Kdo kupi tako 'neuporabne' hiše????

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.940
113
v lokalni ostariji
vedno je riziko. dejstvo pa je, da ene parcele so po 300€ ene po 100€ ne pa zraven mesat jabolk, kjer nekateri pohlepnezi na malo parcelco natlacijo 3 hise in upajo na 500% cistega donosa...

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
vedno je riziko. dejstvo pa je, da ene parcele so po 300€ ene po 100€ ne pa zraven mesat jabolk, kjer nekateri pohlepnezi na malo parcelco natlacijo 3 hise in upajo na 500% cistega donosa...

KSZ
nepremičnina je vredna točno toliko, za kolikor jo lahko prodaš:
če je tista parcela v Črnučah šla za 300 €/m2, JE VREDNA 300 €/m2 (kaj ti misliš glede njene vrednosti je nepomembno - pa ne mislim tebe osebno)

če se prvotno ocenjene hiše ne prodajo v doglednem času* za želeni denar, potem NISO VREDNE tistega denarja (kaj ti misliš glede njene vrednosti je nepomembno, ali pa kakšna je poštena cena)

*dogleden čas:
- 3 mesece stanovanje
- 6 mesecev hiša
- 12 mesecev pa neka res specifična nepremičnina, ki pride na primer na vsakih 10 let na tržišče in ima zelo specifičnega kupca in ni primerljivih nepremičnih na trgu

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
dogleden čas si kar ti določil
smile-1.gif
Drugače pa ja, če kdo kupi za 300€ kvadrat za neko stanovanjsko hišo v neki "vukojebini" pa naj, Neumnežev je dosti. Jaz sem za mojo dal 7€, vsak ko pride nanjo ,osupne speechless in se očke zarosijo od lepote in razgleda.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
dogleden čas si kar ti določil
smile-1.gif
Drugače pa ja, če kdo kupi za 300€ kvadrat za neko stanovanjsko hišo v neki "vukojebini" pa naj, Neumnežev je dosti. Jaz sem za mojo dal 7€, vsak ko pride nanjo ,osupne speechless in se očke zarosijo od lepote in razgleda.
Katerega leta si kupil in kateri kraj?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
3 leta nazaj štajerska periferija, zdaj je še realno manj je malo več kvadratov 5000 (ampak imaš optimiste v bližini s 30 do 50 €/m2 prodajajo že xx let).. Sem preplačal. Ampak jebat ga, nam je bilo všeč.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
3 leta nazaj štajerska periferija, zdaj je še realno manj je malo več kvadratov 5000 (ampak imaš optimiste v bližini s 30 do 50 €/m2 prodajajo že xx let).. Sem preplačal. Ampak jebat ga, nam je bilo všeč.
V Ljubljani in njeni bližnji in daljni okolici lahko o taki ceni samo mokro sanjamo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Kaj si preplačal s 7€ na kvadrat haloo? Edino pol hektarja pokosit, to je veselica. A imaš kakšnega kmeta zraven za travo?

Čeprav to je bilo verjetno v paketu, nekaj zazidljivega in obilo kmetijskega, drugače je nerealno nizka cena.

Jaz sem dal isto na gorenjski periferiji za 610 kvadratov, prav v nulo isti denar. 40km do žabjega centra čez drn in strm.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
Pol pol je bilo, boniteta med 30 in 50, tako da je pretvorba bila 0. Kosim 2x na leto, rekreacija. Nimam obsesije do angleške travice. ene 2000 m2 je mikro gozdiček. Malo verjetno na ceno vpliva ker komunalno ni bilo urejeno, ampak to sploh ni bau bau, če je vse blizu. Priklop vode je bil strošek cca 900 € in elektrika ene 700€. Asfalt do parcele. Seveda, zdaj bi pa fiktivno ker je kao urrejana prodajalo po 30€..ah malo morgen
smile-1.gif
aja pa gor je bila stara kmetija - ruševina. Spet bau bau kolk je strošek rušenja...no 2 uri 18t bager, pa še 4 ure glihanja... vse skupaj par 100€. In tako dalje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
kamne na en kup, ilovico pa v luknjo, salonitke smo odpeljali, les je na kupu, nekaj opečnega cigla je zemlja pojedla. Reciklaža v glavnem.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kupi tisti, ki mu je stanovanje v bloku premalo "intimno" - ozr. se mu ne da jebati s sosodi zgoraj in spodaj itd.

Drgač pa ja - bajta mora met vsaj 600 sqm, da lahko še kakšen avto postaviš in roštilj obrneš.

Pri men jih je dobrih 2000 okol na okol (brez cest) - pa mi včasih premal hodi.

skrivamsepredbabo.press

Kjerkoli v bloku sem še bil na obisku povsod je bil večji mir kot je pri meni na vasi.

Pa imam okrog hiše 5.000m2, pa je še krepko premalo, da bi lahko užival v miru.

Zmešan sosed ima od jutra do noči navit radio veseljak zunaj na vrtu.
10.gif

Ob tem pa stalno nekaj žaga, poleti pa dvakrat na teden kosi travo, vmes se pa še stalno dere na dva psa....

Drugi sosed se ukvarja z oldtimerji in ropota vse sobote in nedelje...

Ob tem imamo pa pri sosedih še osem psov in če ne laja en pa drug.
10.gif

Enostavno ne bo druge kot, da se spokam, ker se mi bo tu zaradi vsega čisto brezveznega ropotanja zmešalo.
uf-1.gif

Tako, da zgoraj prikazane hiše so še slabše od blokov.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kaj pa je posebej za razlagati?

Negativno blok: omejena zasebnost, omejen prostor

Negativno hiša: celotno vzdrževanje, stroški

V bloku je omejena zasebnost???

Sem prišel h kolegu, ki živi v velikem bloku, dva vhoda, dva dvigala+stopnice, noben sploh ne ve h komu sem prišel, prava poezija za razliko od naše hiše na vasi, kjer smo 24 ur na dan pod kontrolo firbčnih sosedov, če pa kaj ne vidijo dobro pa vzame še daljnogled...
10.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
primerjaš top blok, ki je roko na srce redek (ampak se najde).. od vukojebine z fuckedup sosedi. Sej če je samo en sosed fsekan (al v hiši ali bloku) je bolje da odgreš.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
ja kje? na travniku pred blokom? :D Kdo ti bo pa v bloku pomagal, ko sam en boš mogel na WC? Blokarji ste daleč od tega, da bi bili družabni in bi si pomagali med sabo.. večinoma se še na stopnicah ne pozdravljate in greste hitro vsak v svoj 8x8m velik kvadrat prostora namenjem buljenju v zid poslušanju stokanja zgornje sosede, kako se premika do WCja. Jasno pa nekaterim je to v užitek in pa to, da ni prostora za ustvarjalen hobi. Itak da se potem preganjate po bližnjih gozdovih in nabirate gobe na parcelah lastnikov hiš. To je edino koristno. Naj gleda vsak po svoje na kvaliteto življenja, meni več pomeni, da imam svoj bazen vrtu in da lahko grem po solato in paradižnike na moj vrt ali pa da lahko pes prosto teka okoli po travniku in ne samo na razdalji od kavča do postle in balkona.

Tudi sam sem tako mislil.

Potem je pa bolni fovšljivi sosed začel nagajat na vseh koncih in imamo zdaj pravo norišnico ter cel dan navit radio veseljak, zraven pa laja osem psov pa stalno kakšna žaga, kosilnica....

V bloku imaš lepo dvigalo pa wc zraven sobe, v ogromni hiši pa stopnice in wc 50m stran od sobe....

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Saj bi šel ampak dvajset let življenja sem posvetil tej hiši in je praktično moj otrok, 5000m2 parcele, 350m2 velika hiša ob potoku na precej krasni lokaciji, potem se pa upokoji en totalno zmešan sosed in grem lahko samo še v norišnico, ker ropota od jutra do noči-ponoči pa njegovi psi.

Za višek pa za to ogromno hišo dobim komaj za dvosobno stanovanje v Lj.

Resno razmišljam, da bi pisal Cerarju in mu ponudil hišo za ene 50 beguncev, sam pa si lepo kupil avtodom in šel po svetu...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Hm, ampak če je tako velika parcela, kje imaš hišo, tik ob sosedovo?

Če ne, postavi vmes neko drevje, ciprese, magari dve, tri vrsti, kupi kar "odrasle", pa naj zrastejo v naravni "berlinski zid"
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
primerjaš top blok,
Takih blokov je vsaj v Ljubljani na desetine, v enemu sem tudi jaz. To kar pa fikus omenja, pa za moje pojme spet ni nek strašen hrup, če ima res 5 jurjev kvadratov zemlje okoli bajte.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Problem je, ker imam 250m dolgo in samo 20m ozko parcelo, hiša na sredini, 15m stran pa ravno najbolj zmešan človek v vsej bližnji okolici...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Točno to sem naredil, ker so bili firbčni za znoret že od nekdaj in smo vse življenje tako kot bi bili v big brotherju.

Posadil sem čez 500 cipres, in okrog sto dreves in danes jim tudi daljnogled komaj še malo pomaga, problem je, da niso v ravnini ampak nekaj metrov višje in imajo zato odličen razgled k nam.

Dokler je tip hodil še delat je še šlo, ker je bilo ropotanje in vpitje samo kakšno uro popoldan, ko je pa šel v penzijo in si na vrtu tik ob naši parceli postavil dvojni kozolec, v njem dva psa ter radio, je pa ropotanje od jutra, pa do noči...

Zadnjič sem hodil po neki industrijski coni. Pravi blažen mir proti temu kar imamo mi;(

Ko sem šel na lep način do njega in mu povedal, da naj vsaj radio ugasne, je pa stanje samo še slabše...
Potem sem poklical še policaje in pravijo, da pri ropotanju v dnevnem času ne morejo ukrepati...

Če bi sam živel v hiši bi že zdavnaj spokal, tako kot je zaradi njega že ena druga soseda, ampak so tudi še starši, ki se nočejo selit na stara leta...

Ne najdem druge rešitve kot, da si nabavim prenosni predvajalnik glasbe in poslušam vsaj kaj manj motečega.
Tako je na vasi, kjer bi bil lahko mir kot v pravljici, še slabše kot v centru Lj.

Iščem pa tudi kak poceni FM oddajnik, ki bi vsaj 20m daleč tako motil signal, da radijske postaje ne bi lovile
wink-1.gif