Kazen za parkiranje v Zagrebu

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ta ki ga dvigujejo, je direkt čez celi pločnik. kolko poznam to ulico, so ostali naprej parkirani gor samo z sprednjimi kolesi

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Jst sem pa parkiral pred enim mescom v Budimpešti pa sem mel v roku 2 dni ka sem mel avto tam parkiran 11 listkov za napačno parkiranje. Vse sem v koš vrgel.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.190
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
in zdej boš rekel da enih lisic nisi sposoben sneti dol iz kolesa
confused-1.gif

pojdi do jelinčiæa na izobraževanje
evil.gif

Ma lite felne.. Saj razumeš.. Pa okol vse polno ljudi, pa si nisem za tistih 150 kun blamaže delal.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
...
Kaj bi pa vi naredili, da od nekod pridete in vidite, da vam dvigujejo avto? Dretje, grožnje, kak šamar ... verjetno ne bi pomagalo, ka-li?
meni se je to zgodilo kakih 10 let nazaj v centru LJ. avto sem pustil na pločniku in ko sem se vrnil, je stal zraven avta pajk ter so se ravno pripravljali, da mi ga bodo "naložili". uspelo se mi je zmeniti z redarjem, da sem plačal samo kazen za nepravilno parkiranje, naložili pa so potem naslednji avto zraven mene.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Že nekajkrat sem bil priča tem tepcem, kako slikajo avtomobile, merijo, koliko segajo čez pločnike ... Zadnje čase pa sem veliko videl tudi dvigovanja s pajkom. In roko na srce, mene take stvari zelo zživcirajo. Da ne govorim o tem, da gredo mrhovinarji dvigovati avtomobile v največji gužvi in tam, kjer je najmanj prostora.
bonk.gif

Kaj bi pa vi naredili, da od nekod pridete in vidite, da vam dvigujejo avto? Dretje, grožnje, kak šamar ... verjetno ne bi pomagalo, ka-li?

slike-0012.jpg

slike-0013.jpg

slike-0014.jpg
Ko bom imel odslužen avto bom le tega parkiral na primerno mesto in kolesa prišravfal z plastičnimi vijaki. Reciklaža zagotovljena , odkup tudi
evil.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
EJ a si ti kdaj pomislil, da niso vsi ljudje pokretni, da se tam mogoče vozi kakšen invalid na vozičku? Ampak se nemore, ker je tam, kjer je prostor rezerviran za pešce, parkiran avto. Se pravi mora čez rob pločnika na cesto, po cesti, pa potem še 100 mestrov po cesti navzdol do znižanega robnika, da lahko sploh nazaj pride.

Iz tega dobiš odgovor - ja tudi take je treba odstraniti in to v največji gužvi, če je treba
tongue-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Sam sicer ne parkiram tam kjer se ne sme, grem pač raje malo peš, a vseeno me zanima če pajek pri "obdelavi" poškoduje avto kako je potem z nastalo škodo??
Je že kdo imel tak slučaj?

Lp&srečno vožnjo.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
KSZ

Ok, ne plačaš kazni. Kaj se pa zgodi naslednjič, ko prideš v državo pa te smrkci ustavjo?

To poletje bil za dlje časa v IT. prvi dan me ustavli karabinjeri, zadrževal 15 minut, vse preverli! Pozneje sem dobil v enem mestu kazen za napačno parkiranje (od navadnih smrkcev), ki pa sem jo ravno zaradi prejšnje izkušnje plačal! Kaj pa veš kaj imajo vse zabeleženo, ko bi me naslednjič ustavli bi pa hebal ježa...

A se že pošilja iz EU k nam kazni?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Ja v resnih državah se ni za igrat, torej EU, hrčke pa ko jebe, itak kdo hodi tja dol si je sam kriv za probleme.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ma jaz sem videl, kako jim je ena pandica zanihala in skoraj počila v prometni znak, seveda vs roke v luft in dretje drug na drugega. Amper pa je videl, kako jim je enkrat zanihal bmw 5ka in skoraj udarila v tovornjak. K sreči je vse ostalo pri skoraj.
wink-1.gif

Glede tvojega vprašanja o stroških pa pravi Odlok o cestnoprometni ureditvi:

32. člen
(1) Odvoz vozila se opravi s pajkom na stroške lastnika oziroma najemnika vozila. Vozilo se odstrani
na varovan prostor, posebej določen za hrambo teh vozil.
(2) Odvoz parkiranega vozila s pajkom, hrambo in varovanje odstranjenih vozil na prostoru za hrambo
opravlja izvajalec javne službe rednega vzdrževanja občinskih cest (v nadaljevanju: izvajalec odvoza).
(3) V primeru poškodovanja vozila ali drugih poškodb, nastalih zaradi izvajanja tega odloka, je
izvajalec odvoza dolžan poravnati nastalo škodo.

Velja pa to za Ljubljano, a verjamem, da je tudi drugod enako!

Glede tistih slik, ki sem jih včeraj prilepil ... 15 minut za tem, ko je pajek odpeljal onega passata, je bil na njegovem mestu že en touran in tudi kasneje so se avtomobili tam prosto menjavali pa tudi zdaj lahko vidimo parkiranega enega starega cliota!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Saj lepo in prav, tile členi, a kje se dejansko zgodi pravdanje? Oni lahko rečejo, da je avto že bil poškodovan, ti rečeš da ni in kaj potem?

Sodišče in par let obravnava?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
zakaj? nepravilno je parkiral sam 1., ker je na pločniku. ostalo je parkirišče.
wink-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

Zanima me, kako je z obveščanjem v primeru da ti pajek odpelje avto.

Itak je prva reakcija ta, da so ti ga ukradli. Kličeš na policijo, ti tam povejo da ga je pajek? Ali se pusti kje kakšen listek
confused-1.gif