Kdo se je okoristil prek gradbenih poslov

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
Ali morda veste, kdo se je vse okoristil preko gradbenih poslov slovenskih firm?

Primer: Simona Dimic - Vegrad, gradnja hiše.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem na račun gradbeništva kupil avto, zamenjal nekaj mobitelov, nabavil kup cunj in športne opreme ter si privoščil več dopustov v drugih, tudi eksotičnih državah.

Mater, a sem lopov, a ne?
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj zavajaš, k veš o čem je govora?
to pa nisem pričakoval od tebe.
Kaj? A naj zdaj naštejem vse gradbenike, direktorje, župane, politike, kmete, lastnike zemljišč - po domače: pol Slovenije?

Mogoče pa lahko navedemo mejo, kje je to okoriščanje: 1000 evrov, 100.000 evrov, milijon?

Evo, še eno vprašanje: kdo se je okoristil v celotni slovenski trgovini?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti si imel plačo..si delal..to ni okoriščanje

okoriščanje je, k mejaša dobita en 5 en pa 50 za kvadrat..okoristil se je un za 50.

okoriščanje je, k teb pridejo kamioni, elavci z gradbišča za free.

to, da si delal..no, če češ.-..hodil na plačo..je pač neokoriščanje. hodil si na plačo, nič delal, dobil 1000, 2000 na mesec..ja bil si zaposlen...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Evo, še eno vprašanje: kdo se je okoristil v celotni slovenski trgovini?

Pa kdo se je okoristil v slovenski politiki?
confused-1.gif

Skratka, izgleda, da se edino Zenga in softi nista uspela do ničesar prikopat.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
okoriščanje je, k teb pridejo kamioni, elavci z gradbišča za free.

Ojej, najmanj pol Slovenije bo treba zapret.

Saj veš "tamle so kopali za cesto, pa je en kup humusa. Poznam tega-pa-tega, pa bo pripeljal kamion enega tebi, enega meni, enega stricu, enega ..."
Na koncu pa humusa zmanjka za brežine ozelenit. Na tak način se je zgradilo pol Slovenije.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
hvala bogu, da se je zgradilo bi rekel, ni pa lepo, da so se okoriščali na veliko, beri plače po 10.000€+ in pa kuverte pod mizo itd....pa da niti ne omenjam bankirjev jao
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
priznam, jaz sem se okoristil. prijatelj mi je pripeljal kake 2 m2 asfalta, ki je ostal na gorenjski AC, da sem naredil klančino na robnik na dovozu.
sicer pa, okoristilo se je precej ljudi. večina v glavnem z ostanki, kot recimo jaz, tisti pri koritu pa bolj konkretno. tudi kakim uradnikom je kaj kapilo, baje ima softi celo neke dokumente o tem?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
no..to je začetek..

pa veva, d ani šel kamion, ampak kamioni.
Seveda. Samo v večini to niso visoka živinčeta, ampak Francelj in Jože iz Kašlja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..visoka živina je to dovolila.

dej si predtsavljaj, da si asfalter..seveda me za dve karjoli asfalta, k sta odpad..boli k.

za kamion tampona..če še nisme anložil..me boli.
če ga mam še na cesti, pa ga je ostal pol..ajde

o tem govorim.

delaš izkop..veš, da boš vse izkopano lahko prodal po 10€ kubik..a boš talal jožetu pa franceljnu..

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
šefi so se okoristili tudi drugače. na primer, nek zasebnik prosi za ponudbo za izvedbo nekega objekta. v komerciali izvajalca sestavijo korektno ponudbo, nato pa pride komanda od šefa, naj na ponudbeno ceno dajo 20% popusta. posel sicer dobijo, vendar ga delajo z izgubo. tistih 20% pa si razdelita zasebnik in šefe.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tut še kako drugače.

pa kle govorimo o državnih, ne zasebnih poslih. kle je krog denarja malce drugačen. ponudba se ne niža, ampak viša. in denar se preusmerja nazaj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
tudi jaz sem se okoristil s kamionom, dvema zemlje:)

pa veliko jih je še bilo takih...

je pa tudi res, da ko delaš izkop NI NUJNO da boš material lahko prodal. so dosti ponujal okol material za nasutje...