Kdaj je pravi čas?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Že, že, vendar poleg tega, da "začutiš" kdaj je pravi čas za otroka, moraš tudi imeti določene dobrine, da ga lahko v normalnih pogojih pripraviš na življenje. Včasih so rekli, prvo štalca pol pa kravca. In prav je tako. Imeti otroka, zato ker je "to fajn" ( tak bebav izgovor ima moja znanka, bivša sodelavka) je pa najbolj bebasto. Ne predstavljam si imeti otroka zato, ker ga imajo drugi....
Midva sva poročena že 4 leta, pa seveda tuhtava o otrocih, vendar ga ne bova imela prej, dokler ne bova izpolnila nek cilj, ki sva si ga sama določila .

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
daj daj to so samo izgovori. ko boš te cilje dosegel boš pa spet nove iskal... in to dokler ne zacutis...

ali isces pot ali pa izgovore...

kot pravijo v štartu je vse razmeroma poceni.. jeba je ko se začne sola.. in kdo ti garantira da bos cez 10 let imel enak oz boljsi standard?

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Čaki, čaki, ne bom bral vsega, ampak, kdo se je za vraga spomnu, da je na otroke treba gledat s stroškovne plati? Joj, no, seveda so stroški, ampak to je isto, kot z nakupom hrane...je nujna. In, uživati z otrokom/ci odtehta vse ti. stroške (bolje "stroške") ...
Ne me basat, če bi še na to mislu, je bolje, da grem za fajmoštra ... aja, sej oni tud niso to, za kar se izdajajo
hysterical-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
folk to pogojuje da mora imet prej avto, kariero, stanovanje in kurca, pol pa otroke..ce si prej treba nabrat materialno vse, ker potem crknes...

resnica je zgolj v enem, in sicer kako si bos razporejal prosit cas, in otrok ti ga vzame in to si mors zelet.. jaz si še ne :D

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz pa moja sva bila stara 22 let, pa je zanosila, jaz nisem nikjer delal, ona je imela za nedoločen čas. Sem našel službo, vzela kredite, kupila stanovanje... uglavnem ni bilo panike vse zrihtat.

Pa mi ni nič žal, dobr midva sva se ločila samo ne zaradi otorka ampak nepremostljivih razlik hehe

Eto ti odgovor, ti pa glede na to da se sprašuješ kdaj je pravi čas pa tako, očitno zate še ni
smile-1.gif
Sicer pa večina parov, ki vlečejo tega otroka pa te fore, razpade... mislim taki ki so dolgo skupaj brez otrok. Je pa tudi veliko ločitev z otroci vmes, tako da nevem kaj je bolje...

LP

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Štalca, kravca itd... Mislim, da to danes niso osnovni pogoji. Danes načeloma vsak preživi in ne umre od lakote. Ko so ti pregovori nastali, temu ni bilo tako. Razen tega je bila takrat rodnost prevelika in so poskušali umetno doseči nižjo rodnost tako, da so ljudem na vse načine odsvetovali in preprečevali zgodnje spolne odnose in posledično otroke.
Danes je osnovni pogoj za otroke, da si prepričan, da je partner pravi in da si zase prepričan, da boš zmogel tvoriti družino. Moraš biti v stanju, da preneseš neko resno odgovornost. Če še nikoli nisi živel brez mamice in atija, kar velja danes za večino pri 30-ih, potem boš to težko preveril.
Otrok potrebuje predvsem ljubezen in čas svojih staršev. Za vse drugo je mastercard ali kako že gre reklama. Seveda pa to to še ne pomeni, da sta starša sužnja svojim otrokom. Morata poskrbeti tudi zase in se znati zabavati in odpočiti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Poznam eno, k še resnega tipa nima, pa pri 29ih še zmeraj živi pri starših. Ona si pa neizmerno želi otroka. Naslednji, ki naleti ne bo imel časa premišljat ali je pravi čas ali ne.
grin1.gif

Sicer pa... najprej izobrazba in služba, potem razmišljat o otroku. Še bolje pa najprej malo uživat s partnerjem, ko si končno vsaj deloma situiran, ker potem se ne bo več dalo na ta način.

Jaz in moja ne razmišljava še o temu. Jaz 26, ona 27 let. Se ne mudi. Prioriteta je izobrazba in služba, kasneje pa se bo o tem začelo razmišljat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:Jaz in moja ne razmišljava še o temu. Jaz 26, ona 27 let. Se ne mudi.
Pravilno, samo vidva se odločata.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:Prioriteta je izobrazba in služba, kasneje pa se bo o tem začelo razmišljat.
Dvomim, da boš kdaj znal prioritete zamenjat (ali pač...). Če ti je sedaj prioriteta kariera, ti bo tudi takrat, ko boš imel otroka. Veliko ljudi deluje tako. Ni nič narobe, le zavedati se moraš samega sebe in si ne lagati.
Jaz že vem zase, da mi je delo neka svetinja in nekaj, kar moram opraviti. Pa je to definitivno narobe za kako drugo reč (družino, zdravje itd...).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ne obračaj besed.
smile-1.gif
Nisem rekel, da mi je kariera prva prioriteta v življenju. Tebi pa npr. zdravje. Hehe.

Mi je pa predpogoj finančna stabilnost. Če kdo želi drugače, naj. Meni pa ne bo nihče govoril naj drugače delam..

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Se strinjam, vsaj službo moraš imet za moje pojme. Jaz bom drugače tudi za štalco prej poskrbel, vsaj do te mere, da bom vedel kje bom ko bo dete privekalo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:Ne obračaj besed.
smile-1.gif
Malo pa že lahko
smile-1.gif
.
Odnosi med sorodniki so lahko problematični, ampak tisti (ne mislim direktno nobenega), ki bi dajal finančni sigurnosti izključno prednost pred otroci (joj koliko pa bo stal), bi svetoval, da premisli, koliko je denar in premoženje zanesljivo. Danes si lahko relativno bogat, jutri pa relativni siromak. Otroci so kljub vsemu lahko boljše jamstvo za bogato življenje, če jih seveda sploh prenašaš in če so kolikor toliko dobri ljudje.
So pa seveda izjeme in za koga bi bilo bolje, da potomstva ne bi imel. Lahko je zato kriv sam ali pa potomci...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Se precej strinjam s tabo. Dobro je sicer imeti osnovne zivljenske stvari vsaj priblizno poslihtane, ampak ni nujno, ce uporabljas zdravo kmecko pamet.
Sploh se pa strinjam s tistim delom o priseskih na mamino zizo pri 30ih letih.