Katero plačilno kartico se splača omisliti ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nevem kako je z Visa Elektronom ampak moja ko jo je šla iskat ni bila komitentka A Banke. Tako da vse kar ima zdaj z A Banko je ta Visa. Pogoj ni da imaš tam pri njih odprt TRR. Plačuje pa tudi mislim da neko smešno nizko letno naročnino.

Si dober pa mi sporočiš točno katero kartico ima? Namreč iščem nekaj točno za ta namen ( ebay) , ne želim pa uporabljati kreditnih kartic vsakodnevno, tako da mi je interes čim manjša članarina.
Pa če si tako dober, mi pošlješ na PM,ker dvomim da bom odprl to temo.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Na Abanki imajo VISO Electron, ki je debetna kartica in je namenjena prav intertnemu poslovanju...
Dajo jo skoraj vsakemu, če pa si redno zaposlen, pa sploh ni problem...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za uspešno izvedbo plačila z BA potrebuješ on-line avtorizacijo, kjer se preveri dnevni limit nakupa in prisotnost na črni listi...

Živjo, a si prepričan, da je pri plačilu z BA kakšen dnevni limit nakupa? Al je samo stanje na TRR+morebitni limit na TRR tisto, kar te omejuje pri plačilu z BA?
Jaz sem že plačeval precej večje zneske, kot imam limit za dvig na bankomatu, pa nikoli ni bilo problemov.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se pravi tale je OK za ebay?
http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=104

Tocno to. Edino potem racunaj s tem, da bos moral najprej dati denar na racun in ga sele potem zapravljati (ni "komforta" impulzivnih nakupov, razen ce iams pri isti banki se en racun in iz njega preko elektronske banke takoj preneses denar). To ima seveda tudi pozitivno stran - tudi ce bi kdo prisel do podatkov kartice, ti ne more vzeti evc, kot imas gor.

Ko dobis kartico, se cimprej registriraj na Paypal in verificiraj svoj racun, ker bos cakal na prvi izpisek, kjer je koda za verifikacijo. Takrat moras na racunu imeti (mislim da) evro in pol. Sele potem se bos lahko sel eBay na dolgo in siroko
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za uspešno izvedbo plačila z BA potrebuješ on-line avtorizacijo, kjer se preveri dnevni limit nakupa in prisotnost na črni listi...

Živjo, a si prepričan, da je pri plačilu z BA kakšen dnevni limit nakupa? Al je samo stanje na TRR+morebitni limit na TRR tisto, kar te omejuje pri plačilu z BA?
Jaz sem že plačeval precej večje zneske, kot imam limit za dvig na bankomatu, pa nikoli ni bilo problemov.

Nekateri so tudi preko POS terminalov nastavijo limit, predvsem zaradi morebitne kraje kartice in zlorabe.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ti glej, da jo paypal sprejme. Ker cez ebay jaz placujem ali nakazilo ali pa paypal. Za nakazilo itak kartice ne nucas. Nekatere banke vem da imajo opcijo, da ti za vsako transakcijo posljejo takoj sms. Sicer placas tisti sms, ampak ok. Vem da za mastercard na NLB se to da, dejansko pa tisti moment, ko ti nekdo cez luzo potegne kartico cez terminal dobis sms. To in pa neko zavarovanje kartic pa se mi zdi da bi moralo biti dovolj "varnosti". Aja, paypal sprejme Viso, Mastercard ter American Express.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Kot je rekel že nekdo prej je zoprna reč če ti v tujini ena odpove, kar ni nenavadno. Po mojih izkušnjah Mastercard bolj ali manj povsod vzamejo, Viso malo manj, Amex pa tudi gre, samo včasih čudno dolgo traja preverjanje pa še to se zgodi da zavrne (ni vzrok v limitu, na tej imam zaradi dejstva da je službena še najvišji limit). Če jo rabiš samo občasno potem je cenovno gledano Sparkasse plus MC pa še tista maestro ki jo dobiš kot kartico zmagovalna kombinacija. Če si zahtevnejši potem si omisli še kako zraven. Ko se skinem z NLBja bom obdržal samo še maestro pa MC, če bo panika pa amex ponucam v tujini. Al se bom pa še za Viso ogledal... bom videl.