Citat:
Uporabnik HudaLiza pravi:
Ce pustim par dni kegge v starsanu namocene jim nimamkaj za bit? Spraznim jih 1uro pred filanjem. Nisem se keggiral zato me zanima
Ce mi pise priming calc na 110l 609g cukra, to pomeni da mi pride na keg 19l 105.34g to pomeni v kegge ste rekli pou majn dam 57.5g? Ti je za 2.3 carb amber ale
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Na hitro ...
1. DA (temperatura vpliva na CO2 ki je ŽE raztopljen v pivu)
2. tisti 1 bar nadtlaka v 1l ali še to ne prostora nad pivom bo karboniral pivo za 0.1 volumenskega deleža, skratka nima velikega pomena .. če ga imaš pa več časa priključenega na 1 bar se pa jasno vsrka ekvivalentno več CO2ja in se dvigne delež na več. Ampak na koncu to ni pomembno, ko se proces proizvodnje CO2ja konča pogledaš kakšen tlak imaš, pogledaš temperaturo in ustrezno prilagodiš tako kot si omenil.
3. glavni regulacijski ventil za CO2 misliš? Tega itak rabiš drugače imaš 80 barov na vhodu in s tem ne boš točil piva ampak peno (po stropu). Če imaš pipo z regulatorjem je točenje precej lažje in dolžina cevi ni toliko pomembna (odvisno od kvalitete pipe).
4. glede mere odvisno kje ga kupiš ker niso vsi enaki. Večina na našem trgu je italjanskih (AEB), tudi tisti od Nekarja (ne vem če vsi). Tule si poglej tehnične podatke!
Naravna karbonizacija je vedno boljša od prisilne. Je kar nekaj pozitivnih lastnosti daljše aktivnosti kvasa. Usedlina te pa moti zakaj že?Citat:
Uporabnik faraday pravi:
Zakaj pa pivo v kegu karbonizirate s cukrom? A ni škoda, da se kvas spet množi in je zato več usedline? Jaz vedno karboniziram prisilno.
Citat:
Uporabnik HafnerMa pravi:
Ne glede na stil?
Včeraj sem s posodo, ki ji zaupam, preveril volumen kega (Nektar). Natančno pri varu ima 18L. Nato sem nalil še 2dcl vode z raztopljenim cukrom in je bilo tik pod cevko za CO2. Evo, če komu pomaga, je bilo tudi to vprašanje enkrat postavljeno.
On ma krajše kege.Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik HafnerMa pravi:
Ne glede na stil?
Včeraj sem s posodo, ki ji zaupam, preveril volumen kega (Nektar). Natančno pri varu ima 18L. Nato sem nalil še 2dcl vode z raztopljenim cukrom in je bilo tik pod cevko za CO2. Evo, če komu pomaga, je bilo tudi to vprašanje enkrat postavljeno.
To cevko se da odrezat in se da not natlacit 20l...