Kateri vrhunski kompaktni fotoaparat?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Včasih je obstajal, celo dva modela: Olympus E-10 in E-20. Seveda je to staro že kakšnih 6-8 let. Zadeva je imela nekoliko manjši senzor od 4/3 in fenomenalen objektiv z blendo 2.0-2.4, ampak ostalo vključno s hitrostjo ni bilo na nivoju optike. Precej tistega razvoja je končalo v modelu E-1, ki je bil prvi pravi Olympusov dSLR.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Če prosim še malo pomoči. Torej recimo, da želim nekaj točno takega kot je Olympus E-P1. Obstaja kateri boljši, še bolj dovršen ali če želim tako stvar je to to? Hvala, znate pomagat, res.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Leica X1?

Ampak raje beri cene sede, da ne bom za kaj kriv
wink-1.gif

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
mogoče še LUMIX GF1
ali pa LUMIX G1 ima še fleš zraven

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Če želiš velikost, ki ni večja od PENa, potem ti ostane samo še Panasonic GF-1. Pri tem eden boljših reviewverjev na netu (poglej dcresource.com) izredno hvali hitrost AFa. Menda je AF v tem modelu na nivoju SLRjev, kar je zaradi popolnoma drugačnega načina ostrenja (contrast detect vs. phase detect) velik dosežek. Za primerjavo tudi profi modeli Canona in Nikona pri tem načinu ostrenja Panasonicu ne sežejo do kolen.

Edina pomanjkljivost je stabilizacija le v objektivih. Sicer ima večina Panasonicovih m4/3 objektivov vgrajeno stabilizacijo, ampak vsi pa vseeno ne. Recimo njihov vrhunski 7-14 ali pa vrhunski 20 f/1,7.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Naj povem, da mi je danes Olympus P1 kot po čudežu prekrižal pot. Brž sem naredil eno fotko na hitro, čez vikend pa upam, da ga od kolega izprosim in da malo sprobam. Priznam, prvi občutki so malo mešani, kar bojim se ga. Toliko nastavitev, da znoriš. Malo sem škljocal na avtomatiki pa nisem bil ravno zadovoljen, nič kaj pametnega ni ratalo je pa res, da smo bili notri notri, zvečer, fleša pa ni. Ne vem, res. Bomo videli čez vikend
wink-1.gif
. Pa vseeno, tale mi je še nekako (ne)uspela, ostale sem sproti brisal.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zanimiv posnetek in še bolj zanimiv exif!
Če je narejen 'iz roke' je neverjetno malo stresen, pa tudi ISO800 še ne kaže težav...

Glede nastavitev pa - to ni aparat za avtoatiko, vsaj ne v takšnih svetlobno problematičnih pogojih.

LP

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Se strinjam. Če drugega ne, ga bom pa vsaj lahko stestiral, da vidim če je res zame predno ga kupim
smile-1.gif
.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Bom malo obudil temo. Dobil sem svojih pet minut in sem par dni lahko testiral Olympus-a E-P1. Ne rečem, gre za vrhunski izdelek, ako preštudiraš knjigo priloženih navodil so slike res vrhunske, ampak za AUTO način pa tole nikakor ni. Iščem naprej, kateri kompakt zna AUTO način res dobro izkoristit?