Katero lečo kupiti?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Se da dokupiti za fotkic Panasonic DMC-FZ28 kakšno širokokotno lečo? Če se da, se priporočam za kaksn link ugoden z ebaya oziroma nasvet na kaj biti pozoren pri nakupu. To iscem sicer bolj kot varianto iz firbca, da vidim kaksne fotke bodo,tko da ne iscem kaksne pretirano drage zadeve.

Tole je za kej?

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
drugače pa najboljš probat pa da vidiš, če je kvaliteta fotke še sprejemljiva zate...navadno pomaga malo bolj zaprta zaslonka...sicer pa, večja je 'konverzija', slabša je fotka...

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Sej ajz tudi ne vem, kera je 'v redu' pa aktera ne, jaz mam sam izkušnje z eno levo na canon kompaktku pa je slika bolj boga za moj okus oziroma moja merila...jaz sem bolj na zrcalno-refleksnih fotkičih doma...vpraši na kak foto forum, bo še najlažje dobit kak dober nasvet.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ja,sam a je tole OK za nabavit sploh al ne? A je bols to najdt v Sloveniji?

Al pa recimo tole? http://cgi.ebay.co.uk/WIDE-TEL...=item4153c004c3

Nisem se imel te zadeve,pa nepoznam in bi rad dobil malce širši kot na kakšni sliki notri...

al pa tole no http://cgi.ebay.de/WIDE-ANGLE-...=item53e0756c2b

Tole zadevo z zadnjega linka imam še spravljeno. Sem jo imel na fz5 in so bili kar spodobni rezultati. Ne smeš pa pretiravat z zoomom, ko jo uporabljaš. Če hočeš, ti jo dam za sprobat

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
A pa bo pasalo gor na fotkica, ali rabim se kaksne nastavke?

Ce je možno,bi ti bil hvalezen in ti jo tudi odkupim v koliko je ne potrebuješ.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
A pa bo pasalo gor na fotkica, ali rabim se kaksne nastavke?

Ce je možno,bi ti bil hvalezen in ti jo tudi odkupim v koliko je ne potrebuješ.

Fz5 ima adapter za sončno zaslonko, na katero se navije obroček fi 55mm, na katerega navijačiš gor lečo. Nevem točno kako ima fz28. Si dobil poleg zaslonke še kak adapter ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Huh, nimam nobenih adapterjev.

Lej sliko fotkica,če ti kej pomaga, drugače pa, s katerega konca si? Lahko tudi na PM.
panasonic_lumix_dmc-fz28.jpg