boš izdelek naredil za 6,5€. da bo ceneje ti bomo dali samo pol pesti riža - kitajci dobijo celo pest pa še en košček piščanca, če prekoračijo normo.
Tudi to bi blo premalo za konkurenčnost, ker Kitajci nimajo nobenih stroškov glede varstva pri delu in varovanja okolja,
ko bomo pa lahko tudi mi vse možno spuščali v okolje ter ukinili zdravniške preglede, zaščitna sredstva in pač vse okol tega, potem pa mogoče,
in vidim da konjekravi zagovarja tudi to, proizvodnjo, ki trajno uničuje ljudi in okolje za številne generacije vnaprej.
aplauz.gif
bravo kravjikonj, vedno lepše

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
če prodajaš kup plastike, ki ga Kitajci izdelujejo za drobiž, in se ob tem razglašaš za vele podjetnika in inovatorja - jap, nisi nič drugega kot prodajalec dreka.
Se pravi, je Apple navaden prodajalec dreka, ker iPhona prodaja po 20-kratni proizvodnji ceni?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
ne, zakaj? Tudi Airbus prodaja svoja letala po nekajkrat višji ceni, kot so proizvodni stroški - it's called profit. V mislih sem imel podjetja, ki izdelujejo razno razne bedarije (glej topshop), ki so jih Kitajci sposobni narediti za nekaj centov. Doma imam kitajski ponaredek iPhona in moram reči, da niti približno ni enak real thingu. Pa čeprav sta najbrž tovarni, ki sta ju izdelali, narazen zgolj kakšen kilometer.