PRISILNA KARBONIZACIJA: Ali prav razumem, da nastavim pritisk po tabeli (stopnja karbonizacije v povezavi s temperaturo, na kateri hranim-točim pivo; torej hladilnik) in pustim CO2 priklopljen? Torej, priklopim CO2, nastavim pritisk in priklopljeno pustim, da se karbonizira. Ali priklopim, nastavim pritisk in odklopim?
Saj bolj kot razmišljam, je logično prvo, ampak marsikaj, kar mi je bilo logično, se je že izkazalo kot napačno
Še nekaj:
1. Ali imate kege ves čas uporabe priklopljene na CO2 na izbranem pritisku? Ali lahko npr med tednom, ko se pije manj ali pa se ne, odklopim CO2? Predvidevam, da se s porabo piva več CO2ja izloči v prazno glavo kega in pivo postaja bolj flat, če ga pri tem ustrezno ne polniš s CO2jem.
2. Ali je problem, če se v primeru daljše abstinence (beri: ne piješ doma-morje), kege da na toplo (ugasneš keezer). Predvidevam, da se bo CO2 sicer sprostil v prazen prostor, a se potem, ko se bo pivo spet ohladilo, po določenem času spet vmešalo v pivo.
Če so odgovori pritrdilni, imam problem, saj še nimam ustrezno urejenega keezerja. V skrinjo namreč ne želim vrtati lukenj, zato bi skrinjo dvignil z lesom in vanj nato zvrtal luknje. S tem bi še pridobim nekaj višine in bi imel lahko jeklenko pokončno postavljeno v skrinji. A to zame predstavlja nekakšen večji projekt