Kdo popravlja LED zadnje luči?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ah daj chill. Na internetu si, če si tukaj tako hitro užaljen potem... res upam, da ti v RL noben babe ne nabrusi.
grin1.gif

Daj že napiši za točno kater model avtomobila rabiš zadnjo LED luč.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Sicer sm proti goljufijam, me pa zanima kako bo cenilc dokazu, da udarec, ki je razbil luc, ni povzrocil da so ledice crknle?
Pojma nimam, lahko se je bedak-goljuf zagovoril. V glavnem, na koncu je stisnil rep med noge in spizd...
Seveda verjamem, da je v gostilni imel full za povedat, kakšne goljufive zavarovalnice imamo.

PS: Daleč od tega, da zagovarjam zavarovalnice, ki so običajno tudi svojega denarja vredne, ampak take zadeve mi gredo pa rahlo na k... Tudi zato, ker zaradi takih goljufov jaz plačam večjo premijo.

Pri zavarovanju stekel in svetlobnih teles je pač tako, da sploh nima veze, kako je prišlo do razbitja luči, ogledala, stekla, važno, da je razbito. In če ni res očitno da je udarjeno s kladivom, nima noben cenilc kaj praskat, zato je pa premija ustrezno draga. Valda te pa vpraša, če je luč razbita zarad crknjenih ledic in bebo, ki je udaril s kladivom seveda zaštrika. ZM je pa znana po mutenju na polno in samo gledajo, kako ne bi izplačali. Triglav ni problem, no vsaj trikrat ko sem bil jest tam ni bilo problema, pa sem eno ogledalo menjal dvakrat v istem letu. Enkrat je bil ups v stebriček od ograje, drugič pa fazan...go figure, lohk bi me steral u PM s tistim fazanom, pa me niso, pa še res je bil fazan.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
največ dobijo itak tisti ki menjavajo. sej veš sistem, čeprideš normalno tja je luč 200€ če pa olupijo zavarovalnico je pa 500€
wink-1.gif
tako da mislim da je tu še največji problem.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
največ dobijo itak tisti ki menjavajo. sej veš sistem, čeprideš normalno tja je luč 200€ če pa olupijo zavarovalnico je pa 500€
wink-1.gif

Zapisal si zelo veliko neumnost in neresnico. Zavarovalnica ni po župi priplavala.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Najbolj "fer" bi bilo, da če ima proizvajalec težave s kvaliteto LED luči, da jih da po skorajda proizvodnji ceni, ki je verjetno okoli 20€. Če ti jo proda za 100€ je še vedno volk sit in koza cela.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
wink-1.gif

Zapisal si zelo veliko neumnost in neresnico. Zavarovalnica ni po župi priplavala.

moje izkušnje z lanskimi menjavami stekel so takšne kot sem napisal. Stekla se zavarovalnici zračunajo v rangu med 500 € in več. Za fizično stranko pa v rangu DO 250. za isto steklo. če je v sept. 2017 kaj drugače se opravičujem.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
759
113
Za BMW X3 F25 in X4 F26 sem jih sam že nekaj popravil, v glavnem one za luč na zunanji ali notranji strani.

Nova luč je tam od 140 do 180 odvisno, zunanja , notranja, crkne navadno kontroler zaradi napačne zasnove vezja.

Se da popraviti brez problema, nikakor pa ne nekaj eur, kot po vašem stane par ledic. Mimogrede ledice sploh ne crknejo, crkne kontroler, če so pa slučajno ravno vam odletele ledice - emiterji, pa vam v naprej povem, da popravilo ni mogoče, ker so emiterji zaliti v luči, med tem, ko kontroler se pa da popraviti, pa ni ravno enostavno, ker rabiš malo bolj profesionalno spajkalno postajo na zrak, če želiš menjati kontroler. Če vas zanima več izključno kontakt na ZS, me pa ne kontaktirajte za ostale avtomobile, ker tole sem naumil, ko sem na družinskem avtu porihtal, oziroma skupaj z znancem, ki je tavžent kunstler torej za BMW je znamo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
wink-1.gif

moje izkušnje z lanskimi menjavami stekel so takšne kot sem napisal. Stekla se zavarovalnici zračunajo v rangu med 500 € in več. Za fizično stranko pa v rangu DO 250. za isto steklo. če je v sept. 2017 kaj drugače se opravičujem.
pa ti veš, da zavarovalnica plačuje delo po evrotaksu in da za materjal tudi kdaj dobavnico zahtevajo?
Torej ne seri, da so take razlike. Oziroma tisti ki tako nateguje bo imel hitro zavrnjena plačila iz strani zavarovalnice.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-391
113
ok, zakaj vgrajuje led ce crkne in je drago ko pes??

in zakaj kupec ni.a izbire med navadno in led pri nakupu?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Trenutek nepazljivosti pri vzvratni vožnji in posledica je počena luč. Potem na obisk k cenilcu in na servis po novo luč. Ne dam 250€ za eno od štirih zadnjih luči
bonk.gif
Evo ga, se je še en slovenček javil, ki javno razgalja, da se bo šel goljufijo in da je to popolnoma sprejemljivo. Zato pa smo tam, kjer smo. In sem prepričan, da si najbolj glasen, kako so politiki goljufi in kradejo na veliko.
Btw.: če misliš, da so cenilci glupi, se motiš. Ko boš prišel do njega, bo prvo kar ti bo rekel, da vključi zadnje luči in ko bo videl, da LEDike surprise, surpise točno v tisti luči ne delajo, ti bo podal zanimivo obvestilo, vključno z morebitno prijavo za zavarovalniško goljufijo.
grims-1.gif

In ja, se je že zgodilo to. Končalo se je pa tako, da je goljuf pobral šila in kopita in zadeva ni šla na policijo. Luč si je pa sam plačal.

Lepo te prosim no, kakšna zavarovalniška goljufija... V pogojih je lepo navedeno čemu služi delni kasko (J–zunanja svetlobna telesa in ogledala: krita je škoda na vozilu zaradi razbitja ali poškodovanja standardno vgrajenih zunanjih svetlobnih teles in ogledal na vozilu; po tej kombinaciji niso krite škode, ki nastanejo kot posledica uresničitve nevarnosti, kritih s kombinacijo K). Če sem razbil luč, sem jo pač razbil in nima veze ali mi je na luč padel radiator, priletel kamen,...

In ne, politika me ne zanima, si 2x falil
priden.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Lepo te prosim no, kakšna zavarovalniška goljufija... V pogojih je lepo navedeno čemu služi delni kasko (J–zunanja svetlobna telesa in ogledala: krita je škoda na vozilu zaradi razbitja ali poškodovanja standardno vgrajenih zunanjih svetlobnih teles in ogledal na vozilu; po tej kombinaciji niso krite škode, ki nastanejo kot posledica uresničitve nevarnosti, kritih s kombinacijo K). Če sem razbil luč, sem jo pač razbil in nima veze ali mi je na luč padel radiator, priletel kamen,...

In ne, politika me ne zanima, si 2x falil
priden.gif
Ja, saj vem, ti se samo ''znajdeš''.
uf-1.gif

Poglej sedaj tole, copy/paste od kasko zavarovanja Adriatica:
Koda:
 15. člen: SPLOŠNE IZKLJUČITVE
(1)    Ne glede na izbrana kritja zavarovalnica v nobenem primeru ne krije škode:
1)    nastale zaradi vojnih dejanj in drugih vojni podobnih dogodkov,
2)   zaradi vulkanskih izbruhov, sproščanja jedrske energije oziroma radio
-
aktivnosti,
3)     [COLOR=red]ki jo je namerno povzročil upravičeni uporabnik vozila  [/COLOR] , ter škode, nastale 
med uporabo predmeta zavarovanja pri pomoči ali izvrševanju naklepnega 
kaznivega dejanja upravičenega uporabnika vozila,

Da povzamem: za ušivih 200 EUR si pripravljen prodati svoje poštenje in integriteto. Res kapo dol, ni kaj.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Za kakšnimi besedami? Da mu zavarovalnica plača zamenjavo, če razbije luč. Še vedno trdim isto

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

kdo je reko, da nima izbire? So mu roko lamali, da je avto kupo?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Vedno več avtomobilov ima zadnje luči v LED izvedbi. In to ne samo premium razred. In počasi bodo prišli v enak položaj vsi tisti, ki danes vozijo 10 let stare avtomobile.
Potem bo jambranja po forumih še več. Tukaj ne gre toliko za ceno, kot za princip. Zaradi nedelujočega žmigavca je treba zamenjati celo luč. Še malo, pa boš moral ob gumidefektu zamenjati vse štiri pnevmatike, ker se ti bo drugače avto zakodiral.
To je "posilstvo" s strani avtomobilske industrije. Vsaka stvar mora čimprej crknit (jasno, izven garancije), da lahko gospodarstvo rase, oz. sploh preživi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-391
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Ja kaj, a zdej nej firmo in model menjam zarad zadnjih luči?

Ce ze crkujejo, kar je logicno, naj dajo nadomestne po razumni ceni... Luc je pa ja osnovna zadeva, in itak po nepotrebnem zamenjana z LEDom. Razen estetike ni drugega pomena

mr_

Guru
20. sep 2007
9.357
2.731
113
Predlagam da se zakon dopolni za ledicarje, da vozijo rezervno luc s seboj v prtljazniku.