kavni avtomat

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
No, potem svetujem uporabo "izpiranja" pred in po. Pa vsaj 1x tedensko prat v stroju.
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz...

pa ga imam
cheer.gif

Imamo podobno zadevo in sem super zadovoljen.
Posodice za kapučino skoraj je uporabljamo. Če pa se uporablja pa se obvezno natoči mleka toliko kolikor se ga potrebuje in se posodica dnevno razstavi in očisti.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Cene ne vem, ker sem dobila za darilo.

Ima funkcijo čiščenja, daš notri vodo in jo lepo spusti čez.

Je pa zakon, mislim, da sem od 16h pa do 17h spila ene 7 kav
d055.gif

ampak grem zdej spat

penjeno mleko pa mi pride zelo v upoštev, ker tamala rada pije "babyčino", meni pa bo všeč kombinacija klasične kave in spenjeno mleko v veliiiiko šalico (ali termo lonček za na šiht). Samo še količino mleka moram naštudirat, je trenutno prevelika.


imam pa tegale
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Verjetno se količina da komot sprogramirat, edino če imaš kak cenejši model, tam se potem ne da?

ampak resno pazi na mleko, če ne verjameš, lahko po nekaj dneh uporabe razstaviš "penilec", pa ne mislim posodice, ampak "glavo" al kak bi rekel tistemu, in povohaj...ampak ne se na mene jezit, če te bo potem minlo do uporabe, ker ko sem jaz to prvič naredil, je skoraj kosilo prišlo nazaj do grla
wink-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja, za vse se da sprogramirat količino, tudi moč kave se lahko zrihta.

za penilec mi je čist jasno kako in kaj in bo vsak drugi dan tekla voda čez - čiščenje in tudi posoda bo šla v pomivalca.
Če mleko v hladilniku drži odprto več dni, bo pa tudi penilec zdržal dva dni brez čiščenja
 

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sam skozi penilec za mleko enkrat dnevno spustim kakšen deciliter čiste vode in ga enkrat tedensko očistim s kakšnim pol litra vode v kateri raztopim posebno tabletko za čiščenje oblog iz mleka. Ko čistim mehanizem aparata tudi razstavim penilec in ga očistim.
V kakšnem letu uporabe še nisem zasledil neprijetnega vonja ali drugih težav.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Problem je v "sistemu za penjenje", kateri pač ne gre v hladilnik in kljub avtomatskem čiščenju ostane nekaj malega mlekeca not.

Jaz dam ponavadi 1x skozi sistem čiščenja pred izdelavo kave in potem 2x po uporabi mleka in to vedno, četudi se uporabi zadevo večkrat dnevno.

Ampak se tolažim s tem, da sistem deluje s pomočjo pare, ki ima itak cca 100 stopinj, kar pomeni da potem vseeno uniči večino bakterij, ki se naredijo gor, tak da mogoče niti ni problema v tem
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
No, saj je vsaj 1x tedensko zadevo poči v stroj, na začetku sem sicer vsake 2 dni, ampak potem človek mine do tega
smile-1.gif
Nekje 1x na mesec, dva, pa se potem uporabi še citronska raztopina.

Voda je bolj za namene splakovanja, da "odstrani" ostanke mleka, da potem ne zasmrdijo, ker mleko je hudič, že kapljica lahko pritegne lepo leglo bakterij
smile-1.gif


Pa plastiko okoli penilca sem dol vrgel, ker je neposrečen dizajn, in iz penilca malo šprica v notranjost ohišja, potem pa tudi to zasmrdi, je pa itak ohišje tam samo za estetiko, tako da brez njega deluje enako dobro mašina
smile-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
Nisem vsega bral ampak pri mojem Delonghiju ESAM http://www.delonghi.com/en-int...550b-0132215128 je tako, da mleko naliješ v posodo in posodo vtakneš v stroj ko je rabiš, ko narediš kapučino pa enostavno stisneš gumb na posodi in za 10 sekund čez celoten sistem spusti paro in pri dizi za penjenje mleka teče ven vroča voda (ostanek pare), skratka na ta način nič mleka ne ostane nikjer v sistemu ker para lepo vse skupaj prečisti... Me pa razjezi da noben tovrsten aparat nima posode za mleko iz stekla, vsi imajo to nagravžno plastiko, tudi modeli za 2k€ mi zdi da sem gledal... Skratka zdaj bo avtomat star 3 leta in bo treba nekaj v njega vložit... dat na servis da se zamenjajo tesnila, tudi posodica za mleko izgleda že grdo, bo prišla nova (15€) ter razmišljal sem da bi menjal celotno notranjo enoto s sitom za pripravo kave, bi dobil novo za kakšnih 20-25€... hočejo pa na ETIS-u za servis cca. 80€...
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
Aja to še... je pa tako, če hočeš da je kava koliko/toliko dobra je potrebno kar redno čiščenje avtomata. Pa to ne mislim brisanja s krpo
smile-1.gif
temveč, čiščenje notranje enote pod vodo. Sicer pa to je normalno, tudi v dobrih kavarnah se avtomati vsak dan čistijo.
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ce hoces da je kava dobra mora bit tudi kvalitetna,ciscenje je itak samoumevna stvar ki se mora izvajat redno.
Jaz imam ze 6 let aparat od Saeco pa dela se danes kavo top....lepa kratka,dobra striktura in penica....boljsa kot v marsikaterem kaficu,dalec pa od vrhunske seveda ker to tudi noben aparat ne naredi.
Jaz uporabljam Hausbrandt Espresso ali Pellini Top