Katero matično izbrati

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Torej, kupujem nov računalnik, za nezahtevno uporabo. Brez igranja igric, razen mogoče kako nezahtevno kot npr. Monkey Island SE...

Za procesor sem se že odločil in izbral Athlon Atom II X4 640, prav tako imam izbrane ostale komponente.

Predvsem me pa zanima, če so kakšne bistvene razlike med tema dvema platama:

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/maticneplosce/msi-880gma-e45.html

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/maticneplosce/asus-m4a88td-m-usb3.html

Obe imata kar išče, se pravi integrirano grafično, SATAIII (če bom kdaj kupil SSD) in USB3.0.

Torej kaj mi priporočate, katero vzeti? Mogoče kakšna alternativa?
confused-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ena ima opticni audio izhod, druga pa namesto tega locena PS/2 vhoda. Odloci se kaj je pomembnejse zate.

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Nič od tega ne bom rabil oz. mogoče prej optični izhod kor pa PS2.

Bolj me zanima, če je kakšna razlika med proizvajalcema ali je vseeno kaj izberem - beri: isto sran..e, samo drugo pakovanje?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za moje pojme ja (sta obe firmi na istem nivoju), a vsak ima svoje priljubljene znamke ...

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Sej vem da je pomoje vseeno, ampak rajši vprašam, ker se na re firme res ne spoznam dobro.

Edina stvar, ki me moti pri ASUSu je dodatna kartica za USB3 vsaj tako je razvidno iz slike. Upam da je samo slika napačna in da bodo porti v resnici integrirani na plati.
Ker kokr sem gledal po tujih staneh, imajo te plate povsod USB3 porte integrirane...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
jaz bi izbral Asusa zaradi zelo dobre podpore!
A tako dobre, da sem mogel na nekdaj zelo popularni plati eno leto čakati na spodobno podporo Phenom procesorjem? In ki je šele pred kratkim dobila beta BIOS s podporo Phenom 2?(medtem ko ima večina plat drugih proizvajalcev z istim čipovjem podporo skoraj od začetka prodaje teh procesorjev)
Jaka podpora
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vizzzi pravi:
Sej vem da je pomoje vseeno, ampak rajši vprašam, ker se na re firme res ne spoznam dobro.

Edina stvar, ki me moti pri ASUSu je dodatna kartica za USB3 vsaj tako je razvidno iz slike. Upam da je samo slika napačna in da bodo porti v resnici integrirani na plati.
Ker kokr sem gledal po tujih staneh, imajo te plate povsod USB3 porte integrirane...
Na http://support.asus.com downloadaj navodila in tam poglej. V navodilih je shema plate in se tam skoraj ziher vidi, če je dodatna kartica ali ne.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
jaz bi izbral Asusa zaradi zelo dobre podpore!
A tako dobre, da sem mogel na nekdaj zelo popularni plati eno leto čakati na spodobno podporo Phenom procesorjem? In ki je šele pred kratkim dobila beta BIOS s podporo Phenom 2?(medtem ko ima večina plat drugih proizvajalcev z istim čipovjem podporo skoraj od začetka prodaje teh procesorjev)
Jaka podpora
hysterical-1.gif

pa mogoče se časi spreminjajo.... zdaj že 10 let nimamo problemov z asuskami.... prej pa je podpora vse rešla...
potem pa pač h konkurenci it!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vzemi raje 2x 2 GB RAM modula, cene so izredno nizke in nima smisla skrtariti. Nekaj ti ga bo tako ali tako integrirana graficna pohrustala, ostalo imas pa se vedno dovolj za eno zelo pozresno aplikacijo + OS + kramo v ozadju. Ostale izbire so cisto razumne glede na tvoje zahteve.