Katero sobno kolo

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Jaz imam Reebok sobno kolo. Sicer je bilo dražje ampak kaj čem če imam pa 2 metra in so vsa ostala premajhna.

Pri teh kolesih je pa poleg velikosti pomembna še velikost vstrajnika (čim večji) in da ima magnetno zavoro. Obremenitve lahko nastavljaš s tipkam ali pa izbereš željen program. Kolesa, ki imajo vrtljiv knof za obremenitev mi niso všeč ker moraš potem vrteti knof in bi si ga nastavljal vedno na manjšo obremenitev. Tako ti pa kolo samo nastavi in zdej goni če si dasa
smile-1.gif

Če imaš pa navadno kolo pa poglej še po trenažerjih. Zadevo natakneš na zadnje kolo in goniš. Zadeva je dosti cenejša samo kolo moraš potem imeti v sobi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Zakon med sobnimi kolesi je TUNTURI

samo je temu primerna tudi cena (kje se gibljejo zdaj...ne bi vedel) ga je pa mam kupila pred (po moje) 10-12 leti pa je že takrat bil 110 jurjev (seveda dela še zdaj kot pred 10 leti....'vozi' ga pa 2 x dnevno).

Možno pa, da so se do zdaj kaj pocenili, ker takrat na spločno ni bilo neke hude izbire koles (a la hervisi, itd).

Smo ga pa kupili na Viru pri Domžalah, trenutno se mi pa sanja ne kje jih prodajejo.

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
jaz pa sem mislil, da ga ni čez Orbitrek. Je to res, da manj kolena trpijo?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če pravilno goniš na kolesu te nimajo kolena kaj boleti. Pri pravilno nastavljeni višini sedeža in če vlečeš pedala v obe smeti je bojazen odveč.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst bi imela pa kak spodoben orbitrek za študentski žep...kakšna priporočila, pa na kaj je treba bit pozoren?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Tisto kar je na reklami za orbitrek je bolj buča. Orbitrek niti ni tolk dobr za kolena. V enem mojTrener cajtngu je bil članek o tem ki ga je napisal fizioteraptevt Fuchs.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če zadevo uporabljaš z glavo pomoje ni takšne panike. Če si pa več ur gor je pa drugo.
Je pa vsekakor bolje urca na orbitreku, kolesu ali tekalni stezi na dan čez zimo kot svalkanje pred TV s čipsom v roki. Vzameš pač kar rajši goniš. Pri meni bi bila tekalna steza samo za sprehajanje psa dobra.
Pikapoka malo razmisli, ker tvoja izjava zna biti na dolgi rok zelo draga. Pri teh zadevah (s kolesom imam izkušnje sam, sestra pa z orbitreki) je tako, da če je poceni ne uživaš na njem in je samo v napoto ali pa še celo crkne. Malo še razmisli kdo bo še poleg tebe uporabljal zadevo. Če bo kakšen silak zna zadeva hitro zaškripati. Jaz sem sobno kolo kupil pred novim leto in dobil lep popust. Se pa splača jet večkrat pogledat in vidiš koliko denarja imaš in kaj dajo trgovici. Pa greš ene parkat malce pošarmiraš (ti lahko, jaz nisem šarmiral nekemu kosmatincu) in pojokaš in imaš lepo zadevco doma. Če pa rabiš zadevco samo da je pa najcenejši iz reklamnih katalogov ali pa Hervis.
Če imaš pa denar pa sigurno vzami Kettlerja. Je res zakon sam je velik €€€€.
Pa veliko sreče pri izbiri.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Če pravilno goniš na kolesu te nimajo kolena kaj boleti. Pri pravilno nastavljeni višini sedeža in če vlečeš pedala v obe smeti je bojazen odveč.

lahko mal več napšeš kakšna naj bi bila idealna višina zica

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ja takšna čist osnovna nastavitev višine sedeža je da se normalno vsedeš in daš pedala na najnižjo točki. S peto stopiš na pedalo in tedaj mora biti noga stegnjena ali morda čisto malo skrčena.
To je čisto takšna na hitro nastavitev. Za točnejše nastavitve pojdni na www.bicikel.com in tam poglej kaj profiji pravijo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Definitivno kupi nekaj z magnetno zavoro. Ker recimo original orbitrek...to je tak ko bi avto matral v dnevni sobi
hysterical-1.gif

Pri nas imam eno varjanto "ekliptika" al kak se reče temu k se giblje po elipsah. Meni je fajn, bolj te zmatra ko navadno kolo
zmaga.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Kot pravi Odisej obvezna magnetna zavora.
Drugače pa pot pod noge pa v trgovine pogledat. Se že na prvi dotik vidi kaj je dobra zadeva in kaj je krš. Pri Kettlerju pomoje nimaš kaj dosti falit samo poglej kakšne dodatke ima zraven. Več kot je bolj je zanimivo gonit zadevo. Sej je na prvi pogled zdi brezveze kaj ti po pulz meter pa en kup zadev na ekranu. Pa potem hitro ugotoviš, da se malo s tem poigraš in pade urca mim kot bi mignil. Pa malo muzike ali pa dober film in gasa.
Sevlje če pa ni volje je pa najboljš daljinec v roki. To znamo in obvladamo vsi. Z ali brez volje.