Katero igralno konzolo za 8-letnika kupiti?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
694
39
28
Težko rečem, ker koliko gledam nekega kvantnega skoka pri Switch2 ni. Edina igra za s2 je trenutno mario kart. Baje delajo vse igre za s1, z parimi izjemami.
To o čem sprašuješ se bo potrdilo verjetno novembra, decembra ko pride nova verzija Pokemon igre, in bomo videli ali bo samo za s2 ali tudi za s1.

tony

Guru
23. jul 2007
10.408
1.737
113
Tudi odvisno od tega, če se bo za s1 našel kak hud exploit ali pa če bo cena s1 občutno nižja od s2.

Se s1 oled še lahko kupi nov?

Success

Fizikalc
5. sep 2010
544
191
43
Živjo,

po dobrem letu uporabe lahko tudi jaz delim svoje izkušnje z Nintendo Switch OLED.

Sin ga uporablja približno eno uro na dan, ob vikendih in zdaj med počitnicami pa tudi dvakrat po eno uro.

Kljub redni uporabi je konzola še vedno kot nova, vizualno brezhibna, Joy-Coni delujejo brez težav in ne kažejo znakov obrabe. Res pa je, da ga sin res zelo pazi, poleg tega pa smo že pred prvo uporabo na zaslon namestili zaščitno steklo. Switch je tudi večino časa v dock-u (igre v 90% igramo na televiziji).

Kar se tiče iger – cene licenčnih naslovov, kot so Mario, Zelda, Donkey Kong ipd., niso ravno nizke, ampak so res vrhunsko narejene. Mali ob njih zelo uživa, pa tudi jaz se mu občasno pridružim.

Če bi moral izpostaviti eno slabost, bi rekel, da je konzola glede zmogljivosti nekoliko podhranjena, saj se pri nekaterih bolj zahtevnih igrah opazi rahlo (občasno) zatikanje.

Doslej sem za igre porabil že več kot kot 700€, ampak mi za večino ni žal.

Priporočam pa spremljanje spletne strani www.dekudeals.com, kjer redno objavljajo popuste in imajo tudi zgodovino cen, tako da za želeno igro počakaš, da se cena spet spusti na najnižjo možno. Izjemoma pa ob posebnih priložnostih, kot so konec šolskega leta ali rojstni dan brez pomisleka kupim tudi kaj po redni ceni in do sedaj še nisem bankrotiral :D

Kljub temu, da je Nintendo Switch OLED top zadeva, bi se danes vseeno odločil za Nintendo Switch 2 – je precej zmogljivejši, grafika lepša, igre tečejo bolj gladko. Je sicer malenkost dražji, ampak se splača in je za naslednjih x let mir. :)

Če imaš pa še kakšno vprašanje, pa le vprašaj in ti z veseljem odgovorim.

• Všeč mi je
Reactions: dem

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.948
14
38
Živjo,

po dobrem letu uporabe lahko tudi jaz delim svoje izkušnje z Nintendo Switch OLED.

Sin ga uporablja približno eno uro na dan, ob vikendih in zdaj med počitnicami pa tudi dvakrat po eno uro.

Kljub redni uporabi je konzola še vedno kot nova, vizualno brezhibna, Joy-Coni delujejo brez težav in ne kažejo znakov obrabe. Res pa je, da ga sin res zelo pazi, poleg tega pa smo že pred prvo uporabo na zaslon namestili zaščitno steklo. Switch je tudi večino časa v dock-u (igre v 90% igramo na televiziji).

Kar se tiče iger – cene licenčnih naslovov, kot so Mario, Zelda, Donkey Kong ipd., niso ravno nizke, ampak so res vrhunsko narejene. Mali ob njih zelo uživa, pa tudi jaz se mu občasno pridružim.

Če bi moral izpostaviti eno slabost, bi rekel, da je konzola glede zmogljivosti nekoliko podhranjena, saj se pri nekaterih bolj zahtevnih igrah opazi rahlo (občasno) zatikanje.

Doslej sem za igre porabil že več kot kot 700€, ampak mi za večino ni žal.

Priporočam pa spremljanje spletne strani www.dekudeals.com, kjer redno objavljajo popuste in imajo tudi zgodovino cen, tako da za želeno igro počakaš, da se cena spet spusti na najnižjo možno. Izjemoma pa ob posebnih priložnostih, kot so konec šolskega leta ali rojstni dan brez pomisleka kupim tudi kaj po redni ceni in do sedaj še nisem bankrotiral :D

Kljub temu, da je Nintendo Switch OLED top zadeva, bi se danes vseeno odločil za Nintendo Switch 2 – je precej zmogljivejši, grafika lepša, igre tečejo bolj gladko. Je sicer malenkost dražji, ampak se splača in je za naslednjih x let mir. :)

Če imaš pa še kakšno vprašanje, pa le vprašaj in ti z veseljem odgovorim.

Ali imate dodatne kontrolerje, ali so dovolj joy-coni?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
694
39
28
Odvisno kaj igraš, meni so dovolj joy-coni, sin pa ima nek bluetooth kontrolnik po izgledu bi hitro rekel da je zelo podoben kontrolniku od xboxa in raje igra z njim. Seveda ko je switch v docku, drugače se uporabljajo joy-coni.

Success

Fizikalc
5. sep 2010
544
191
43
Mi imamo 3 Joi-Cone in PRO controler. V uporabi je sicer bolj ko ne osnovni Joi-Con (modro-rdeč), jaz pa rad uporabljam PRO-ja, če kaj igram.

Vsi so še vedno v top formi.

Je pa moja draga na Temuju kupila še nekaj stvari, kot so volančki za Mario Kart in podobne prčkarije, ki niso nič v uporabi :)