Kateri univerzalni adapter za router

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Kupil sem netgear 3500L, ki pa ima adapter, ki spušča zelo nadležne zvoke. Zdej me pa zanima kaj točno moram gledat ko bom nabavu en tak usmernik!
Na trenutnem adapterju piše tole:

Tnx

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
12V, tok pa 1500mA ali več

Tako ane??

Kaj pa s polariteto? Se zgledujem po slikci, ki je na original adapterju al kako?

Nazadnje urejeno:

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Če si kupil nov router, potem nesi nazaj in naj ti dajo drugega. Ni normalno, da napajalnik spušča kakšne čudne zvoke.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
ja imajo tudi nekateri drugi te težave
smile-1.gif

Drugače pa nov adapterček je že naročen. Zanima pa me če bi tale tudi delal:

Napetost in polariteta sta isti, amperaža pa šeenkrat višja... Zato vprašam tle, tiste k se spoznate, če lahko to ponucam.
Je pa to napajalnik od enga sat sprejemnika, ki ga nimam več.

Mam pa še en podoben napajalnik, ki je isto 12v, samo da ma 2A

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne bi bilo slabo, ce bi pomeril napetost pod obremenitvijo. Od izvedbe napajalnika je odvisno, kako blizu ciljni napetosti sploh prides. Switcherji so glede tega boljsi (ker imajo svojo kontrolno zanko, ki uravnava napetost), klasicni poceni 50 Hz adapterji, ki so nominirani za visji tok, bodo pa nazivno napetost pri manjsi obremenitvi mocno presegli, ker je trafo tako dimenzioniran, regulatorja pa nimajo, da zmanjsajo proizvodni strosek za tistih nekaj deset evrocentov (regulator zagotovo stane v veliki kolicini manj kot 50 centov na kos), za kitajce je pa najbrz bolj realno 25 centov na kos).

Za ilustracijo: od enega printerja sem pokasiral "13V / 1.5A" adapter, ze po masi se vidi, da je notri klasicen trafo, pri prenizki obremenitvi (par deset mA) da ta napajalnik od sebe cca. 19V. Ce naprava ni prilagojena za tako visoko napetost, se bo nekaj pregrelo in krepnilo.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
OldSkul, imam eno vprašanje... ogledan imam točno ta router.
Kako se kaj obnese (doseg, stabilnost, hitrosti...)?
Si zaznal kake slabosti? Ga priporočaš?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Radirko hvala za opozorilo. Zmert ne morem, nimam prave opreme. Ta napajalc je od sat sprejemnika Dreambox DM800, tako da verjetno ima regulirano napetost. Sicer pa drug teden dobim napajalc z 100% regulirano napetostjo...

Glede routerja. Router je super. Ga priporočam!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Voltmeter, pa kabel bos malo improviziral pa bo slo.

Vsake toliko casa prodajajo v tapoceni trgovinah (Hofer, Lidl itd.) tudi kaksne multimetre zelo ugodno (manj kot zapravis, ko gres en vecer ven s kolegi). Kupi enega, pogosto pride prav.