Kateri strešni kovček?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik dax pravi:
Tega sem tudi sam gledal. Cenovno mi je malo neugoden, glede na to, da ga v bistvu rabim parkrat na leto. Mogoče bi kakšnega rabljenega. Sem pa lani imel sposojenega nekega no name od sodelavca in je tudi dobro služil svojemu namenu. Ampak sem imel zvezanega z gurtno, ker se je plastika kar precej podajala. Zgleda res češko ampak sem si predstavljal kako bi bilo, ko bi vse tiste cunje letele po avtocesti ;-)

Zakaj pa za parkrat ne leto ne bi kupil takšnega za 160eur, tko kot sem ga jaz? Kakorkoli, zdi se mi boljša izbira kot rabljen.
wink-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.985
353
83
tam ko se terc po tori rola
Gurtne...? Deset let ga vsako leto uporabljam po dni, na poti dol in nazaj je polno naložen, da ga komaj zaprem. Nikoli ga še nisem dodatno gurtnal, pa je šlo že 180+. V navodilih pa res piše max 35 kg in 130/uro. Takole recimo: za dolgo pot je bolj ziher, če je pogurtnano. Zaradi mirnejšega občutka med vožnjo. Ob normalnih pogojih nima kaj biti. Je pa par postov nazaj pisalo nekaj o odpiranju kovčka ob izhodu iz tunela. Bi kar verjel.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
...
Popolnoma normalno je, da se stresni kovcek na daljso pot pripne dodatno z gurtnami. To je dejstvo, ki ga samo balkanci ne upostevajo. Tudi ce je pozlaceni Thule, ki je mimogrede pri nas PREcenjen. Halfords, Atera, Kamei... Ce gledas premium serije, se cene sele zacnejo tam kjer se pri Thule vse neha. In ja, povsod priporocajo uporabo gurten in Vmax 130kph.

Če bi bilo to popolnoma normalno, bi kaj takega pisalo v navodilih.
Po skoraj 15-letnih izkušnjah s kovčki in preko 20.000 prevoženih km res ne vidim potrebe po dodatnem privezovanju. Tudi pri ostalih uporabnikih zelo redko opazim kovček povezan z "gutrno". Res pa je, da gledam same balkanske registracije...
rolleyes-1.gif

Sam naredim okoli 35.000km letno in od tega 90% s trugo
smile-1.gif
Pripenjam z gurtnami jo redko ampak, ko so vremenske napovedi slabe (nevihte, veter, daljse voznje, VEDNO!) Itak so predimenzionirane, vsaj boljse znamke (sam imam Kamei top linijo, made in germany) so narejene dokaj bulletproof) ampak grenak priokus vseeno ostaja. Kdor se je ze vozil po kaksnem hudem vetru z enoprostorcem ali bohnedaj kamionu s cerado. Cemur se 180cm enoprostorec s 40cm trugo skoraj pribliza.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Da ponovno malo obudimo temo
smile-1.gif

Ima kdo kaj izkušenj z Menabo ali Junior kovčki. Rabim ga bom ene 5x na leto, zato mi je Thule predrag.

Kako pa z montažo? Ali se kovček lahko prilagajo, glede na razdaljo med prečkama.

Pa še zanima me, ali je kakšen problem, če ti kovček "štrli" preko strehe. Moj Golf + ima približno 170 cm od antene do začetka okna, namen pa imam kupit kovček dimenzije 200x 70x 40.

Hvala za odgovore.

lp

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Sam imam G3 https://www.mimovrste.com/stresni-kovcki/g3-stresni-kovcek-g3-krono-390-l?v=629371 in je tako da so že pripravljene luknjice, karmor zvrtaš tist milimetar plastike da vpneš na prečke. Ampak za moj avto, sem mogel zvrtat mimo teh v naprej pripravljenih utorov. Ni nobene panike to narediti sam mal več dela imaš pred prvo uporabo da vse izmereš in nastaviš. Porini pa kovček čim bolj nazaj - da se prtlažna vrata še lahko odpirajo. Zračni upora kovček namreč privzdiguje. Bolj kot je naprej večja je ta sila.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Večina novih od thule do G3 so lepi niso pa funkcionalni, Montana by Vidali pa je ravno to.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
s tem da "moderni" modeli sploh ne zgledajo slabo. Jaz mam 600x in ga ni thuleta, da bi menjal s tem. G3 sem pa mel in nebi več. Pa se vsak potrudi razložit, da za 370€ pa že ja thuleta dobiš.
Če pa primerjaš z nemškimi poliester kovčki je pa itak zastojn.
Jeba je edino če rabiš več kot 195cm si obsojen na retro videz :D

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Dobiš tudi kaj lepšega v večjih dimenzijah, je pa potem tudi cena ustrezno višja. Jaz imam Surfbox Malibu (620l, 265 x 72 x 38 cm). Ni poceni, je pa top za to kar rabim. Razne Thule varijante mi ne pridejo v upoštev zaradi dimenzij.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
točno tega sem jaz mel tudi nagledanega. Samo je preveč € za tisti 1x letno kaj je srf roba in familija istočasno v avtu :D
Zdaj pač prigurtnam desko na kovček, jadra so pa v vreči zraven