katreri reciver

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
morda pa zvočniki niso to kar ti želiš.res da so ti zvočniki kar precej € sam iz nekih plastičnih škatlic velikosti jogurtovih lončkov ni mogoče dobiti zvoka kot ga nekateri želite kljub ceni.je pa tudi res da se nekateri reciverji tepejo z določenimi boxi.morda pa ne gre takoj vreči puške v koruzo pa probaj dobiti kakega HKja ali pa mark levinsona(veliko €) pa gor priklopi,ostane ti še kak onkyo,nad in marantz za dokaj male pare

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Neumnost. Linijski izhod za sub je zato, ker so filmi v digitalni obliki in imajo točno določen kanal za sub, na katerega se veže aktivni sub. Govorim iz svojih 15 letnih izkušenj na tem področju :p

Avtorju; velikokrat je tako, da cenovno višje kot greš pri ojačevalcih ( receiverjih ) bolj je zvok sufisticiran. Kar pa ne pomeni, da bo sedaj kar trgalo z basom. Močnejše zadeve imajo boljšo dinamiko, torej več zaloge moči.

Če ni zvok tak, kot bi si želel, se je treba poigrati z zvočniki in postavitev le teh. Če pa enostavno potrebuješ več basa, pa dokupiš aktivni sub .

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Živjo, šele zdej sem videl to temo, sorry. Bi verjetno prej opazil kr ZS. Sm iz Lj, tko da lahko prideš na kufe:) - pošli ZS.

V nastavitvah od reciverja pa nisem bil že lep čas, tko da morm preverit kaj sm si naštimal, ko sem ga domov privlekel, in javim...

Glede aktivnega wooferja. Moj je aktiven in zna spuščat lepe močne base, problem je pa v tem, da pri ogromno komadih prav nadležno doni; ne vem v čem je fora. To men ni fora, da moram za vsak drug komad vstajat iz kavča in vrtet knofa na aktivnem wooferju. Kr neki. Maybe bi ga mogu v steno obrnit.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
A nimaš na receiverju za nastavljati jakost posameznih kanalov, tudi subwooferja? Moj vem da ima tako in sem tudi zadevo preko daljinca občasno nastavljal,dokler ni letel sub ven in sem nabavil prave, full size zvočnike. Sub mi je namreč prav tako preveč donel (verjetno zaradi podlage= laminat).

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Padla je odločitev. Bose leti ven. Ne da se mi več ukvarjat s tem kateri reciver bi bil boljši. Če je kdo zainteresiran za Bose acoustimass 10 ve, kje jih lahko nabavi.
Zato pa potrebujem pomoč pri nabavi novega sistema. Limit je nekje do cca. 1500€. Sem gledal v Harvey Normanu en komplet z Onkyo reciverjem, za zvočnike pa nisem točno pogledal. Pri zvočnikih je edini pogoj, da so vsi sateliti stenski.
Imam pa ponudbo za reciver Yamaha 471 in pa zvočnike Dali (4x Concept1+1xConcept center+1x Concept sub) za dobrih 1000€. Kaj menite?
Imam pa namen še v kratkem skočiti v Graz - Media markt. Če se ne motim, so imeli pred kratkim nekaj prav dobrih ponudb.
Bom pa vesel vsakega pametnega nasveta.

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
poglej tukaj,sicer pa boš moral it poslušat da se ti ne bo zgodilo enako kot z bose

zvočniki
http://www.whathifi.com/search...etain-filters=1
resivrji
http://www.whathifi.com/search...etain-filters=1

v harveyu imajo na onyko priklopljen Focal sib&cub
zmaga.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
No shit sherlock....:) Vprašal sem te po seriji in po sliki sodeč imaš II serijo, kar pomeni, da je cel sistem pasiven...težava, težava...
Cena ki si jo postavil je sky high. Vso srečo pri prodaji.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik bose pravi:
Padla je odločitev. Bose leti ven. Ne da se mi več ukvarjat s tem kateri reciver bi bil boljši. Če je kdo zainteresiran za Bose acoustimass 10 ve, kje jih lahko nabavi.
Zato pa potrebujem pomoč pri nabavi novega sistema. Limit je nekje do cca. 1500€. Sem gledal v Harvey Normanu en komplet z Onkyo reciverjem, za zvočnike pa nisem točno pogledal. Pri zvočnikih je edini pogoj, da so vsi sateliti stenski.
Imam pa ponudbo za reciver Yamaha 471 in pa zvočnike Dali (4x Concept1+1xConcept center+1x Concept sub) za dobrih 1000€. Kaj menite?
Imam pa namen še v kratkem skočiti v Graz - Media markt. Če se ne motim, so imeli pred kratkim nekaj prav dobrih ponudb.
Bom pa vesel vsakega pametnega nasveta.

Počakaj cca mesec na nove Yamahe... Concepti so odlična izbira za ta denar!!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.687
5.867
113
Ne vem kako imete eni probleme z wooferji. Jaz sem pred sedanjm sistemom imel stereo sistem (takrat aktualni Jamo). Zdaj imam HarmanKardona in brez problema nastavim base na enak nivo kot so prej imeli Jamoti. Res pa je da ima Harman za vse programe (Dolby, Neo6, Logic7..) opcijo "musik" kjer naredi glazbo prav lepo poslušljivo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
odvisno kaj bi rad.v koliko velik prostor boš dal.če misliš poslušati precej glasbe potem zvočnike vsekakor druge

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Prostor je visok 6m, in ima površino cca. 75 m2.
Mi je prodajalec v Mediamarkt Graz rekel, da je za tako površino primeren edino Bose - kak Lifestyle T20. Pa smo zopet tam - na začetku
bonk.gif
.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38