katreri reciver

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
S Sony-em STR DB 840 poganjam zvočnike Bose Acustimass 10. Zdi se mi, da ta reciver ne more iz sebe spraviti pametne dinamike, zato bi ga rad zamenjal. Razmišljam o Yamahi ali pa Harman-Kardon. Ima kdo mogoče izkušnje s prav temi zvočniki (pasivni woofer).
Kaj predlagate?
Podvprašanje. Koliko je še vreden reciver Sony STR DB 840?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Vrednosti točne ne vem, ampak sigurno ga bo kupil kdo od nas ljubiteljev gramofona, ker ima PHONO vhod.
cheer.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če imaš v planu Harmana, počakaj na julij ko pridejo novi modeli. Ker so zadnji cajt spali, bodo letos naredili kar ornk korak naprej
zmaga.gif

Drugače pa koliko$? Pol se lahko začnemo pogovarjati.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Dobro. Bom tudi jaz vprašal. Koliko stane soliden Harman z vgrajenim PHONO MM/MC preampom ?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Uf zelo hitro iz glave ,mislim da majo samo stereo receiverji tole (HK3490). Ti rabiš surround?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ni nujen. Imam zdaj s surround pa se zelo poredko uporablja, tako da bi preživel tudi brez tega.

edit: Najdu. U mater. 1500,00 €.
shocked-1.gif
Pa dobro. Saj je bilo za pričakovat...

Nazadnje urejeno:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik bose pravi:
S Sony-em STR DB 840 poganjam zvočnike Bose Acustimass 10. Zdi se mi, da ta reciver ne more iz sebe spraviti pametne dinamike, zato bi ga rad zamenjal. Razmišljam o Yamahi ali pa Harman-Kardon. Ima kdo mogoče izkušnje s prav temi zvočniki (pasivni woofer).
Kaj predlagate?
Podvprašanje. Koliko je še vreden reciver Sony STR DB 840?

Jst mam take zvočnike priklopljene na denona avr1911 in špila čist ok. Grejo pa Bose-i baje z Yamaho lepo skup.

ganbora

Zelenc'
16. apr 2011
1
0
1
Pozdrav vse

eno vprašanje:
kupil sem reciver yamaho rx v661, pa me kljub slovenskim navodilom mal zaj... Verjetno sem tut mal lesen za te zadeve.
Če je kdo diplomiru iz yamah bi vprašu zakaj mi kljub doslednem priklopu po navodil, DVD ne špila prek ypid-a, zvočniki (5.1) pa mi ne delajo v območju cona B

ma kdo kaj izkušen s tem reciverjem

bi prosil za kako mnenje

hvala

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.208
1.377
113
Citat:
Uporabnik ganbora pravi:
Pozdrav vse

eno vprašanje:
kupil sem reciver yamaho rx v661, pa me kljub slovenskim navodilom mal zaj... Verjetno sem tut mal lesen za te zadeve.
Če je kdo diplomiru iz yamah bi vprašu zakaj mi kljub doslednem priklopu po navodil, DVD ne špila prek ypid-a, zvočniki (5.1) pa mi ne delajo v območju cona B

ma kdo kaj izkušen s tem reciverjem

bi prosil za kako mnenje

hvala

Cona B
ypid ?

kvizko

Zelenc'
13. nov 2010
29
0
1
Član "ganbora"...priporočam ti, da raje uporabiš originalna navodila...po izkušnjah sodeč so slo navodila preveč skopa. Sam pa prisegam na YAMAHO. "ganbora"... a si ti slučajno mislil "YPAO"?? " Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer" fot automatic speaker setup!

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Zdaj pa zares. Žena meče ven dnevno sobo, kuhinjo, jedilnico,.. (mene bo začasno še pustila), pa bom dodal še svoj piskrček in si privoščil novi reciver za domači kino.
Pred časom smo že govorili, kaj bi bilo primerno, pa me zanima, glede na to, da so zunaj že novi modeli, kaj bi bilo primerno za sistem Bose Acoustimass 10 (pasivni sistem).
Želel bi imeti močnejše base, kot pa jih doseže sedaj s Sonyem.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zadeve se zakomplicirajo, ker imaš pasivni sistem zvočnikov, ki so hudičevo težki za poganjat ( nekje imam v spominu, da so 86 db...). To pomeni,da moraš imeti res močno zadevo, da igra kolikor toliko znosno.
Prešvoh ojačevalec, veliko dretja in mehki nekontrolirani basi....za nepoznavalce ok, saj zadeva igra naglas....dinamike pa nobene....

Kaj predlagam; predlagam, vsaj 150W na 8 ohmih. In to ta pravih, torej 150W RMSa, od 20-20k Hz pri faktorju popačenja <0,02 %.
Ojačevalec, stereo >20kg, 5.1 HT Receiver, >30Kg.

Iz izkušenj; harman/kardoni, tam iz leta 2005 so lepo gnali te zadeve...:)

Nazadnje urejeno:

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
No, pa je Sony šel. Treba bo nabaviti nekaj novega - samo kaj. Smo zadevo sprobali na Yamahi 471. Porazno. Kljub vsem mogočim nastavitvam (ročnih in avtomatskih) nam ni uspelo dobiti pametnega zvoka. Sateliti so se drli, basov pa od nikoder. Je bilo vse skupaj precej slabše kot prej s Sonyem.
Po nekaterih informacijah bi naj tudi malo starejši Marantzi dobro gnali te zadeve.
Torej, če kdo prodaja ali misli prodati kakega Harman-Kardona ali Marantza -5.1 (obvezno srebrn) bi se priporočal. Vesel bi bil (dal bi za pir), če bi lahko zadevo predhodno preiskusil (prinesem zvočnike).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Hehe, imam podobno zaporedje. Dolgo sem imel sony-a, s katerim pa nisem bil zadovoljen. Ko je padla pdločitev o novem sem testiral yamaho. Zvok je bil sicer boljši, zalo čist a pretrd in brez pravega basa. Zdaj imam Denona in sem zadovoljen

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ja, ojačevalci, receiverji; starejši kot so, boljši so
smile-1.gif

Marantz; od 6000 serije dalje....:)

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Če te lahko vprašam iz katerega koncva SLO si? Lahko na ZS. Sem mislil, da če ne bi bilo predaleč. bi te prosil, če bi se lahko oglasil za 5 min., da bi slišal kako to pri tebi zveni.

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Nekaj dni sem imel doma Denona AVR 2808. Bil sem zelo razočaran. Sicer zelo močna stvar, ki ji ne zmanjka moči tudi proti koncu, vendar pravih basov nisem uspel spraviti iz sistema. Nekateri še priporočajo Nad ali Marantz.
Razmišljam pa tudi o nakupu aktivnega wooferja in dokaj normalnega reciverja.
@Robitt - kakšne nastavitve imaš ti na svjojem Denonu? - (speakers, audio setup,...)

Kaj bi bilo boljše - vlagati v skoraj nenormalno drag reciver ali sistem dopolniti z aktivnim wooferjem?