@cizy:
ja tile šestaki so še eni zadnjih res Alfinih izdelkov! Glede vzdržljivosti pa takole....ta motor potrebuje veliko rednega vzdrževanja (napram običnim avtom), torej če vanj točiš dobro olje bo delal! Pa še neko posebnost ima, ki je samoumevna pri vseh motorjih z notranjim izgorevanjem a tukaj še posebej pride do izraza....je to da hladnega lepo počasi ogreješ....torej dokler ni olje nekaj časa na delovni temperaturi ni tiščanja....ker je motor na to še posebej občutljiv, pa še več bo pil bencina da ne govorim o nepotrebni porabi olja!!! Tudi ko ga razgretega po tiščanju ugašaš je dobro da ga ugasneš vsaj mejčkno kasneje zaradi tega da vodna pumpa še malo ohladi glavo motorja ter da se vse malce ustali....ker je motor tipično italijansko malce na višjih temperaturah ob tiščanju glede na ostale znamke.....torej nekako podobno kot Ferrari ali Lambo, le da je motor polovico manjši!
Se pa strinjam da je pogled na ta motor izredno lep in da ima čudovit zvok!!!
@ CupraR: ne izbiraj Focusa ST (ni treba me poslušati a vseeno povem svoje mnenje).....ker mislim da si vseeno dinamičnejši voznik ti Focus ST nebo ustrezal, ker je avto po načinu vožnje bolj umirjen! Avto sem vozil in lahko povem da po voznosti je proti ostalim v prednosti le malenkost na avtocesti, kjer je motor uglajen in podvozje mirno tudi pri visokih hitrostih......medtem ko v športnosti mu manjka tisto kar ima Mazda 3MPS ali Leon Cupra ali Astra OPC!!!!
Nasploh naj Ford sploh nebi razvijal konkurenco zgoraj omenjenim ker če smo realni iz tega Volvoveg petvaljnika bi z lahkoto če bi želeli iztisnili mnogo več moči (kar bi pomenilo konkurenco zgoraj omenjenim), a to so naredili zanalašč! Torej raje konkurirajo malce umirjenimi Golfom GTI.....bolj tak ne pretirano grob avto!
Drgač pa sem bil še razočaran nad bremzami (razen na AC), ter ob tiščanju nenormalno visoko porabo.....višjo sigurno od zgoraj omenjenih že zaradi večje kubature in petimi valji!
Focus če bo želel udariti najvišje v klasi bo izdelal Focusa RS z istim motorjem a okoli 300KM ter mnogo športnejšim podvozjem in bremzami!!!
Za razmislek: Toyota Corolla TS (2.0 kompresor ter 225KM in kompresorski navor)!!! Sam verjetno ti avto nebo všeč.....
...pomojem da je najbolje če kupiš Leona Cupro R
pa poročaj o odločitvi