Jaz iščem kolikor toliko varčno varianto sušilca. Res pa je, da je kak AEG z A+ razredom zame preprosto predag. Če bi pa imel namen kupiti npr. miele, ki dosega največ B razred, bi pa raje kupil za isti denar drugo visokoletečo znamko z manjšo porabo energije.
Načeloma zmeraj raje dam na začetku malo več, samo da je potem mesečni strošek čim manjši. Imam malo kmečkega strahu v sebi: "letos je dobra letina, kaj če bo drugo leto toča" (in bo mesečne položnice težko plačevati).
Ampak realno, veliko "varčnih" reči se nikoli ne povrne. Sploh, ker gre razvoj hitro naprej in danes varčno bo čez 10 let sicer delovalo, vendar boš največ prihranil, če boš nabavil novo. Če mi stroj "prihrani" 100 kWh / leto in denimo, da bomo z elektriko prišli nekje na povprečje EU, ki je denimo 0,30 €, bo prihranil na leto 30€. V 10 letih 300 €. To je načeloma več, kot je dražji, vendar smo morali prihranek "kreditirati" danes. Ma se mi ne ljubi naprej računati...
Bolj me jezi, da "siromašni" Nemci lahko kupijo belo tehniko preko nekaterih internetnih trgovin z vključeno dostavo do vrat, tudi do 30% ceneje kot mi...