Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Kaj pa so realne cene?
Kolega je bil v WTCju pri eni super duper opevani zobarci.
Plomba v 6ko 120EUR. Ga po par dneh začne bolet, gre nazaj, še enkrat odpre zob, mu da zdravilo. Plačal je tudi to.
Pride tretjič, da mu zapre zob nazaj. Spet 120EUR.
Ne mi govorit, da to ni zlatarstvo.
Sicer ne vem, koliko pride material za plombo. Ampak za pol ure dela 120? Ajd pa ok, plačam tudi to brez problema, če mi reče, da si miren eno leto. Neka vrsta garancije, če lahko tako rečem. Pač da če že računa toliko, naj naredi, kakor se zagre. Ne pa da po 1 tednu še enkrat isto stvar plačuješ.
S takim načinom dela pač izgubljaš stranke. Pri nas bi sicer za večjo belo zalivko prav tako plačal okoli 105 eurov, ampak to ni pol ure dela, ampak si na stolu vsaj 1 uro. Če bi bil zob občutljiv in bi bilo treba še enkrat naredit, bi bilo seveda na garancijo. Na samo plombo, ki jo naredim na tak način, kot jo jaz delam, lahko dam brez problema 5 let garancije. Ampak garancijski pogoji so taki, da si vsake pol leta pri higieničarki, ki ti sčisti vse zobe, ti pa doma čistiš, tako kot je ona pokazala. Ker še tako dobra plomba ne drži, če ljudje ne čistijo.
Implantati so pa drug špas. Odvisno od firme je vse skup s keramično prevleko od 1200-1500 eurov. Garancije na keramiko ti lahko dam tudi okoli 5 let, kostni del načeloma če dobro čistiš roma s tabo v grob (kar pomeni, da recimo vsakih 5, bolj verjetno 10 let zamenjaš krono zaradi iztrošenosti, ker ti barva ni več všeč in plačaš nekje 500-600 eurov).
Recimo tole sem jaz osebno včeraj delal, ni najboljše, je pa aktualno:
Prej:
Potem: