Kdaj bo padla kakšna tožba, zarad slabih cest

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Žalostno: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/foto-maja-27-umrla-v-razbitem-twingu

Ampak oni sam napišejo neprilagojena hitrost in za njih je zaključen
bonk.gif

Bravo ta gnila država, pol pa se vozi normalno po cesti 90, če še za 60 niso varne
bonk.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Priznavajo da je dobrih 70% cest nevarnih toda odgovoren po Slovensko seveda ni nihce.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
hm, mastna cesta pomeni, da je bolje voziti 60, kot pa 90, sploh skozi ovinke.
sicer pa sožalje, deklico je poznal moj sodelavec
roza.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.973
-384
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Žalostno: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/foto-maja-27-umrla-v-razbitem-twingu

Ampak oni sam napišejo neprilagojena hitrost in za njih je zaključen
bonk.gif

Bravo ta gnila država, pol pa se vozi normalno po cesti 90, če še za 60 niso varne
bonk.gif

sam res ..

omejitve veljajo za idelalne pogoje... a se po snegu tud omejitev drzis???

sicer pa res nenavadna nesreca...

1. da punca pelje prehitro
2. da jo odnese v ravnem obinku
3. da se zaleti v eno izmed redkih dreves
4. da se zaleti z desnim bokom in privezana utrpi smrtne poskodbe

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Poglej zadnjo sliko, se vidi, da je cesta popolnoma gladka. Pa da nikakor ni edino drevo. Zakaj jo je odneslo? Mogoče je na cesti bila kakšna žival, se ji je umaknila, ji je zdrselo... Smrtne poškodbe pa verjetno zato, ker ji je glava zanihala levo-desno. Če je priletela v desni bok, ji je glavo odneslo desno, če bi v svoj bok, bi se ji pa airbag odprl.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ali pa:

potem pa trenutek, ki bo za vedno ostal skrivnost. Trenutek nepazljivosti... gume na mastni cesti niso prijele... "pisala sms ker je nujno bilo treba poslati nazaj in bum"

ne govorim da nisem isti sam verjetnost da je bilo ravno to pa ni majhna ane.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Ko vidiš, da dežuje greš počasneje. So izračunali njeno hitrost, se to tehnično sploh da?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Pred leti sem zelo podoben način izgubil zelo dobrega prijatelja. Glede na navedbe policije, naj bi bila takrat hitrost okrog 60km/h. Bil je sovoznik v peugeotu 206, vozila je njegova punca. Tisto nesrečo bi ESP skoraj 100% preprečil, vprašanje če ne bi tudi te.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik alpine pravi
Kdaj bo padla kakšna tožba, zarad slabih cest

Nikoli... Država je preslabo razvita za kaj takega, stolčki se držijo, prepočasno in neučinkovito sodstvo, politično odločanje v pravdnih zadevah...
bonk.gif

Če bi bili Avstrija, Nemčija ali pa celo Švica tam bi pa že zdavnaj bile tožbe in bi bile vse uspešne brez izjeme v sorodnem primeru, če bi se izkazalo da je kriva cesta... Slovenija je preslabo razvita - vse predolgo traja, neustrezno sodstvo...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Lahko prosim daš kak primer iz naštetih visoko razvitih držav, ki potrjuje tvoje trditve?
Res me zanima, ker sem kar nekaj v tujini pa ne opažam tako neumnih nesreč zaradi ojestnosti in neprilagojenih voženj.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Pred leti sem zelo podoben način izgubil zelo dobrega prijatelja. Glede na navedbe policije, naj bi bila takrat hitrost okrog 60km/h. Bil je sovoznik v peugeotu 206, vozila je njegova punca. Tisto nesrečo bi ESP skoraj 100% preprečil, vprašanje če ne bi tudi te.

Saj zato je pa ESP od 2014 obvezen v vseh novih vozilih. Torej bomo lahko še hitreje in brezskrbno vozili čez ovinke.

Pa še vprašanje - kakšna pa bi morala biti "prilagojena" hitrost v tem primeru? Pa to izraženo v številkah kot km/h in ne kot "takšna, da bi ostala na cesti".
Pa gre še naprej - s kakšno hitrostjo pa je vstopila v ovinek (ja Jado, da se)?
In ko imaš ti dve številki lahko začneš ugotavljati ali je bila "prehitra" in zakaj, ter ali je na okoliščine sploh lahko ocenila, da je "prehitra" - in ko imaš vse to se da dokaj enostavno določiti vzrok nesreče - razdeljen na "izvor vzroka" - voznik, vozilo ali cesta.
In ko imaš to, se potem tudi da delati na odpravah vzrokov, da se takšne ali podobne nesreče ne bi dogajale.

In ja - zna biti, da bi bila "rešitev" vzroka za to nesrečo tudi postavitev znaka 40 km/h pred tem ovinkom. No - pri nam pa to poenostavimo in enostavno nasplošno kar zmanjšamo dovoljene hitrosti in s tem privarčujemo kar precej denarja, ki bi ga sicer porabili za ustrezno preiskavo nesreče.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Lahko prosim daš kak primer iz naštetih visoko razvitih držav, ki potrjuje tvoje trditve?
Res me zanima, ker sem kar nekaj v tujini pa ne opažam tako neumnih nesreč zaradi ojestnosti in neprilagojenih voženj.

Poanta teme je, da ni bila kriva voznica ampak cesta ????

Jaz pa ravno na nemških avtocestah videvam vse mogoče...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Kakorkoli, v tej državi ni še nihče (in tudi ne bo!) odgovarjal za piz.darijo, ki jo je naredil s slabim delom.

Odgovornost, če že obstaja, je še danes "kolektivna".
Filozofija kolektivne odgovornosti se vleče iz šestedesetih, iz Jugoslavije.
Takrat so namreč na kongresih ZK Jugoslavije VSI govorci imeli polna usta besed: mi moramo, mi bomo.

Opozarjam na besedo "mi", za katero je očitno, da kar se tiče odgovornosti - vodi v pogubo.
In tile zdaj seveda nadaljujejo v tem stilu. Kako praktično...

Kriva je, ne vem, najbrž država, za katero se vsi skrivajo/mo. Država pa je vsekakor nek imaginaren pojem, nič konkretnega. Država ni Milan, ali Ivan, država smo mi vsi. Kao.

In ker Slovenci, poleg ostalih napak, radi NASE navlečemo tudi, ali predvsem tujo krivdo, smo KRIVI VSI!

In smo pravzaprav res. Ves čas volimo narobe (pustimo sedaj vrhunsko manipulacijo volilnega telesa).

Torej smo najmanj: SOKRIVI.

In zato za slabe ceste, predvsem pa za nikakršno perspektivo NI KRIV NIHČE. Ali pa smo mogoče vsi.
Prav nam je, bedakom!

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Tudi jaz, zato pa me zanima konkretna sodna praksa, ki jo omenjaš.

PS: sem šel pogledat ta članek - bolj slavospev - do tam kot ga lahko pač nenaročnik vidi in kriva je cesta??? Masna cesta je splošen pojav ob rahlem deževju v pomladnem in jesenskem času. Kaj pa lahko sploh naredimo za to? Ajde da bi zapeljala na neznani cesti v z vodo napolnjeno polmetrsko luknjo, ki nebi bila označena z znakom, če že ni zaflikana, ampak mastna cesta? Mogoče pa je treba začet na začetku, vrtci, OŠ, srednje šole, avto-šole, kultura vožnje,...

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Tudi jaz, zato pa me zanima konkretna sodna praksa, ki jo omenjaš.

PS: sem šel pogledat ta članek - bolj slavospev - do tam kot ga lahko pač nenaročnik vidi in kriva je cesta??? Masna cesta je splošen pojav ob rahlem deževju v pomladnem in jesenskem času. Kaj pa lahko sploh naredimo za to? Ajde da bi zapeljala na neznani cesti v z vodo napolnjeno polmetrsko luknjo, ki nebi bila označena z znakom, če že ni zaflikana, ampak mastna cesta? Mogoče pa je treba začet na začetku, vrtci, OŠ, srednje šole, avto-šole, kultura vožnje,...

Če je v tem času nisi videl, ti ne morem pomagat... Ponovno ti pravim, da se oddaljuješ od poante teme...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Mogoče bi mogl pa posnet cestišče pa na novo preplastit...in to ne kr z enim asfaltom...ampak kakim bolj grobim...ki bi bil dalj časa varen...

Ne bos verjel ampak to delajo na odsekih kjer so pogoste nesrece....ampak žal šele ko se jih na tem odseku žnj ubije al pa vn zleti...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ceste so itak obupne in potrebne obnove in ne z nekim gladkim bednim asfaltom kot to znajo naredit. Avto mors pa tudi z obcutkom vozit in bit pri stvari. Magar probas a kej drsi, kako zavira, da cutis oprijem. Ne pa na pamet po stevcu za hitrost furat, pa se smsat, sanjat, itd.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Itak je cenejš nabit tablo in zmanjšat omejitev, kot pa popravit cesto...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Saj po slovensko se enostavno postavi znak z omejitvijo ki je volovska uprega ne more prekoraciti....zivimo v casu ko nam hitrost interneta ni nikoli dovol velika v casu ko nikoli ne naredimo dovolj.....drzava pa v cestno infrastrukturo ni ulozila nic ze od samoatojnosti ...naredili so par km avtocest do katerih se mora ljudstvo vozit po uro in vec da jih dosezejo.... Ce ze kaj pokrpajo je z minialnim ulozkom in najcenejsim asfaltom. Da so so ceste in ovinki utrujeni od prometa in ovinki praviloma visijo ven in naklon vozila vlece ven nikogar ne zanima. Enostavno se da omejitev in cestne taxe in dajatve od goriv se porabi oziroma pokrade v cisto drugih zadevah. Pac smo narod ki se ne znamo prilagajat stanju vozisc in omejitvam.