kazen...

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
ja ne vem. so mi že dvakrat rekl pa se me ni prjel...ker mi noben zneska ni povedu

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jaz sem enkrat v pancerjih avto premikal in...
d055.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
fora je to, ker je kao nevarno...ker se lahko zatikajo pete, podplati pr natikačih.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz v drugem kot v teniskah sploh ''ne znam'' vozit avta - nazadnje, ko sem imel obute sandale sem se ustavil 5 cm pred drevesom, ker sem zahaklal pedal od bremze
crazy1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
vedno se najde kak paranoik, mene so že dobil v natikačih, nič rekel, vozil sm tud bos in se obuval pred njim v natikače, spet nič rekel...in?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
V natikačih ne smeš na Triglav, v avtu si pa lahko.

Razen pozimi.
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Jaz sem enkrat v pancerjih avto premikal in...
d055.gif

Jaz s smučišč redno furam v snowboard bootsih (Burton ion HD).....

A bos lako voziš? Ker če mam natikače, v njih si res ne upam, si jih pa sezujem in je kul pol...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jaz sem imel tudi 1x malo širše natikače (oz tiste natikače, ko imejo zadi še pašček), pa so ble tolk šroke, da sem ponesreči pohodil in gas in bremzo...
stupid-1.gif
. Od takrat naprej, če imam natikače, vedno vozim bos... imaš najboljši občutek. Drugače pa, ali v supergah ali pa v čevljih...

Torej, so komu že napisali kazen, ker je vozil bos?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
zakaj pa bos ne smeš? sej glih tako imaš največ občutka o pritisku in vsem...

jest polet dosti bos vozim!

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Jaz obvezno vozim v supergah. Čevljev tako ali tako še ne nosim, kaj drugega pa pravtako ne, razen natikačev doma.

Sem imel pa enkrat prigodo z vezalkam. Namreč na supergah imam tako dolge vezalke, da so mašnice skoraj na tleh, ne vem kdo daje tako dolge vezalke zraven, spet druge pa komaj zavežeš. In ta presneta reč se mi je nekako zataknila za sklopko. No, malo sem pobrcal in je bila zadeva rešena, vezalke pa sem zatlačil noter. Nisem bil pa prav nič navdušen nad tem, da sem imel "zvezane" noge.

Še o petkah. Kolegica kao ni vedla, da smo se zmenil za na karting in obuje petke. Ne vem, če je nismo v tistih desetih minutah ene petkrat prehitel, no vsaj izgovor je imela dober. Res pa da so tam nekoliko drugačne stopalke.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Citat:

Vprašanje: Ali smem avto voziti v natikačih?

Odgovor: Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP) nikjer ne predpisuje obleke ali obutve za vožnjo avtomobila, torej vožnja z natikači ni prepovedana.

Leon Keder, predstavnik policije za odnose z javnostmi, pa pojasnjuje, da je tako početje lahko v nasprotju s prvim odstavkom 72. člena ZVCP, ki pravi, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila.

Če torej policist ugotovi, da neprimerna obutev (natikači) zmanjšuje zmožnost obvladovanja vozila, oziroma ugotovi kršenje omenjenega člena, lahko v skladu s četrtim odstavkom istega člena voznika kaznuje z globo 83,46 evra.

Ne glede na ZVCP pa policija svetuje, da ste med vožnjo primerno obuti, natikači pa med to obutev ne sodijo. Obuvalo se namreč lahko sname z noge in zagozdi pod pedal zavore ali sklopke in s tem prepreči pravilno ukrepanje voznika v morebitni kritični situaciji, kar lahko povzroči nesrečo.

vir: http://www.finance.si/219067

V praksi te verjetno ne kaznujejo, oz. z veliko verjetnostjo na uspeh lahko takšno kazen izpodbijaš. Podobna je zgodba z npr. prevozom živali - te naj bi bile v prostoru (kletka, prtljažnik karavana...), ki je s pregrado fizično ločen od potniškega. Vendar tega ne predpisuje ZVCP ampak nek drug zakon, za katerega izvajanje imajo pristojnost živilski inšpektorji in ne policija.

B.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
nisem rekel da ne smeš, samo povedal sem kaj se ti lahko zgodi, namesto da boš s celim stopalom zabremzal se ti bo recimo zdrsnilo (koža še posebej če je potna rada zdrsne) in tako ti bo stopalo zdrsnilo dol...in zabremzal boš v prazno...

sej zdej razumeš ne
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.840
113
zanimivo, baba - potem še nepravilna obutev...nesreča ni več daleč.