Kdo prodaja boljši DIZEL?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Je kdo konkretno testiral nafto po različnih bencinskih štacjonih, kdo ima najboljšo? Čigava se najbolj kadi iz auspuha? S katero naredite največ kilometrov? Tema o bencinu je že bila, zdaj dajmo še nafto obdelat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz sem naredil zdaj z dizlom blizu 30kkm, tankam kjer pač pride (omv, petrol), in do zdaj ni kakih razlik, pa vsak tank BC 1 resetiram, BC 2 pa na 10kkm

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
največ naredim z shellovim, potem BP, ARAL, JET in nato petrol (tega skoraj ne tankam več ker imamo predrag bencin!)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Je kdo konkretno testiral nafto po različnih bencinskih štacjonih, kdo ima najboljšo? Čigava se najbolj kadi iz auspuha? S katero naredite največ kilometrov? Tema o bencinu je že bila, zdaj dajmo še nafto obdelat.

Ne morem ugotovit, ker so mi dal avspuh zadi na avto.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Nihče ne more povedati, da je eden boljši od drugega .. oziroma, da je ena firma boljša od druge .. Je preveč variabel, ki vplivajo na točen izračun .. Pa premalo vnosov je .. Poraba.com pa napačno računa, kot sem ugotovil in opisal v neki drugi temi ..

Če pa kdo trdi, da naredi z "zeleno" nafto več km, kot z "rdečo" ali pa "rumeno", pa lahko jaz z enako verjetnostjo trdim, da je ponoči bolj svetlo kot podnevi ..

V glavnem, tankaj kjer želiš, saj ni razlike.

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Pri meni ni razlik. Vseeno je, kje tankam. Petrol, OMW, Agip, pa še na eni privat tankam velikokrat... vse je isto sranje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pač tankaš kjer je boljša akcija, prej sem na OMW nabiral kozarčke za nečaka, zdaj pa na Petrolu zbiram nalepke za nahrbtnik. :D

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
o seveda so razlike, če ne verjameš vprašaj serviserje diesel črpalk in injektorjev:)

na popolnoma odprtem izpuhu in na predelavi z večjimi šobami vred z 90 na preko 140 konjičev je najmanj kadilo z BP Ultimate diesel - govorim za avto z VP črpalko;
na avtu s črpalka-šoba motorjem je enako: kajenje je bistveno manjše in motor teče bolj gladko in tiho
za porabo se kaj dosti nikoli nisem zanimal na dizelčkih - sem pa opazil da se s tem gorivom da narediti nekaj več
ni treba omenjati da je čez mejo trenutno BP Ultimate diesel cenejši kot navaden dizel v SLO, kajne?

vsak naj toči kar mu paše - ko enkrat poznaš novejše common rail sisteme malo podrobneje ti je lahko hitro jasno da je največji dejavnik dobrega delovanja prav nafta

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
poraba.com NE računa prav .. priznal tudi njen lastnik .. sicer pa poišči temo in si preberi.

Nazadnje urejeno:

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
a nismo v tisti temi ugotovili, samo da prikaže malo drugače kot se lahko razlaga :p

kripo: v kolikor imaš čas, dodaj na porabo avtomobil in dodaj podatke iz katerih bo izračun napačen in bom pogledal in popravil

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Seveda računa prav. Samo povprečna poraba se nanaša na gorivo natankano prej, ker je drugače niti ne moreš izračunat, saj goriva še nisi porabil in se pravilno upošteva pri prikazovanju povprečne porabe posameznega prodajalca goriva. Recimo pri meni piše takole:
Citat:
Poraba Diesel pri družbi Petrol: 8,13 l/100km (št. zapisov: 5)
Poraba Diesel pri družbi OMV: 7,98 l/100km (št. zapisov: 2)
Poraba Diesel pri družbi MOL: 7,96 l/100km (št. zapisov: 1)
Poraba Diesel pri družbi Tujina: 8,60 l/100km (št. zapisov: 1)

Čeprav je recimo zadnji zapis:
Citat:
02.09.2010 67,91 79,39 173.075 790 8,60 gorivo
uredi brisi
Dodatni podatki o vpisu porabe:
- Črpalka: Petrol Jesenice
Predzadnji zapis je seveda tisti iz tujine.

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
jp, men prav kaže porabo, tko da se ne sekirat
in tudi pravilo beleži na kateri pumpi si tankal ipd.

Sicer pa je sosed tankal na shellu in je ornk zajebal. So glih natankal cisterno in je bil prvi, lucky, in mu je crknla mašinca (toyota), je bilo za 4+ k€ škode, sam so mu shellovci priznal in plačal .

Tko da imajo očitno vsi svinjske cisterne. Za nas balkance je to očitno OK.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Sam je pa res kekec, da gre tankat, ko na pumpi stoji cisterna.
stupid-1.gif
Včasih so pumpo vsaj zaprli dokler so prečrpavali iz cisterne.
Danes pa je očitno izguba denarja v času črpanja prevelika in lahko s tem pokrivajo morebitno nastalo škodo na motorjih...
10.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.073
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:Sam je pa res kekec, da gre tankat, ko na pumpi stoji cisterna.
stupid-1.gif
Včasih so pumpo vsaj zaprli dokler so prečrpavali iz cisterne.
Pelješ se mimo manjšega kraja, tankat moraš in zagledaš cisterno na črpalki. Kaj storiti? Greš lepo vprašat, kaj tankajo. Aja tankajo enako gorivo kot ga rabi tvoj avto. Hmm, slabo. Aja, kaj če bom sedaj tankal bo šlo iz istega rezervarja? Ja bo... Aha. Torej se odpraviš v bližnjo birtijo, počakaš eno uro, da se smeti usedejo in greš nazaj tankat. Ker med čakanjem spil tri špricarje, si čez eno uro po lažji prometni nesreči napihal in imaš kazen in še sranje z zavarovalnico.
Nekdaj so črpalko najbrž zaprli zaradi strožjih požarnih predpisov. Dvomim, da zaradi drugega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
poraba.com NE računa prav .. priznal tudi njen lastnik .. sicer pa poišči temo in si preberi.

v tisti temi smo ugotovili, da folk ne zna računat porabe

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Zanimivo. Nisem vedel, da danes veljajo milejši požarni predpisi in da gorivo ni več tako vnetljivo kot je bilo pred leti...
17758-icon_confused.gif

Očitno bom moral vrnit vse opravljene izpite in tečaje iz gasilstva katere sem pridobil v zadnjih 30 letih...
jezen.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
OK, še enkrat glede porabe.com ..

Če hoče nekdo s te spletne strani ugotoviti, koliko mu porabi z gorivom Petrola ali OMV, zadeva ne drži vode, saj kaže narobe. Razen, če računa drugače, kot prikazuje. Potem bi "narobe" bilo prav
wink-1.gif

Suma summarum pa zadeva drži vodo, če ne gledaš kje si tankal.

Številke držijo, "barve" pa ne držijo (tankam na OMV, vnesem porabo in mi ta ugotovi, kakšna je bila poraba. Fora je pa v tem, da je gorivo, ki sem ga natankal, poraba.com že "porabila", dejansko je pa gorivo še v tanku. Poraba.com torej prehiteva z vpisi(prikazom), računa pa prav, saj številke niso odvisne od mesta tankanja, razen če te zanima poraba ločeno po črpalkah.

Ko sem odprl tisto temo sem tudi nehal vpisovati v poraba.com, ker me je "medlo" (prikaz/dejansko stanje), pa tudi videl sem povprečno porabo. Da ne bo pomote, še vedno menim, da je poraba.com odlična stran in jo toplo priporočam! Prikaz je pa "jeba" in bi ga bilo treba izboljšati. Če se ne motim, sem takrat z barvnimi krogci pokazal, da pol podatkov v vsaki vrstici velja za prejšnjo vrstico, ne pa za tisto, v kateri so navedeni oziroma prikazani.